luni, 22 ianuarie 2018

Cine, cum a declansat razboiul mondial?


Cine, cum a declansat razboiul mondial?
1.

Napoleon desfiinteaza Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, dar esuiaza in crearea unuia nou, similar. De atunci invinge mereu cultura anglo-mozaica, imperiul anglo-saxon protestant, comercial-maritim in lupta cu Europa Centrala, cultura continentala, agrar-industriala, romano-catolica.
Imperiul German al II-lea reuseste o simbioza germano-mozaica, un avant industrial continental provocator dominatiei britanice si se ajunge din nou la un razboi, de data asta mondial, dupa care germanii sunt condamnati la despagubiri astronomice.
Impriul German al III-lea denunta simbioza germano-mozaica, statulul de colonie si Churchill declara razboi lui Hitler, nu si lui Stalin, pentru ca: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”.
Istoria e scrisa de invingatori, dar, la intrebarea de mai sus, adevarul iese la iveala cu ajutorul lui Harald James, Princeton, Michael Scheil, Berlin etc. si nu in ultimul rand a recenziei de mai jos din Romania. Intrebarea e justificata de Brexit si de conflictulul din USA dintre internationalismului, intelectalismului mozaic si provincialismul, antiintelectualismului protestant anglo-saxon, de „Jews will not replace us“. (The Economist, London. nr. 9054, p.5, 7)


*
Secretul lui Churchill. de Michael Nicholas Plaga (Piatra Neamt)

După atâtea cărți, studii și monografii despre al doilea război mondial, am putea trage concluzia pripită că s-a epuizat domeniul de cercetare și că puține surprize mai pot fi dezvăluite publicului privind ultima conflagrație mondială.
Cartea care face obiectul acestei recenzii (Leon Kilzer: CHURCHILL’s DECEPTION - The dark secret that distroyed Nazi Germany) demonstrează contrariul, respectiv că putem descoperi încă, aspecte nebănuite în munții de documente scoase de la secret de către cancelariile marilor puteri beligerante.

Manevrele lui Churchill

In general termenul de păstrare la secret practicat de cancelariile occidentale este de treizeci de ani de la data întocmirii documentelor respective. Unele țări au ținut secrete anumite documente chiar 35-40 de ani de la emiterea lor. De aceea a provocat curiozitatea istoricilor, scoaterea de la secret de către britanici a unor documente strict secrete, păstrate de ei la Londra timp de o jumătate de secol de la emiterea lor. Cartea de față este rezultatul studierii acestor documente pe care englezii le-au considerat jenante pentru ei: stenogramele dezbaterilor guvernului britanic sub conducerea lui Winston Churchill. Cartea descrie cu rigoare academică modul în care Churchill a reușit să-l determine pe Hitler să invadeze nu Anglia ci URSS-ul.
Jurnalistul Louis C. Kilzer, laureat al premiului Pullitzer, aduce la lumina tiparului documente britanice care demonstrează documentar aceste manevre necunoscute până acum și care-i pătează memoria lui Churchill în ochii opiniei publice. Cartea descrie cum în calitate de prim-ministru, Churchill și-a convins miniștrii din guvern sa respingă ofertele multiple propuse de generalii germani pentru oprirea războiului prin asasinarea lui Hitler de către nemți.
Stenogramele ședințelor guvernului britanic redau modul cinic în care Churchill supune spre aprobarea guvernului sau respingerea propunerilor germane: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”.

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/secretul-lui churchill?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com 1/3
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/secretul-lui-churchill?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com 2/3


Falsul Hess

Generalii germani erau deciși să-l suprime pe Hitler în anul 1939 și 1940 cu condiția prealabilă ca Anglia să accepte în scris, neamestecul ei în războiul civil care ar fi izbucnit între germani ca urmare a asasinării dictatorului. După ce i-a refuzat pe generalii germani, Churchill a avut surpriza să primească o ofertă uluitoare chiar de la Hitler: încheierea unui pact cu Anglia prin care Germania retroceda teritoriile cucerite de nemți în vestul Europei, în schimbul garantării intereselor germane în răsăritul Europei subjugate de Hitler.
Nici această ofertă germană n-a fost acceptata de Churchill care a notat însa dorința obsesivă a lui Hitler de a încheia pacea cu Anglia. El a cultivat cu abilitate iluziile lui Hitler că și Anglia dorește pacea (cu scopul inițial de a câștiga timp, pentru înarmarea englezilor). Ulterior, când trupele germane cuceriseră Franța și ajunseseră la Canalul Mânecii, Churchill a lansat înșelătoria menită să-l oprească pe Hitler: englezii l-au invitat pe adjunctul lui Hitler, Rudolf Hess, să vină în Anglia la o așa zisă “conferință de pace” la care nemții să negocieze cu Partidul Păcii din Marea Britanie invazia URSS.
Spionii lui Stalin din guvernul britanic (Philby, Blunt, Cairncross), au telegrafiat Moscovei conținutul fiecărei întrevederi avute de Hess în Anglia, după celebrul său zbor acolo la manșa unui avion special echipat cu rezervoare suplimentare de benzină, pentru acel voiaj ultra-secret. Pentru evitarea demascării acestei manevre, Churchill va reține prizonier pe Hess în Anglia pe toata durata războiului, iar la Tribunalul de la Nürenberg va fi adusă o sosie a lui Rudolf Hess care nu întâmplător a refuzat timp de 28 de ani de închisoare la Spandau, să primească vizita vreunui membru al familiei sale.
Mai apar și probe medicale aduse din arhive care atestă că omul închis la Spandau sub numele de Rudolf Hess, nu purta pe toracele său urmele permanente lăsate de o intervenție chirurgicală din timpul primului război mondial. Acea cicatrice chirurgicală este înregistrată radiologic în dosarul medical al lui Hess, anterior plecării sale în Anglia și nu poate justifica nimeni absența ei la deținutul nr. 7 de la Spandau.


Întrebări și răspunsuri

În final se pune o întrebare mai importantă decât identitatea prizonierului nr. 7 de la închisoarea Spandau și anume: la ce a folosit înșelătoria cu Hess? A salvat Anglia de la înfrângere, deturnarea războiului spre URSS?
- Da, dar a salvat-o de un dictator care nu urmărea înfrângerea Angliei. Hitler a salvat Anglia tot atât cât Churchill, concluzionează autorul cărții.
- A progresat Imperiul Britanic de pe urma încăpățânării lui Churchill de a lupta contra Germaniei, așa cum susținea Churchill că era scopul războiului? Nu, Imperiul Britanic s-a dezintegrat după razboi, iar Anglia a ieșit slăbită ca țară.
- A reușit Germania nazistă să stopeze extinderea comunismului în lume? Din nou, nu. A reușit exact contrariul, sa extindă comunismul de la Berlin până la Pekin. Războiul a transformat URSS-ul dintr-o putere europeană într-o supraputere mondială, care urmărea un scop pe care Hitler nu l-a avut: dobândirea hegemoniei universale. Este adevărat că Churchill a oprit existența unuia dintre cei mai răi conducători care au existat. Problema este ca totuși l-a oprit prea târziu, după ce genocidul fusese comis.
Și acum faptele concrete evidențiate de autor prin documente secrete de arhivă:
– după victoriile sale în vestul Europei, Hitler a hotărât să se oprească pe motivul declarat că are nevoie de 100 de ani pentru consolidarea victoriilor;
– a propus în scris eliberarea țărilor cucerite de el în vestul Europei;
– a ordonat demobilizarea a 30 de divizii și tot ce a întreprins din septembrie 1939 până în ajunul invadării URSS la 22 iunie 1941 a fost făcut cu scopul încheierii războiului, nu al ducerii lui. Dacă Anglia ar fi acceptat pacea, Hitler ar fi încheiat-o în condiții favorabile Imperiului Britanic. Documentele nu lasămdubii aici. În loc de asta, Anglia respinge oficial pacea, dar o acceptă pe ascuns, și procedând astfel Anglia conduce la cel mai cumplit deznodământ din toate rezultantele posibile: dă mână liberă lui Hitler în estul Europei fără să fi rezolvat nimic în vest.
Fără îndoială, o pace încheiată în vara anului 1940 ar fi avut un preț ridicat: Polonia ar fi încetat să existe, Cehoslovacia ar fi rămas un protectorat german și multe din țările nesovietice ale Europei răsăritene ar fi fost incluse în sfera de influență germană cel puțin la fel de strâns controlate ca emisfera occidentală sub Doctrina Monroe. Evreii ar fi fost excluși din Europa Centrala. A meritat oprirea acestora prin sacrificiul suprem a 52 de milioane de oameni? Greu de răspuns afirmativ, în condițiile în care Europa care a rezultat din ruine, a găsit Polonia, Cehoslovacia și restul Europei răsăritene într-o sclavie mai cumplită decât își imaginase Hitler în 1940.
În încheiere supun spre examinare cititorului următoarea chestiune: este oare posibil de imaginat că datorită petrolului ei, România ar fi avut sub germani un nivel de viață apropiat Austriei sau Elveției? La moartea regelui Carol I în 1914, documentele vremii arată că rata de schimb monetar între francul elvețian și leul românesc era aproape 1:1.

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/secretul-lui-churchill?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com 3/3Cine, cum a declansat razboiul mondial?
2.
In comentariul d-lui de Michael Nicholas Plaga (Piatra Neamt) cu titlul „ Secretul lui Churchill“ e un fake news: „Churchill va reține prizonier pe Hess … iar la Tribunalul de la Nürenberg va fi adusă o sosie a lui Rudolf Hess care nu întâmplător a refuzat timp de 28 de ani de închisoare la Spandau, să primească vizita vreunui membru al familiei sale.“ Membrii familiei care-l vizitau pe Rudolf Hess la Spandau il contrazic.
*
Amestecul de fals si atentic nu discredeaza cartea lui Louis C. Kilzer, un respectat jurnalist american cu doua Pulitzer Prize: Churchill's Deception: The Dark Secret That Destroyed Nazi Germany, ed. Simon & Schuster, Londra 1994, 320 p., pentru ca teza fundamentala este cunoscuta, de aceea readuc in actualitate:

http://www.badpolitics.ro/churchill-hitler-si-antisemitismul/
http://www.cartesiarte.ro/edituraOnLine/upload/files/i67140Viorel%20Roman.pdf
http://www.revistasingur.ro/altele/10328-viorel-roman-churchill-hitler-si-antisemitismul.html
https://www.academia.edu/16614844/Tiganii_si_evreiii_romani
http://d-nb.info/1025131827/04*
Churchill, Hitler si antisemitismul,

acesta este titlul cartii lui Dr. Stefan Scheil aparuta in ed. Duncker & Humbolt, Berlin 2008, 335 p., in care se anlizeaza “dictatura germana, inamicii ei si criza europeana 1938/39”. Adolf Hitler preia puterea 1933 si pune in practica Programul din 24 feb. 1920, de 25 de puncte pe doua pagini, al Partidului National Socialist al muncitorilor germani. Un deziderat era realizarea unei societati fara drept roman si fara evrei, care urmau sa emigreze. Antisemitismul era raspandit ca urmare a umilitelor impuse de invingatori. In caz de foamente acelasi destin l-ar fi avut toti strainii din Germania.
Alertate, organizatiile evreisti din lumea anglo-saxona incep boicotarea economiei germane. Reactia nazistilor: “Nu cumparati de la evrei!” Un evreu ucide un diplomat, nazistii dau foc la sinagogii etc. Proiectul antisemit de a realiza un stat fara evrei trebuia combatut cu toate mijloacele – pe viata si pe moarte. Pentru ca daca Germania ramanea fara evreii in mod civilizat, ar fi devenit un precedent periculos.
Polonia cu 10% din popolatie evrei, care vorbeau jedisch, o alta limba decat cea oficiala, ar fi cerut acelasi lucru. Pe de alta parte emigrarea evreilor in USA ar fi dat apa la moara antisemitismului local. Asa ca organizatiile evreisti s-au opus emigrarii evreilor din Germania, luand in calcul victime. Pe de alta parte l-au sustinut pe Churchill si “Partidul razboinicilor” cu organizatia Focus contra nazismul.
Cei care incercau o solutie pasnica pe continent au fost marginalizati. Pe de alata parte Iosif, V. Stalin, mult mai radical si clarvazator decat Hitler s-a folosit de “contradictiile din lagarul capitalist” pentru a “arunca in aer Europa”. Atat Vladimir I. Lenin cat si urmasul sau erau convinsi ca dupa un nou razboi mondial proletarii “vor rupe lanturile”, ca in Rusia. Dictatura proletariatului va inlatura exploatarea omului de care om in toata lumea (!) si va realizeaza idealurile panslaviste, panortodoxe.
Polonia si Romania erau folosite ca pioni de sacrificiu atat de occidentali cat si de kominternistii. Polonezii erau folositi ca atatatori la razboi de catre Chrchill. Viorel Tilea, ambasador la Londra, se plangea de un dictat german fantoma, fake news. Un discurs al generalului Halder, fabricat in laboratorul de dezinformare Focus, cu scopul de a agrava cries este considerat si azi ca autentic, chiar de germani. Asa ca nu-i de mirare ca pe internet la Sectia “Istorie: minciuni si falsuri” a Ministerului Apararii Rusiei, Sergej Kovalijev arata recent ca vina izbucnirii razboiului in 1939 este a Poloniei, care a refuzat “cu incapatanare” carrel moderate germane.
In acest context este firesc ca antisemitismul, punerea la indoiala a Holocaustului, e sanctionat de lage. Aceiasi politica se va practica si in Rusia lui Putin, care nu mai accepta fake news, “minciuni si falsuri”. Vinovatii vor fi pedepsiti, asa prevede un proiect de lege, cu inchisoare de la 3 la 5 ani.
www.viorel-roman.ro


Cine, cum a declansat razboiul mondial?
3.
XY: Cum adica "Germania sa ramana fara evrei in mod civilizat"? Oameni stabiliti de secole, sa-si lase toate proprietatile, acumularile si sa plece? Unde?
VR: Dupa simbioza iudeo-prusaca pana pe campul de lupta al razboiului mondial, evreii nu credeau ca Adolf Hitler poate ajunge la putere, sau daca ajunge Programul lui, vag si sumar, pe doua pagini, in care spectrul „foamei“ e pomenit de mai multe ori, ar putea fi realizabil. Probabil ca nici nazisti nu credeau, nici una, nici alta, dar 1933, boicotare economiei germane fragile de catre evreii din SUA a fost perceputa ca o declaratie de razboi si radicalizarea si-a urmat cursul ascendent, culminand in vreme de razboi cu holocaustul. Totusi evreii germani emigrau civilizat, nu ca cei din est, pana in 1939. In memoriile sale istoricului Fritz Stern, care a emigrat cu familia un an inainte de razboi, pomeneste de venirea mobilei in USA ca de un eveniment normal, chiar si a frigiderului electric, de nefolosit pe noul continent. 
XY: Sa nu pui "caruta inaintea cailor"! Primii care au inceput boicotul evreilor au fost nazistii, deci "ramanerea fara evrei in mod civilizat" a fost exclusa din capul locului: devastarea magazinelor, baterea copiilor care se duceau sau reveneau de la scoala, blocarea de catre brutele SA a intrarii in magazinele evreiesti au premers preluarea puterii de catre nazisti. Totul ar fi fost acceptabil dar ca principala problema e ca nazistii voiau sa renunte la dreptul roman! Ca si cum dreptul din secolul XX se reduce la dreptul roman(o-catolic)! ca si cum revolutia franceza si codul Napoleon nici n-au existat! Luam 1000 de ani de evolutie si istorie si ii eliminam ca sa ne iasa teoria ca totul decurge de la Vatican!
VR: Dorinta nazistilor de a inlatura dreptul roman si a-i persecuta pe evreii e cea mai clara dovada ca erau provinciali antiintelectuali, ca programul lor era sortit esecului ab ovo, de aceea nici nu erau luati prea in serios. In mod normal, atat dreptul roman cat si evreii intelectuali internationali si-ar fi continuat existenta milenara in Europa Centrala, dar a venit razboiul mondial provocat cu multa maiestrie de Churchill si Stalin, si totul s-a prabusit in afara de dominatia anglo-mozaica in vest si cea ruso-sovietica in est pana in 1989. Imperiul German II si II sunt istorie, UE e viitorul.
XY: Nu boicotul nazist a fost raspunsul la cel european sau mondial (slab, de altfel, interesele marelui capital nu tin cont de morala - conteaza legea plusvalorii) ci invers. Iar asasinarea unul consilier de grad IV al ambasadei germane la Paris e de acelasi tip cu incendierea Reichstagului - manipularea unor oameni slabi de minte cu anumite atitudini resentimentare(van der Lubbe, Grinszpan - in cazul 2) pentru atingerea unui scop formulat dinainte, nu ca reactie (interzicerea opozitiei in primul caz, trecerea la represalii accentuate in cazul al 2-lea). Rezumand: despartire civilizata inseamna: segregare, boicot, legi rasiale?
VR: Greu acuma de spus, ce a fost la inceput, gaina sau oul, important e ca Imperiul German II si III era considerat un concurent periculos, atat de imperialismul franco-anglo-american, cat si de cel ruso-sovietic. Atat Kaiser-ul, dar mai ales Führer-ul erau incapabili sa faca fata amenintarilor din vest si est, si cu atat mai putin sa creeze o stabilitate in Europa. Rezultatul: 100 de milioane de victime: evreii, germanii, rusii, anglo-saxoni, francezi, romanii, polonezii, cehii, sarbii etc. In acest context nu e de mirare ca exista o multitudine de teorii conspirationiste, minciuni si falsuri.
XY: De cand e Rusia Sovietelor in partida razboinica? Ce e aia Focus? Ideea folosirii contradictiilor sistemului capitalist e argumentul lui Lenin pentru a explica victoria (surprinzatoare chiar si pentru el) a Revolutiei din Octombrie. Conform teoriei marxiste, revolutia trebuia sa inceapa in tari avansate, cu clasa muncitoare organizata (sindicate, cooperatie, partid muncitoresc de masa), cel mai probabil Anglia, si sa se extinda la scara mondiala. A iesit altfel - a inceput in "veriga cea mai slaba" si nu s-a putut extinde, intervenind "stabilizarea relativa" (termen al Kominternului de la unul din congrese - 1923 sau 1924). A urmat conceptul "constructiei intr-o singura tara" dar care nu elimina internationalismul insa il trecea pe planul II. De aceea URSS nu s-a implicat prea tare nici in China, nici in Spania. Si unde e aici "panslavismul" si „panortodoxia", cand toate conceptele vin din marxismul clasic pe care il urmau si Lenin si Stalin?
VR: Stalin este castigatorul razboiului in urma caruia a creat cel mai mare imperiu din istorie, mai mare decat a lui Ghingis Kahn, din Berlin pana la Marea Japoniei. Marxism-leninismul era pentru el o teorie, strategie de dezvoltare occidentala si acelasi timp o platosa ideologica antioccidentala. Misiunea internationalista a Moscovei era a celei de a treia Roma, care-si masca panortodoxia si panslavismul in lupta de eliberarare a clasei muncitoare din intreaga lume
XY: Care era, ma rog, partida pacii din Germania nazista? In lantul Reocuparea Ruhr-ului (1935), interventia in Spania, de partea lui Franco (INAINTEA APARITIEI BRIGAZILOR INTERNATIONALE) - (1936), Anschluss (1938 martie), ocuparea regiunii sudete (septembrie 1938), dezmembrarea si ocuparea intregii Cehoslovacii (martie 1939) e ceva pacifist? Eu ii vad pe nazistii agresori si pe conciliatorii occidentali (ei vor fi fost "partida pacii"?) care sperau un singur lucru: sa ajunga sa ciocneasca Germania cu URSS si epuizarea ambelor sa le asigure dominanta si statu-quo-ul. Aici Chamberlain si Churchill gandeau la fel. Altminteri, de ce au dat garantii Poloniei, dar nu si celor pe care azi ii iubesc atat - Statelor Baltice? Nu ca sa-i arate lui Hitler calea: pe acolo o luati - Drang nach Osten! Si cand, in ceasul al 12-lea, inainte de „pactul Ribbentropp-Molotov" URSS a propus un pact de asistenta mutuala, s-a trimis la Moscova o delegatie de functionari de rangul IV, cu vaporul, drumul durand 3 saptamani, cu propunerea ca la comandamentul unit Anglia sa vina cu o divizie, Franta cu 5 (sau 8, tot aia e) si URSS cu 160? Nu vede si un orb care-i scopul? Furia contra "pactului" e de fapt furia ca au fost pacaliti. Cat priveste rolul Romaniei si Poloniei, sa ne referim la Cehoslovacia in 1938, inainte de Munchen. URSS s-a aratat dispusa, conform pactului de asistenta mutuala URSS-Cehoslovacia, sa ajute militar aliatul cehoslovac. Dar... nu aveau granita comuna iar cele doua tari susmentionate (una catolica si una ortodoxa) au refuzat dreptul de trecere, desi cel putin Romania avea obligatia, conform Micii Antante, sa ajute o tara aliata. Unde e ortodoxia/catolicism aici? Mai degraba e opozitia in numele apararii proprietatii private a marelui capital pe care Germania nazista o accepta iar URSS voia sa o demoleze. Oricum nici o "partida a razboiului“ nu a manipulat Polonia si Romania. Tarile astea doua si-au ales singure calea. Ba polonezii au declarat ca prefera sa fie sclavii Germaniei decat aliatii Sovietelor. Le-a fost bine, nu-i asa? Cine uita istoria sau o rescrie dupa cum ii convine e condamnat sa o retraiasca - si inca "wie es eigentlich gewesen"!
VR: Multumesc, si cred ca suntem in pragul multor surprize legate de acest subiect.
PS MIchael Nicholas Plaga e Mihail N. Blaga: mi-a fost coleg mai mic la liceu, a urmat Comert Exterior (colegul tau la "V.I. Lenin" - promotia 1968). Nu stiu ce a facut in viata, nu stiu cum a ajuns in SUA. L-am intalnit pe strada in Bucuresti - el m-a recunoscut. Am corespondat o vreme, avea o adresa ciudata (continea "Postal Drawer" un fel de Post Restant). Sa inteleg ca a revenit in Romania in orasul parintilor lui ? Stiam ca tatal - N(icolae) - era din Piatra Neamt.
PPS "Dr. Scheil" e cumva vreu neo-nazist sau vreun istoric in linia disculpatoare a lui Nolte?


Cine, cum a declansat razboiul mondial?
4.
Napoleon, Hitler, Merkel
Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara Boris Jonson, ministru de externe al Marii Britanii, pe vremea când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de război, ca ţara sa să devină eroina eliberatoare. Şi d-na Le Pen, Frontul Naţional frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocşilor nu-i de acord cu UE/NATO. Vladimir Putin îi vrea pe toti greco-pravoslavnici în Eurasia sa.
Boris Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germană, care încalcă tratate în timp de pace şi îi obliga pe englezi, francezi şi alţi memebrii ai UE, să plătească sute de miliarde € pentru Grecia, să suporte criza €, administraţia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani şi idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovată de Berlin nu lezează interesele Moscovei, din contră.
Popularitatea d-nei Merkel a scăzut. La alegerile din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Creştin Democrată este surclasata de Alternativa pentru Germania/AfD, care aruncă peste bord mai toate taburile postbelice. Deja nu mai e sigur că prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului defunct, câştiga alegerile. AfG a ajuns de la 0 la 10%. În SUA, după Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motivează electoratul.
Se ştie cum au eşuat Napoleon şi Hitler in capcana intinsa de anglo-mozaici in vest si de rusi in est. Dece însă invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu tradiţia creştină şi teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei €? Dece nu vede că e responsabilă de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijează refugiaţii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia lui Erdogan? Dece generează costuri de un bilion de euro pentru germani, dar şi pentru toţi europenii, fără să întrebe pe nimeni? În interesul cui destabilizează Merkel marele proiect Europa? Nu există răspuns la întrebări pe care şi le pun germanii şi toţi europenii. Ele vor fi găsite de istoricii genaratiilor viitoare. Până atunci ne mărginim la constatările din articolele recente: Alternativă pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor din: www.viorel-roman.ro ;  http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/
https://jurnalulbucurestiului.ro/napoleon-hitler-merkel-2/
http://www.holzauge.de/napoleon-hitler-merkel.htm
http://necenzuratmm.ro/editorial/51206-napoleon-hitler-merkel.html
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm


*
Churchill, Hitler si Antisemitismul

Acesta este titlul cartii lui Dr. Stefan Scheil aparuta in editura Duncker & Humbolt, Berlin 2008, 335 p., in care se anlizeaza competent “dictatura germana, inamicii ei si criza europeana 1938/39”. Om simplu din popor Adolf Hitler preia puterea 1933 in Germania si pune in practica Programul din 24 feb. 1920, de 25 de puncte, pe 2 p., al Partidului National Socialist al muncitorilor germane. Un deziderat era realizarea unei societati national-socialiste fara drept roman si fara evrei, care urmau sa emigreze cu avere cu tot, in mod pasnic. Antisemitismul era raspandit ca urmare a foametei si umilitelor impuse de invingatori dupa razboi. In caz de foamente acelasi destin l-ar fi avut toti strainii.
Alertate, organizatiile evreisti din lumea anglo-saxona incep boicotarea economiei germane. Reactia nazistilor: “Nu cumparati de la evrei!” Un evreu ucide un diplomat, nazistii dau foc la sinagogii etc.
Proiectul antisemit de a realiza un stat fara evrei trebuia combatut cu toate mijloacele – pe viata si pe moarte. Pentru ca daca Germania ramanea fara evreii in mod civilizat, ar fi devenit un precedent periculos.
Polonia cu 10% din popolatie evrei, care vorbeau jedisch, o alta limba decat cea oficiala, ar fi cerut acelasi lucru. Pe de alta parte emigrarea evreilor in USA ar fi dat apa la moara antisemitismului local.
Asa ca organizatiile evreisti s-au opus emigrarii evreilor din Germania, luand in calcul victime in randul conationalilor. Pe de alta parte l-au sustinut cu toate mijloacele pe Churchill si “Partidul razboinicilor” din Marea Britanie cu organizatia Focus pentru a inlatura nazismul.
Cei care incercau o solutie pasnica pe continent au fost incet dar sigur marginalizati. Pe de alata parte Iosif, V. Stalin, un conducator mult mai radical si mai clarvazator decat Hitler s-a folosit de “contradictiile din lagarul capitalist” pentru a “arunca in aer Europa”.
Atat Vladimir I. Lenin cat si urmasul sau erau convinsi ca dupa un al doilea razboi mondial clasa muncitoare “va rupe lanturile”, va prelua puterea, ca in Rusia dupa primul razboi mondial, si va realizeaza idealurile panslaviste, panortodoxe si mai mult decat atata. Dictatura proletariatului va inlatura exploatarea omului de care om in toata lumea!
Polonia si Romania erau folosite in aceasta criza ca pioni de sacrificiu atat de imperialistii occidentali cat si de kominternistii de la Moscova. Polonezii erau folositi ca atacatori la razboi de catre Chrchill.
Viorel Tilea, ambasador la Londra, se plangea de un dictat german fantoma, o dezinformare. Un discurs al generalului Halder, fabricat in laboratorul de dezinformare Focus, cu scopul de a agrava criza este considerat si azi ca autentic, chiar de germani. Asa ca nu-I de mirare ca pe internet la Sectia “Istorie: minciuni si falsuri” a Ministerului Apararii Rusiei, Sergej Kovalijev arata recent ca vina izbucnirii razboiului in 1939 este a Poloniei, care a refuzat “cu incapatanare” cererile moderate germane.
In acest context este firesc ca antisemitismul, punerea la indoiala a Holocaustului, e sanctionat in mai multe tari si de mai multa vreme, de lege. Aceiasi politica se va practica si in Rusia lui Putin, care nu mai vrea sa accepte “minciuni si falsuri”. De aceea vinovatii vor fi pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 5 ani. www.viorel-roman.ro Bremen la 22 iunie 2009


*
Hitler

Dacă google e barometrul interesului pe Internet, atunci Adolf Hitler (1889-1945) are o cotă de 40 de milioane.
Care ar fi fost soarta Germaniei, dacă ar fi murit în 1939? Pentru că ce a realizat el după 1933 a depăşit cu mult ceea ce a obţinut Bismarck. Pe plan intern, el lichidează şomajul şi face ziua de 1 mai sărbătoare. Economia, cultura, ştiinţa şi tehnica se înviorează după ce el reface demnitatea naţională călcată în picioare la Pacea de la Versailles 1919.
Austriac, de origine modestă, tatăl vameş, Hitler cade la examenul de admitere la Arte Plastice. Dar la Viena îşi formează, marginalizat fiind, un program revoluţionar contra marxiştilor, evreilor şi burgheziei. Pleacă la München, este voluntar în armata germană, victimă a gazelor de luptă, obţine Crucea de Fier II.
După război transformă Partidul Muncitoresc German într-o „Mişcare” naţional-socialistă a muncitorilor germani. Combate democraţia. Puciul său eşuiază şi ajunge în puşcărie unde dictează Mein Kampf, o ofertă politică de o surprinzătoare sinceritate.
Eliberat înainte de termen ajunge la putere totuşi pe cale democratică cu ajutorul burgheziei, care-l folosea împotriva comuniştilor. Consecvent, cei de stânga, marxiştii, evreii sunt persecutaţi şi internaţi în lagăre.
Burghezia, nobilimea devine naţional-socialistă, asfel că Hitler era ori slab, ori corupt de cei de dreapta. Exterminarea „paraziţilor” îi privea numai pe handicapaţii „arieni”.
1/3 din evreii emigrează. Holocaustul nu poartă direct semnătura lui Hitler. Elita naţional-socialistă era antisemită, nu mai avea nevoie de aşa ceva. Oricum Lagăre de exterminare n-au existat în Germania, ci numai în est.
În războiul cu „iudeo-bolşevicii” ruşi poziţia anglo-saxonilor era hotărâtoare. Premiza că „verişorii” anglo-saxoni vor fi de partea „arienilor” germani şi nu de partea slavilor „inferiori” a fost tot timpul falsă.
Stalin se aliază şi „cu rasa superioară” şi cu anglo-americanii anti-comunişti şi ocupă astfel jumătate din Europa.
În Berlinul înconjurat de Armata Roşie, Hitler face un bilanţ în faţa fruntaşilor Mişcării sale. Pe cei de stânga, marxişti, evreii i-a lichidat, dar pe burghezi, pe nobili i-a neglijat, un păcat de neiertat: cei de dreapta, erau oameni de ieri, fără elan revoluţionar sau chiar trădători. Stalin nu s-a lăsat orbit de aparenţe şi a învins.
La sfârşitul vieţii Hitler îşi exprimă regretul că în România s-a bazat pe regele depăşit de vreme, pe anturajul sau corupt şi reacţionar, care l-au arestat pe conducătorul armatei şi predat la comunişti (!), în loc să promoveze forţele revoluţionare tinere.
E o ironie a istoriei că în România, reacţionarii şi corupţii, cei de dreapta, liberalii, conservatorii, ex-regele, trădătorii de ieri, sunt şi astăzi la putere sau reîmproprietăriţi, în timp ce 90% din tineret vor să părăsească ţara.
Succesele lui Hitler s-au pulverizat în războiul mondial al II-lea, care a durat cinci ani: 50 de milioane de morţi; germanii, Europa Centrala la pământ.
La întrebarea ce-ar fi fost dacă Hitler murea în 1939, nu există un răspuns.
În ceea ce priveşte România, după 1989, s-a revenit la cutumele balcanice, care l-au corupt şi pe Hitler.
Prof. dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen, Germania
Bremen la 13 decembrie 2006Cine, cum a declansat razboiul mondial
5.
Dupa Grecia si Romania cu pretentii de 360 si 20 de miliarde de Euro, Polonia cere acuma Germaniei intre 840 si 1.000 miliarde de Euro, cu toate ca in 1953 la Londra a renuntat la despagubiri de razboi, spune purtatorul de cuvant al d-nei Angela Merkel.
Refuzul fata de cererea modesta a Germaniei (opinie si a analistilor rusi) de a avea un culoar spre Danzig, a declansat razboiul in urma careia Polonia a iesit invingatore. Totul a inceput cu actiuni ostile fata de germani, dupa ce Marea Britanie a dat garantii Poloniei ca dupa razboi va ocupa Danzigul, Prusia inferiora si se vor extinde in dauna germanilor in vest pana pe Oder-Neiße. Asta voiau politicienii nationalisti polonezi inca din anii 20, cand Germania invinsa si dezarmata putea fi usor atacata din est.
In Ribbentrop: Oder: Die Verlockung des nationalen Aufbruchs. Eine politische Biographie, ed. Duncker & Humblot, Berlin 2013, 409 p., Stefan Scheil ne face sa-l intalegem pe Churchill cand supune spre aprobarea guvernului sau respingerea propunerilor germane, valabile si pentru Polonia: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania.” (Stenogramele ședințelor guvernului britanic / Leon Kilzer: Churchill´s  deception - The dark secret that distroyed Nazi Germany. vezi Nr.1-4)
Polonia a fost nici mai mult, nici mai putin decat pionul otravit, care a declansat distrugerea Imperiul German III, a restabilit dominatia continentala ruso-anglo-saxona, periclitata de Hitler si Polonia a fost rasplatita dupa razboi pe seama teritoriilor germane.
Uniunea Europeana este insa un proiect al pacii si colaborarii, membrii nu pot avea conflicte cu vecinii, de aceea surprinde pretentia absurda a Poloniei, simultana cu Brexit-ul si ne reaminteste involuntar de proiectul lor comun antigerman incununat de succes, pana la Gorbaciov.Cine, cum a declansat razboiul mondial?
6.
Reporter: Hățișurile istoriei sunt extrem de complexe și de misterioase. Ceea ce pare adevărul curat se dovedește o minciună a celor interesați să ascundă realitatea și invers. De exemplu adevarul ortodoxo-comunist, revizionismul fascist, national-socialist …
VR: … intodeauna si pretutindeni, cei care pierd cauta vina la altii. Dar nu asta ne intereseaza, ci Chestiunea Orientala religioasa, care a declansat pentru niste chei de la Sfantul Mormant din Ierusalim (asta a fost motivul), razboiul Crimeii, 1853-1856, primul razboi mondial esuat, asa il vad germanii, intre Islam (turci), Ortodoxie (rusi) si Occcident (catolici / protestanti). Prusia, nebeligeranta, profita de slabiciunea austriecilor, francezilor, pe care-i inving in lupta, dar si de cea a rusilor si englezilor, care au acceptat contre coeur aparitia Imperiului German II. Succesele economice, stiintifice, generate de simbioza germano-mozaica i-a determinat pe franco-anglo-americani si pe rusi sa deschida doua fronturi (motivul a fost uciderea unui print in Sarajevo) si prinsi ca in cleste, din est si vest, Imperiul German II cade. Conditiile postbelice impuse de invingatori erau de tip colonial. Oricum Imperiul German III nu mai e tolerat si e prins imediat in clestele celor doua fronturi, a imperialistilor franco-anglo-americani si internationalistilor sovietici. Evreii trec din tabara germana in cea anglo-americana si sovietica. Motivul razboiului e la fel de hilar ca cele precedente, refuzul unui culoar german spre Danzig, care nici nu era inca polonez. Dupa victoria Natiunior Unite, Germania e ocupata si dezmembrata. Aceste trei razboaie mondiale au costa viata a mult peste 100 de milioane si Chestiunea Orientala s-a redeschis in zilele noastre in Siria, Turcia, Georgia / Abhazia, Israel / Palestina, Afganistan, Califatul Islamic ISIS, Irak, Arabia Saudita, Jemen, Egipt, Libia, Maroco, Balcani, Moldova / Transnistria, Ucraina si din nou Crimeea. Lupta dintre Islam, Ortodoxie si Occident continua, de aceea merita sa reflectam: Cine, cum a declansat razboiul?Cine, cum a declansat razboiul mondial?
9.
„Tovarășul Stalin avea un plan mare, clar și destul de rațional: sa-l împinga pe Hitler într-un mare război european. L-a ajutat pe Hitler să nu fie spulberat chiar de la început. Stalin urma sa astepte, iar când toți participanții la acest război vor fi aproape morti de oboseala, marea Armata Roșie, cu zecile de mii de tancuri va trece peste totul ca un tavalug, si toata Europa devenea sovietica. Planul era absolut clar.“ (Mark Salonin, born 1958 is a Russian author who has written on the history of World War II.9
(http://www.paginaderusia.ro/lectii-de-istorie-cum-a-provocat-rusia-al-doilea-razboi-mondial/)
Winston Churchill (1874 - 1965), was a British statesman, army officer, and writer. He served as Prime Minister of the United Kingdom from 1940 to 1945 : “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”. (Leon Kilzer: CHURCHILL’s DECEPTION – The dark secret that distroyed Nazi Germany.)Cine, cum a declansat razboiul mondial?
7.
Cap. 25, L-a crezut Stalin pe Hitler?, Ziua „M” – Victor Suvorov, Ed. Hexagon, pp. 281-284

Începerea mobilizării secrete însemna practic intrarea în cel de-al doilea război mondial. Stalin a înţeles acest lucru şi a dat conştient ordinul de începere a mobilizării secrete din 19 august 1939. Din această zi, oricum ar fi evoluat evenimentele, războiul nu mai putea fi oprit.

19 AUGUST 1939 ESTE ZIUA CÂND STALIN A ÎNCEPUT RĂZBOILUI.

La 21 iunie 1939 Stalin avea 94 de divizii de infanterie şi vânători de munte. Exact peste doi ani, la 21 iunie 1941, avea 198 de divizii de infanterie şi vânători de munte. În afară de acestea, se făcuseră pregătirile şi se dăduse ordinul de formare a încă 60 de divizii de infanterie, care trebuiau să apară după atacurile prin surprindere şi declararea Zilei „M”. În aceşti doi ani numărul diviziilor motorizate şi de infanterie motorizată a crescut de la 1 la 31. Numărul diviziilor de tancuri a crescut de la 0 la 61. Încă o serie de zeci de divizii de tancuri se afla în stadiul de formare, care trebuia să se încheie după declarea Zilei „M”. Numărul diviziilor de aviaţie s-a mărit în doi ani de la 0 la 79, al corpurilor de infanterie de la 25 la 62, al regimentelor de artilerie (fără a lua în calcul pe cele antiaeriene) de la 144 la 900. Mai erau încă vreo câteva sute de regimente care se pregăteau de desfăşurare după primele atacuri ale Armatei Roşii. Numărul corpurilor mecanizate (de tancuri) a crescut de la 4 la 29, al brigăzilor de desant aerian de la 6 la 16, al corpurilor de desant aerian de la 0 la 5, iar alte 5 urmau să fie rapid desfăşurate în Ziua M şi în următoarele zile. Numărul armatelor din partea europeană a Uniunii Sovietice s-a mărit în doi ani de la 0 la 26. Vreme de cincizeci de ani, comuniştii au încercat să ne convingă că Stalin a avut încredere în Hitler. Statistica nu confirmă acest lucru. Lucrurile stau invers. Hitler l-a crezut pe Stalin şi a semnat pactul care a dus Germania într-o situaţie dificilă, de război împotriva întregii Europe şi a întregii lumi. Pactul a pus Germania în situaţia de vinovat unic al războiului.
La 19 august 1939, Stalin a început mobilizarea secretă a Armatei Roşii, după care al doilea război mondial a devenit inevitabil. Însă Hitler nu a dat atenţie evenimentelor ce se petreceau în Uniunea Sovietică. Mai înainte Stalin a început mobilizarea industriei, transportului, aparatului de stat, a resurselor umane. Hitler nu a luat asemenea măsuri în Germania.
Hitler l-a crezut prea mult pe Stalin. Avându-l pe Stalin în spate, Hitler lupta fără griji împotriva Franţei şi Angliei, aruncând împotriva acestora toate tancurile, întreaga aviaţie de luptă, cei mai buni generali şi cea mai mare parte a artileriei. În vara lui 1940, Germania a lăsat la frnontiera estică numai 10 divizii, fără nici un tanc şi fără acoperire din partea aviaţiei. Era un risc mortal, dar Hitler nu conştientiza acest lucru. În vremea aceasta, Stalin pregătea toporul.
Hitler a intuit prea târziu. Lovitura lui Hitler n-a mai putut salva Germania. Stalin nu numai că avea mai multe tancuri, tunuri şi avioane, mai mulţi soldaţi şi ofiţeri, dar îşi trecuse deja industria în regim de război şi putea produce armament în orice cantitate.
Stalin era un infractor de drept comun. La începutul secolului, sub conducerea lui Stalin şi cu participarea lui personală a fost jefuită banca din Tiflis, jaf care a uimit întreaga Europă. Pregătirea atacării Germaniei a fost lucrată de Stalin la fel de minuţios ca şi vestitul jaf.
Dar Stalin n-a reuşit să încheie mobilizarea în secret. Hitler a atacat în momentul în care Armata Roşie şi întreaga Uniune Sovietică se aflau în situaţia cea mai nefavorabilă respingerii unui atac: ele însele pregăteau unul. S-a petrecut ceea ce se putea petrece în piaţa din faţa băncii: dacă unul din paznici şi-ar fi dat seama ce se petrece, trăgea el primul… Hitler a atacat primul şi de aceea pregătirea stalinistă de război a fost dată peste cap, transformându-se într-o catastrofă. Ca rezultat al războiului Stalin a obţinut numai Polonia, Germania de Est, Ungaria, Iugoslavia, România, Bulgaria, Cehoslovacia, China, jumătate din Coreea, jumătate din Vietnam. Mobilizarea secretă trebuia să se încheie prin atacarea Germaniei şi a României, la 6 iulie 1941. Concomitent, în întreaga Uniune Sovietică trebuia decretată Ziua „M”, ziua când mobilizarea se transforma din secretă în deschisă şi totală. Mobilizarea secretă a fost orientată în sensul agresiunii. Pentru apărarea ţării nu s-a făcut nimic. Mobilizarea secretă a fost atât de colosală, încât nu s-a izbutit ascunderea existenţei sale. Lui Hitler i-a rămas o singură şansă: să se salveze printr-o lovitură preventivă.
Hitler l-a preîntâmpinat pe Stalin cu două săptămâni. Iată de ce Ziua „M” n-a mai venit.


Cine, cum a declansat razboiul mondial?
8.
Anonimus: In legătură cu nr. precedent: D-ul prof. Roman nu l-a citit pe Hitler, în Mein Kamp în Hitler spunea clar că trebuie evitat un război cu Rusia. El nu era prost și acest lucru demonstrează că a înțeles ce-i pregătea Stalin și a ales să atace primul. De unde știa că Rusia este cel mai periculos inamic? De la Frederic cel Mare care a suferit cele mai umilitoare înfrângeri de la ruși.
VR: Nu numai in Mein Kampf era Hitler impotriva razboiului. Dupa 1933 a declarat de mai multe ori ca misiunea sa e stabilizarea proaspatului Imperiu, lupta ideologica impotriva judeo-bolsevicilor o va duce urmasul sau. Ideea ca el ar fi vrut sa cucereasca toata lumea e un produs de succes al dezinformarii organizatiei Focus, el voia sa fie acceptat ca stat natiional, mare putere ca Anglia, Franta, Rusia, ceea ce era din start exclus, dupa cum vedem.
Anonimus: Cum putea să accepte Churchill și Marea Britanie o pace separată cu Germania când în armata britanică erau armate ale foștilor aliați polonezi și francezi. Ce le spunea acestora? Că sunt Albionul perfid și interesul poartă fesul? De credibilitatea lor ca Imperiu și ca democrație depindea respingerea propunerilor de pace ale nemților care oricum nu erau serioase.
VR: Hitler garanta Imperiul Britanic in schimbul garantiei Imperiului German III. De aceea a permis retragerea peste Canalul Manecii a armatei engleze infrante in Franta si au dus tratative anglofilii Ribbentrop, Hess cu Partidul Pacii din Anglia. A ajuns la putere insa Partidul Razboinicilor / Churchill / Focus si Germania invinsa 1945 e ocupata si dezmembrata pana in 1991.
Anonimus: Germania a văzut România doar ca pe o piață de materii prime și cereale, documentele Reichului prezentate de George Damian și postate aici sunt elocvente. O Românie sub Germania era mai păcătoasă decât sub sovietici. Aceștia aveau o limită pe care nemții cu arianismul lor nu o aveau.
VR: Dictatura de dezvoltarea sustinuta de Stalin pana la Ceausescu justifica opinia rusofila de mai sus. Probabil ca evolutia in Imperiul economic informal german, Romania ortodoxa tolerata la Limes ar fi avut soarta din UE/NATO de azi, adica, pana la refacerea unitatii de credinta cu Roma, drenarea fortei de munca si a materiilor prime spre metropolele occidentale.
Anonimus: Politica Republicii romane a fost ca NICIODATA să nu încheie pace înfrântă. Britanicii începând cu Pitt au încercat să aplice și ei acest dicton. Ce nu înțelege prof. Roman și mulți care comentează este că ei condamnă arma și nu criminalul. Am mai spus-o, o mai repet, mozaicii datorită segregationismului religios și vanitatea sunt un instrument docil, maleabil în mâna "celor fără nume". Am scris câteva rânduri despre cei fără de nume, evreii sunt pentru ei exact ce erau câinii pentru porci în Ferma animalelor.
VR: Mozaicii, everii sunt cosmopoliti, internationalisti si intelectuali prin execenta, pe cand anglo-saxonii sunt protestanti provinciali si antiintelectuali fara orizont, de aceea formularea anglo-mozaicii scoate in evidenta aceasta simbioza productiva, dominata in vremea noastra.
Anonimus: Hitler a fost adus la putere de Stalin, a fost finanțat de Stalin, armata germană s-a pregătit în URSS totul ca la momentul respectiv să fie pretextul declanșării Revoluției Mondiale. Stalin a fost singurul lider comunist care l-a înțeles pe Lenin și de ce este necesară Revoluția Mondială. Stalin a înțeles exact politica mondială pentru următorii 200 de ani. Ceaușescu care l-a citit cu creionul pe Stalin l-a înțeles cel mai bine. Restul sunt orbi și surzi, deși au ochi de văzut și urechi de auzit. Cât despre mozaici și utilizarea lor ca instrument perfid stă mărturie Biblia.
VR: Hitler era pentru Stalin, ceea ce ruşii numesc «polezni durak», un «idiot util». Planul sovieticilor de a arunca in aer Europa cu ajutorul anglo-mozaicilor a reusit, dupa care au faurit cel mai mare Imperiu din istorie, pana in 1991.
Anonimus: Aș încheia cu o pildă lăsată de Alexandru Macedon. Când generalul Paramenion i-a spus "Dacă aș fi Alexandru aș accepta propunerea lui Darius", Alexandru a răspuns sec "Și eu, dacă aș fi Paramenion aș fi acceptat".
În rest, toate-s vechi și nouă toate, tu te-ntreaba și scoate, ce e rău și ce e bine.Cine, cum a declansat razboiul mondial?
9.
Winston Churchill: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”. (Leon Kilzer: CHURCHILL’s DECEPTION – The dark secret that distroyed Nazi Germany.)
„Tovarășul Stalin avea un plan mare, clar și destul de rațional: sa-l împinga pe Hitler într-un mare război european. L-a ajutat pe Hitler să nu fie spulberat chiar de la început. Stalin urma sa astepte, iar când toți participanții la acest război vor fi aproape morti de oboseala, marea Armata Roșie, cu zecile de mii de tancuri va trece peste totul ca un tavalug, si toata Europa devenea sovietica. Planul era absolut clar.“ Mark Salonin, born 1958 is a Russian author who has written on the history of World War II (http://www.paginaderusia.ro/lectii-de-istorie-cum-a-provocat-rusia-al-doilea-razboi-mondial/)Cine, cum a declansat razboiul mondial?
10.
https://www.youtube.com/watch?v=BjBIu67zhaU&t=122s
_____________________________
http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=711
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/10/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-6-7.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/10/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-9.html
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-3/
http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=711
http://armoniiculturale.ro/2017/10/03/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-6/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/09/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-5/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-4/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-2/
http://ioncoja.ro/noi-ipoteze-ale-dlui-prof-viorel-roman/
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/08/cine-cum-declansat-razboiul-mondial.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-4.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-3.html
http://www.revistasingur.ro/altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html?q=altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/08/28/cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial/?preview=true&preview_id=31655&preview_nonce=56b6b75f9d
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/09/12/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-6/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/category/viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://confluente.org/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientalaCine, cum a declansat razboiul mondial? Opinii
11.
Salutari la toti ! Adevar vrem … si numai adevar ! "Adevarul nu poate fi ascuns, cum nu pot fi ascunse soarele si luna", parca asa a zis Budha !
Nu sunt povesti - am vazut acesta "declaratie de razboi" (de mai jos) la Muzeul Holocaustului din Washington DC, unde am fost in semn de respect (si documentare) pentru victimele nevinovate ale razboiului - "collateral casualties" cum se spune acum ... Cu ea ar trebui sa incepa istoria tragediei milioanelor de cetateni de origine semita ai diferitelor tari ale Europei. Ce se intampla, chiar in zilele noastre, cand talibanii (de exemplu) declara razboi unei tari ? Evident, apar consecinte si de obicei nu cei vinovati „platesc"!
Ce trebuia sa faca Hitler in fata acestei declaratii de razboi ? Abia in 1942 (!) nazistii au taiat ratia de lapte la familiile de evrei ! Foamete mare in Germania, dar si mai mare in lagarele de concentrare, nu ca in cele din Canada si SUA (Internment Camps - 40 numai in Canada), unde au fost internati toti potentialii sabotori, italieni, Japanese, evrei (517 trimisi chiar de Churchill), comunisti canadieni etc. Se putea astepta cineva ca "odiosul tratat Ribentrop- Molotov" sa fie  inlocuit cu si mai odiosul tratat Churchil-Roosvelt-Stalin ? 
Aceasta declaratie a lui Churchill explica totul, multumesc domnule dr. Viorel ! - nu stiam de ea, dar stiam de alte "capcane" intinse Germaniei, care nu vroia sa se lupte cu aproape toata planeta. Numai de atragerea SUA in razboi nu aveau nevoie - machiavelica manipulare cu Pearl Harbour !
Daca veti citi cartea "Out of the Night" a unui agent NKVD cu pseudonimul Jean Valtin (in realitate Richard Herrmann Julius Krebs), scrisa inainte de 1941 (best seller in SUA !), o sa va "cruciti" cand veti vedea actele de terorism savarsite de bolsevicii lui Stalin impotriva Germaniei, Angliei, Statelor Unite...
In 2020 se vor deschide arhivele "regelui nazist" sau "tradator" Edward al VIII-lea al Angliei, care nu concepea lupta impotriva comunismului (il iubea foarte mult pe unchiul lui, tarul Nicolae al II-lea) decat in alianta cu Germania.
Am fost in Bahamas (unde a fost izolat intre anii 1940-1945) pe urmele lui. Impresionante si infiorator de adevarate, cu o premonitie incredibila, declaratiile acestui mare indragostit de madame  Simpson, "care a dat un regat, pentru o femeie ! … Oare asa a fost ?
"Imi place Platon … dar mai mult imi place adevarul !
Cate nu ar mai fi de spus … dar nu am timp,  am treburi - este soare pe tarmul fluviului St. Laurent si … vine ELMA ! Cu stima,  Alex C.


THE JEWS DECLARE WAR ON GERMANY (1933).
"Judea Declares War on Germany!" - Daily Express headline, March 24, 1933.

"Judea Declares War on Germany! Jews of all the World Unite! Boycott of German Goods!
Mass Demonstrations!" - These were all headlines in the Daily Express on March 24, 1933.

"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany.
Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people." – Daily Express, March 24, 1933.

"Each of you, Jew and Gentile alike, who has not already enlisted in this sacred war should do so now and here. It is not sufficient that you should buy no goods made in Germany. You must refuse to deal with any merchant or shopkeeper who sells any German-made goods or who patronises German ships or shipping.... we will undermine the Hitler regime and bring the German people to their senses by destroying their export trade on which their very existence depends." - Samuel Undermeyer, in a Radio Broadcast on WABC, New York, August 6, 1933.
Reported in the New York Times, August 7, 1933.

Joining with Samuel Untermeyer in calling for a war against Germany, Bernard Baruch, at the same time, was promoting preparations for war against Germany. "I emphasised that the defeat of Germany and Japan and their elimination from world trade would give Britain a tremendous opportunity to swell her foreign commerce in both volume and profit." - Baruch, The Public Years, by Bernard M. Baruch, p. 347 (New York: Holt, Rinehart and Winston, 1960).

Samuel Untermeyer was a Jewish leader and close friend of presidents Wilson and Roosevelt.
Bernard Baruch was a presidential adviser to Wilson, Roosevelt and Truman.

"This declaration called the war against Germany, which was now determined on, a 'holy war'.
This war was to be carried out against Germany to its conclusion, to her destruction" (Diese Erklarung nannte den Krieg gegen Deutschland, der nun beschlossen sei, einen heiligen Krieg.

Dieser Krieg miisse gegen Deutschland bis zu dessen Ende, bis zu dessen Vernichtung, gefiihrt werden). - Dr. Franz J. Scheidl, Geschichte der Verfemung Deutschlands.

"War in Europe in 1934 was inevitable." - H. Morgenthau, Secretary of the U.S. Treasury, Hearst Press, September, 1933 (also quoted in "The Palestine Plot" by B. Jenson, p. 1 1 (printed by John McKinley, 11-15 King Street, Perth, Scotland)).

"For months now the struggle against Germany is waged by each Jewish community, at each conference, in all our syndicates, and by each Jew all over the world. There is reason to believe that our part in this struggle has general value. We will trigger a spiritual and material war of all the world against Germany's ambitions to become once again a great nation, to recover lost territories and colonies. But our Jewish interests demand the complete destruction of Germany.

Collectively and individually, the German nation is a threat to us Jews." - Vladimir Jabotinsky (founder of the Jewish terrorist group, Irgun Zvai Leumi) in Mascha Rjetsch, January, 1934 (also quoted in "Histoire de l'Armee Allemande" by Jacques Benoist-Mechin, Vol. IV, p. 303).

"Hitler will have no war (does not want war), but we will force it on him, not this year, but soon." - Emil Ludwig Cohn in Les Annales, June, 1934 (also quoted in his book "The New Holy Alliance").

"We Jews are going to bring a war on Germany." - David A. Brown, National Chairman, United Jewish Campaign, 1934 (quoted in "I Testify Against The Jews" by Robert Edward Edmondson, page 188 and "The Jewish War of Survival" by Arnold Leese, page 52).

"We want to bring about a deep hatred for the Germans, for German soldiers, sailors, and airmen. We must hate until we win." - Lord Beaverbrook, quoted in Niemals! by Heinrich Goitsch.

"There is only one power which really counts. The power of political pressure. We Jews are the most powerful people on earth, because we have this power, and we know how to apply it." - Vladimir Jabotinsky, Jewish Daily Bulletin, July 27, 1935.

"Before the end of the year, an economic bloc of England, Russia, France and the U.S. A will be formed to bring the German and Italian economic systems to their knees." - Paul Dreyfus, "La Vie de Tanger" May 15, 1938.

stremberti@gmail.com <stremberti@gmail.com> Tue, Jan 23, 2018 at 3:57 AM
Viorel Roman
www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.academia.edu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu