joi, 9 februarie 2017

Declaratie GPR





DECLARAŢIE  G P R
privind manifestaţiile populare antiguvernamentale

1. Grupul pentru România salută şi susţine amplele manifestaţii populare antiguvernamentale declanşate de încercările Guvernului Grindeanu de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legislaţia penală a ţării, cu scopul, evident, de a scăpa de închisoare pe preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, precum şi pe mulţi alţi politicieni, condamnaţi deja, sau în curs de judecare, dar şi cu scopul de a împiedica, pe viitor, trimiterea în judecată şi condamnarea multor categorii de infractori, proveniţi din rândurile politicienilor.

Abuzul Guvernului Grindeanu a revoltat un număr mare de români, cu sau fără apartenenţă politică, care au ieşit în pieţele oraşelor ţării şi au cerut şi obţinut abrogarea Ordonanţei nr. 13/2017.

2. Comportamentul necinstit şi iresponsabil al membrilor Guvernului Grindeanu în zilele premergătoare, în noaptea şi în zilele de după noaptea în care a fost adoptată Ordonanţa nr. 13/2017, a slăbit încrederea populaţiei ţării în capacitatea acestui Guvern de a-şi îndeplini atribuţiile prevăzute de Constituţie şi de legile ţării, ceea ce i-a determinat pe participanţii la manifestaţii să ceară şi demisia Guvernului.
Susţinem această cerere a participanţilor la manifestaţii, dar considerăm că este dreptul şi obligaţia coaliţiei PSD-ALDE să formeze alt Guvern, conform prevederilor Constituţiei, care să pună în aplicare Programul de guvernare aprobat de către Parlament.

Avem rezerve în ceea ce priveşte sustenabilitatea acestui program de guvernare, rezerve exprimate, deja, de mai mulţi membri ai GPR, dar considerăm că autorii lui au primit mandat de la electorat să îl pună în pracţică şi trebuie lăsaţi să o facă. Şi să răspundă, apoi, în faţa aceluiaşi electorat.

3. Dezaprobăm atât participarea Preşedintelui României la manifestaţiile populare antiguvernamentale cât şi comportamentul pe care l-a avut cu ocazia discursului ţinut în faţa Parlamentului României pe data de 7 februarie a.c.

4 Dezaprobăm încercările partidelor politice şi ale organizaţiilor nonguvernamentale finanţate de oligarhia autohtonă şi transnaţională de a se amesteca în manifestaţiile de protest ale societăţii civile şi de a trage foloase de pe urma acestora.

5. Dezaprobăm diversiunile făcute de o parte a presei pentru descurajarea actiunilor de protest ale românilor prin fluturarea primejdiei dezmembrării ţării de către vecini şi de către marile puteri ale lumii. Primejdia vine dinlăuntru, din trădarea clasei noastre politice. Nu din afară.

6. Dezaprobăm orice acţiune care are ca efect dezbinarea poporului.

7. Susţinem lupta anticorupţie, dar cerem ca aceasta să fie scoasă complet de sub controlul politicienilor.

8. Cerem Preşedintelui României să supună aprobării poporului Constituţia Cetăţenilor. Prin adoptarea acestei noi Constituţii, justiţia va fi scoasă complet de sub controlul politicienilor, Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti va fi ales de popor şi el va numi în funcţie judecătorii şi procurorii ţării. Nu politicienii. Va fi, de asemenea, scos de sub controlul politicienilor şi Serviciul Român de Informaţii, al cărui Director va fi ales şi controlat tot de popor.

9. Cerem Parchetului General al României să înceapă, imediat, urmărirea penală a marilor infractori postdecembrişti, a asasinilor economici ai României, a tuturor celor care se fac vinovaţi de subminarea economiei naţionale, începând cu data de 22 decembrie 1989, care s-au îmbogăţit prin jefuirea avuţiei create de poporul român până în anul 1989, în valoare de peste 500 miliarde de euro, actuali, dar şi a a celei mai mari părţi din avuţia creată de acelaşi popor român, după 1989, în valoare de peste 2.000 miliarde de euro.

10.. Cerem Serviciului Român de Informaţii să pună la dispoziţia Parchetului General al României, dar şi să publice toate informaţiile pe care le deţine referitoare la modul în care s-au îmbogăţit toţi politicienii români după data de 22 decembrie 1989, la modul în care aceşti politicieni au vândut ţara, astfel încât, astăzi, 90% din capitalul ţării este controlat de străini, iar mai mult de jumătate din pământul ţării a fost trecut în proprietatea străinilor.


10 februarie 2017.

Constantin Cojocaru
Proiectul de Declaratie a GPR privind demonstratiile populare antiguvernamentale.
Proiectul a fost initiat si discutat in sedinta GPR din data de 8.02.2017.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu