sâmbătă, 25 februarie 2017

Bosorogilor, ati votat cu ciuma rosie !






Dar cu casa  "MEU"......? , tot rosie.........


Boșorogilor, ați votat cu ciuma roșie !





UN ASEMENEA COMPORTAMENT ESTE REPROBABIL, DE NEACCEPTAT ȘI DACĂ AU ȘANSE ÎN VIAȚĂ POT AVEA ȘI ACEȘTI INDIVIZI ACEEAȘI SOARTA ȘI NU SE ȘTIE DACĂ VOR FI CONFORTABILI !!!!!!





            Bună ziua.
Da. Acesta este profilul nucleului dur al "tinerilor frumoşi şi liberi". Ei se jură că sunt paşnici, dar asta e valabil până când e cineva care nu e de părerea lor. Cum a fost cazul tinerilor care au afişat în Piaţa Victoriei un banner împotriva multinaţionalelor. Erau să fie linşaţi. Au fost salvaţi de jandarmi din ghearele paşnicilor demonstranţi spontan-civici.

                    Eugen Zainea

 

Posted on February 6, 2017
by consilierjuridicgerman oroman
 |

 Dan Constantin Goldiș


Acum vreo săptămână, când a început seria  de proteste televizate,mi-am spus în sinea mea   să nu mă bag, nu este bine să mă situez de o parte sau de alta a baricadei, nu ar fi bine să mă cert cu copii mei, cu vecinii și prietenii mei, cu colaboratorii și cititorii mei online.

De ce să mă bag? Eu am proiectele mele, am speranțele mele, am viața mea tihnită care se derulează  oarecum calm fără tensiuni  prea mari. Așadar, timp de o săptămâna am  privit  liniștit din tribună spectacolul din arenă.  Parcă eram într-un film. Aveam sentimentul că sunt la Roma, acum doua mii de ani, când gladiatorii erau puși să se ciopârțească între ei în aplauzele mulțimii. Se pare că motivul încăierării era un edict  dat de guvernator  care nu i-a plăcut împăratului. Într-o seara, a coborât din carul său imperial  și a vorbit norodului din piață. Poporul său, “oamenii săi” au înțeles  imediat și au pornit la luptă.  Așa a început cafteala generală.  Adevărul  este că puțini gladiatori înțelegeau ce scrie în acel papirus,  iar plebea spectatoare era și mai neștiutoare.  Dar treaba asta nu prea conta, ciopârțeala mergea înainte între două cete de gladiatori, ambele  de origine… română. Părea ciudat, dar la ce ne putem aștepta de la orânduirea sclavagistă a acestui început de mileniu…

Cam acestea au fost  simțămintele mele, cam acestea au fost gândurile mele, destul  de pașnice și  echidistante. Până astăzi…

Astăzi, 6 februarie 2017 în Timișoara, după ce au trecut două mii de ani de la luptele dintre gladiatori, eu,  omul pașnic,  era să fiu ucis în… tramvai.

Să vă povestesc cum a fost!  Fusesem la primărie să-mi plătesc  impozitul  pe casă. Voiam să merg acasă și m-am urcat în tramvaiul 4. Erau puțini călători, toți aveam loc  pe scaune.  Am compostat biletul și m-am așezat pe scaun. Priveam absent pe fereastră gândindu-mă la problemele mele. Era liniște, era cald, era bine…

La prima stație însă ăn vagon au urcat 3 tineri. Foarte mândri, foarte gălăgioși, foarte siguri pe ei. Bineînțeles că nu au compostat niciun bilet. Cum să plătească ei un bilet de tramvai ?  Era sub demnitatea lor… Ei aveau preocupări  înalte, din sfere stratosferice…
Vorbeau atât de tare încât auzea și vatmanul. “Cum a fost aseară în piață ?” întrebă primul. “Cool!” îi răspunse al doilea. “Tu de ce n-ai fost ? ” “ Am fost praf!”

Am început să-i privesc cu interes. Fuseseră în piață. Ei erau gladiatorii secolului XXI.  Eram amuzat într-un fel de limbajul lor expresiv. Cuvântul “cool” îl mai auzisem,  era considerat foarte “ trendy” de generația lor,  dar mie îmi plăcuse mai mult expresia ” am fost praf”. Cu ochii minții, începusem să-mi  închipuiesc cum norul de praf de ieri s-a întrupat în tânarul mușchiulos din fața mea.  Probabil că am zâmbit. Cum să nu zâmbești la o asemenea expresie? Dar el m-a văzut. “ Tu, moșule, de ce râzi?”  N-am  zis nimic.  Am întors privirea spre fereastră și am început să meditez. “ La această ora,în acest an, într-un tramvai european dintr-un oraș european eu , un om de 64 de ani, nu aveam voie să zâmbesc.  Îmi interzicea un tânar care ieri a fost “ praf.”

“ Vrei să te sparg?” Praful  venise lângă scaunul meu și își marca acum teritoriul.” Îți dau muie și ție și lui Dragnea!”  M-a bufnit râsul! Uneori, în clipe disperate, faci  gesturi necugetate…  Și-am întrebat:  “ Ce legatură am eu cu Dragnea?” “ Ai votat cu ciuma roșie!” Apoi întorcându-se spre ceilalți călători strigă: 

“ Voi toți, boșorogilor ați votat cu ciuma roșie. O să vă dăm muie la toți!”

Norocul  meu, norocul nostru, al tuturor boșorogilor din vagon,  a fost  că tramvaiul s-a oprit într-o stație aglomerată și cei trei gladiatori au coborât gesticulând și vociferând la adresa lui Dragnea. Scăpasem. N-am primit muie. Nici ceilalți boșorogi n-au primit. Am fost cu toții salvați de “mulțimea  mută” care s-a urcat în acea stație.

 Dan Constantin Goldiș


Fiindcă sunt bătrân și trecut prin multe, nu pot fi dus cu preșul prea usor. Pe cei mai mulți români îi doare în dos de ordonanța sau de grațiere. Ordonanța era doar un pretext pentru a da jos guvernul din motive financiare, interne sau externe, pe care nu le abordează nimeni în totalitate. Să încercăm noi câteva explicații:

1. Proprietarilor de afaceri, români sau străini, nu le convine majorarea salariului minim.
Luând în calcul nivelul actual al contribuțiilor, majorarea cu 200 de lei a salariului minim de la 1250 la 1450 lei va crește suma pe care o primește angajatul cu 140 de lei ( de  la 925 de lei cât încasa pâna acum  la 1065 de lei în prezent).

Patronul însă trebuie să suporte  alături de majorarea propriu-zisă și contribuțiile sociale aferente  acestui salariu.  Astfel, dacă până acum plătea 1.538 de lei pentru salariul de 1250, după majorare va plăti 1.783 de lei, adică cu 240 de lei mai mult pentru fiecare angajat. Dacă ai un angajat nu este mare lucru, dar dacă ai zece angajați poate deveni o problemă.

Specialiștii PSD și-au dat seama de această problema și încearcă o ameliorare parțială  tot cu măsuri sociale  de care beneficiază micul angajator ( plata unor compensații la relocarea angajatului, scăderea impozitului pe profit,etc). Să vedem dacă aceste măsuri compensatorii vor mări numărul general de salariați.

   2. Poziția multinaționalelor.  Se spune că multinaționalele trimit oamenii la demonstrație. Oare de ce?

Fiindcă actualul guvern al României a schimbat din temelii  Codul Fiscal. Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal  multinaționalele din România vor fi impozitate fie la cifra de afaceri, fie acționarii lor vor trebui să plăteasca impozit pe dividende de 16 la sută.

Până acum, impozitul pe dividende era de 5 la sută, în timp ce impozitul pe profit a fost de 16 la sută. Era evident pentru toată lumea că proprietarii multinaționalelor preferau să scoată banii din țară că și dividende și să plătească impozit doar 5 la sută. Acum, când impozitul pe dividende va ajunge 16 la sută, este clar că acționarii multinaționalelor vor pierde sume importante de bani, de ordinul zecilor sau sutelor de milioane.

Guvernul mizează pe faptul ca banii rezultați din creșterea cotelor  de impozit vor rămâne în țară. Nu știm dacă este așa fiindcă multinaționalele se gândesc la următoarele inginerii alternative:

-forțează actualii angajați să se autorizeze ca PFA, urmând ca aceștia să fie plătiți de actualul angajator pe baza unui contract de prestări de servicii; în acest fel, multinaționala scapă de plata contribuțiilor la stat, sarcinile de contribuție rămânând în seama lucrătorului autorizat; ingineria aceasta a mers un timp în Germania, dar acum, nu mai merge fiindcă, atât teoretic cât și practic, un lucrător independent nu poate lucra la un singur beneficiar. Fiscul german cataloghează această situație ca muncă la negru mascată, să vedem ce va face fiscul român.


https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=a1864a9316&view=lg&msg=15a74fd65f2c9561

Sursa: Prof. Valentina Lupu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu