vineri, 24 februarie 2017

Putin si Trump






Sfanta Alianta, Putin si Trump

De intalnirea, concordia dintre urmasilor imparatilor crestini ai Imperiului Roman de Rasarit si de Apus depinde noile sfere de influenta, pacea Chestiunii Orientale si a intregii lumi.

1815 tarul Rusiei, imparatul Austriei si regele Prusiei au pus bazele „pacii eterne“ crestine. Razboiul Crimeei a dinamitat insa Sfanta Alianta facand posibila ascensiunea Imperiului German si totul s-a naruit in razboiele mondiale. In folosul anglo-americanilor, care n-au participat la Alianta si nu accepta nici Imperiul German, nici alianta ruso-germana, nici expansiunea Rusiei in Mediterana, Asia.

2017 Vladimir Putin nu-i idolatru marxist-leninist si nici Donald Trump nu-i fidel Axis of Evil a neocons, asa ca o reeditare a Aliantei crestine e posibila. Din nou Crimeea, Chestiunea Orientala e nodul gordian al intalegerii dintre singurele mari puteri intercontinentale, Rusia si SUA / NATO.

Pacea depinde de refacerea unitatii crestine, pentru asta au luptat cruciatii impotriva expansiunii islamice secole de a randul. Pentru recucerirea Constantinopolului de sub jugul turco-musulman rusii pravoslavnici au purtat opt cruciade si ar fi fost invingatori, daca nu se opunea vestul.

Daca la prima Sfanta Alianta s-au intales ortodocsi, romano-catolici, protestanti si au facilitat, mai mult sau mai putin, un secol de pace, cu atat mai mult ne putem astepta in zilele noastre, daca nu la o pace eterne, cel putin un secol XXI fara ororile luptei de rasa si de clasa din secolului trecut.

Pentru Romania, care asteapta vizita papei Francisc la un secol de la Marea Unire, o Sfanta Alianta crestina, restabilirea pacii in Chestiuna Orientala este o problema existentiala.

Links:
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

https://www.academia.edu/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bremen la 24 februarie 2017



Globalizarea lui Putin si Trump,

incepe cu navigatorii Columb si Magellan, care descopera ca traim pe un glob, ca putem respira pretutindeni, si cu papa Alexandru, care, pentru a face pace, imparte tot globul in doua. In Germanischen Nationalmuzeum, Nürnberg, vedem primul glob facut de Beheim. De atunci incepe globalizarea europenilor. La mondializarea de azi, ceea ce nu e globalizare, afro-asiaticii invadeaza Imperiul crestin (UE, UK, USA) la fel de surprins ca Barbarii descoperiti, globalizati in urma cu 500 de ani.

Vladimir Putin, seful celei de a treia Roma, Statului si Bisericii ruse, protectorul ortodocsilor si salvatorul crestinilor, urmasul tarilor, care au dus opt cruciade ca sa elibereze de musulmani cea de a doua Roma, Constantinopolul, a depasit vechiul blocaj duhovnicesc si sobornicesc, dupa ce a gasit cu papa Francisc, 30 de puncte comune pentru refacerea unitatii crestine. Duhovnicul sau, episcopul Tihon, e autorul filmului „Caderea unui Imperiu. Ce invatam de la Bizant“, ideologul sau prof. Dugin, pledeaza pentru ortodoxe in Balcani, de la Moscova la Muntenegru, dar Putin merge mult mai departe, vrea sa inceteze decapitarea, crucificarea crestinilor prizonieri din Califatul Islamic / Chestiunea Orientala, vrea sa refaca unitatea crestina, garantiea pacii universale.

Donald Trump, seful NATO, e la inceput si se confrunta inca cu o opozitie acerba. Washington-ul si presa buna sunt 90% impotriva lui, pentru ca el este mai ales de albii din provincie, care bat pasul pe loc la salarizare si dau inapoi la expectativa de viata. Asta nu inseamana ca globalizarea poate fi oprita, ci corectata si coordonata cu cea a lui Putin, ceea ce creaza confuzie la cei care gandesc ca in razboiul rece. Declaratia Comuna din feb. 2016 a papei Francisc si a Patriarhului Moscovei si al intregii Rusii, Kiril nu este inca interiorizata. Intre papa Francisc si Trump nu este simfonia neobizantina dintre Putin si Kiril, de aceea gasirea unei solutii e mai greu de gasit in occident.

Globalizarea lui Putin si Trump e la inceput, totusi toate conditiile sunt favorabile ca lumea judaico-crestina sa actioneze in comun pentru o globalizare si mondializare de tip nou. Novus ordo seclorum si mai mult decat atata.

Links: https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
http://vorba.16mb.com/globalizarea-lui-putin-si-trump/

https://www.academia.edu/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bremen la 24 februarie 2017



Draga Viorel,

analiza ta este adecvată si logica si de aceea reprezintă o provocare la adresa sistemului îngust, indoctrinatoriu de gândire care domina UE.

Aceasta UE care, din păcate, a devenit o alta forma de control si de manipulare a libertăți.

Ca si Comuniștii la vremea lor, europenii sunt dispuși sa facă alianțe cu alte sisteme totalitare de control, cele musulmane, deoarece in esența, ei doresc același lucru, totala dominație a individului.

Distrugerea tradițiilor si uniformizarea la o masa amorfa, neputincioasa, intimidata de o propaganda mincinoasa si agresiva crează condiții optime pentru instaurarea unui "neocomunism" demascat in minciuna unității si a "solidarității"!

Solidaritate cu cine? Cu Invadatorii care nu pot accepta religia si Tradițiile noastre? Cu cei care comit genocid in Orientul Mijlociu împotriva creștinilor ? Genocid trecut sub totala tăcere de UE!

Rusia continua sa apere creștinismul, fie el chiar ortodox, dar totuși creștinism si de aceea UE a declarat război Rusiei.

Trump, care a văzut acest pericol si a încercat o apropiere de Rusia, a fost deja învins de cei care urmăresc distrugerea Europei si deja risca sa fie înlocuit sau asasinat.

In mai multe esee anterioare am prevazut aceasta evoluție si ma tem ca " prezicerile" mele cu privire la "Islamizarea Europei" vor deveni realitate in următorii 75-100 de ani.

Rusia, in izolarea ei, va rezista acestui proces si probabil ca in timp, lumea va fi împărțită in doua sfere mari, una musulmană (Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Indonezia) si una "indo-budista: China, Japonia, India si parte din Indo-China.

Creștinismul va supraviețui in Rusia, America de Sud si in parte in America de Nord.

Acest proces este inevitabil dacă nimic radical nu se va întâmpla in următorii 25-50 de ani.

Mie, personal nu îmi pasa de viitorul omenirii! Îmi expun părerile si concluziile logice la care am ajuns observând si studiind evoluția societății umane din ultimii 30 de ani.

Te imbratisez, Dimitrie



Trump si Putin

Alegerea crestinului Donald Trump, dupa Barack Hussein Obama, primul afro-american presedinte al USA, a generat la Hillary Clinton, la globalistii si la minoritarii privilegiati un soc si refuz al realitatii.

De ce au pierdut, cand aveau de zece ori mai multi bani, presa buna si toate sondajele erau ale lor? Ei cred acum ca „Facts are futile in an era of post-truth politics“. Dar mai de graba e o amnezie de protectie.

De fapt Clinton, neocons vor sa dominate singuri toata lumea, adica de la Tarile Baltice, Odesa la Ankara si din Libia, Siria pana in Coreea, USA sa decida. Acest maret proiect, Axa Raului, "axis of evil", nu s-a realizat insa, nici pe verticala, nici pe orizontala, nici de la nord la sud, nici la vest la est.

Esecul l-a ajutat pe Trump sa intaleaga, ca pe Gorbaciov in anii 80, ca lupta dintre crestini nu numai ca e fara sens, ci si un dezastru pentru SUA (formularea ii apartie). Asa ca o Sfanta Alianta e mai degrabe fundamentul pacii, nu pax americana bazata pe "axis of evil" cum spera neocons.

Pe de alta parte nici mult asteptata unire a crestinilor occidentali cu ortodocsii n-a avut loc, nici la lichidarea lagarului, marxism-leninismului anticrestin in 1989, nici la Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia din 2016.

Cu toatea astea, vizita istorica a lui Putin la Athos, intalnirea dintre papa Francisc si Patriarhul Moscovei si al intregii Russi, Kiril, in Cuba 2016, a dat un nou avant crestinilor spre disperarea mahomedanilor, anticrestinilor, care l-ar inlatura pe Trump ca pe JFK si fratele sau. O incercare a fost in alegeri.

Plutocratii a la Sörös, neocons din CIA etc. inca fascinati de "axis of evil“ refuza o intalegere ruso-americana, ca si cand democratia anglo-mozaica este un privilegiu al establishment-ului financiar. Axa Raului a esuat mai ales in Chestiunea Orientala, in care mai ales crestinii sunt victime, si pana la ascensiune lui Trump, numai Putin era de partea lor.

Din 1774 ortodocsii romani fac si ei parte nolens, volens din Chestiunea Orientala si saluta o intalegere ruso-americana intru-salvarea crestinatatii. Mai ales ca Europa, dupa falimentul grecmo-ortodox, fuga anglo-mozaica (Brexit), si invazia araba (ele se interconditioneaza), a intrat intr-o criza a carei solutionare depinde si ea in mare masura de USA si Rusia.

O Sfanta Alianta a crestinilor de pretutindeni fara conditii in vederea pacii, promovarea celor zece porunci, care apartin intregii umanitatii, e si profesiunea-de-credinta a papei Francisc. Roma nu mai e demult dependenta de Razboiul Rece, de aliante cu America sau Germania.

In acest context apropiata vizita papei in Romania, dupa cea istoica a Fericitului Ioan Paul II, deschide ortodocsilor moldo-valahi noi perspective, dupa intalegerea dintre Roma si Moscova. Vezi cele 30 de puncte ale Declaratiei comune de la Havana, 2016. Care sunt punctele comune ale Romei si Bucurestiului? Oricum romanii stiu ca toate drumurile duc la Roma!

http://romaniamare.info/trump-si-putin/
http://confluente.ro/viorel_roman_1483879091.html
http://www.amosnews.ro/trump-si-putin-2017-01-07
http://bentodica.blogspot.com/2017/01/trump-si-putin.html
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/01/07/dr-viorel-roman-trump-si-putin/
http://www.estiri.ro/stire/actualitate/6/43370/viorel-roman-anunta-un-efect-colateral-al-ascensiunii-lui-trump-finalul-erei-angela-merkel/0/

**********************************************

Link: https://www.academia.edu/23211919/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015
http://confluente.ro/viorel_roman_1476513721.html
http://www.asiiromani.com/2016/10/16/papa-francisc-in-romania-si-chestiunea-orientala/
https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/
http://bentodica.blogspot.de/2016/10/papa-francisc-in-romania.html
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426 http://www.mioritausa.news/opinii/vlad-corneliu-un-secol-hiper-religios/

www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bangkok la 7 ianuarie 2017



Putin si Trump

Dupa ce au distrus mereu proiectul german european, America si Rusia, puteri intercontinentale, au impartit si impus lumii alternativa individualista, calvinist-capitalista in vest si colectivista, ortodoxo-comunista in est.

Rusia renunta, sub presiunea Pietei Comune / UE, la razboilui rece, lagar, marxist-leninism si ofera Americii o colabarare ca in vremea razboiul mondial victorios.

America refuza insa oferta, colaboararea, se vrea cu NATO singura supra putere mondiala, dar urmarea imperial overstretch, rezistentelor de tot felul  si 19.000 miliarde $ datorii, o readuce cu picioarele pe pamant.

Asa cum Putin, dupa confuziile a la Ieltin, a redat Rusia rusilor crestini, tot asa Trump va depasi era minoritarilor privilegiati a la Barack Hussein Obama si reabilita America fondatorilor, WASP.

Colaborarea dintre Putin si Trump se va baza pe o dominatie mondiala selectiva, in care partenerii se intaleg, ajuta reciproc in asigurarea pacii, sferelor de influenta crestine si fireste a intereselor nationale.

Dupa falimentul greco-ortodox, invazia araba si apoi precipitatul Brexit, proiectul euro-german Merkel/ Junker/ Schulz nu va genera din nou un razboi mondial, dar are nevoie de reparatii capitale.

Putin si Trump se vor intelege si in Chestiunea Orientala, in care se confrunta occidentalii, ortodocsii si mahomedanii ca mostenitori ai Imperiului Otoman, si din care fac parte moldo-valahii din 1774 si Romania Mare din 1918.

Vizita papei Francisc cu prilejul aniversararii a 100 de ani de la Marea Unire e o rascruce de drum pentru presedintele Klaus Iohannis, preafericitul Daniel si preafericitul Lucian, cardinal Muresan.

Romanii ortodocsi in UE/NATO nu mai sunt obedienti greco-slavilor, anglo-mozaicilor, germanilor, ei pot alege dialogul, unirea cu Roma si pe aceasta cale promovarea interesul national autentic in viitorul proiectul european.

Links:
http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei
http://www.amosnews.ro/alegerile-din-sua-romania-si-germania-2016-11-10 http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

www.viorel-roman.ro
https://www.academia.edu/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bremen la 21 noembrie 2016








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu