luni, 22 ianuarie 2018

Petre Țuțea, dictatura... - Superioritatea occidentalilor... (97) (98) (99)






Spre est sau vest / opinii

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (99)

Anonim: Din sec. 18, ortodoxia moldo-valaha e patronata de a treia Roma, rusii tratau cu turcii care gospodar vine la Iasi, Bucuresti, cat va domni, ce tribut plateste etc.. Dece ne miram ca Ana Pauker si Ion Iliescu a fost unsi de Moscova, dupa tratativele cu vestul, si PMR, PCR, FSN, PSD e la putere din 1946. Dupa aderarea romanilor la UE/NATO totul depinde de vizita papei Francisc si de unirea „fara conditii“ cu Roma, dar piscopatul catolic maghiar lupta sa nu vina papa, ortodocsi, sarbi, bulgari, ucrainien nici sa nu auda de asa ceva, Rusia la fel. In acest sens, dupa ce de la Carol I la II, regii catolici germani au esuat, azi speranta sunt Iohannis si Biserica unita. Ca popor și țară, trecem prin momente dificile. Ne lipsesc bărbații de stat, pe semne că nu mai avem nici stat.

Alexandru Timoschenko: Furtul şi minciuna cu precădere în Răsăritul Europei (întîmplător sau nu: cel pravoslavnic, în ideea prof. V. Roman) sunt explicate de unii istorici prin lipsa respectului faţă de LEGE; fiind respectată doar PERSOANA de la care emană autoritatea, dreptatea: Vodă, Ţarul, boierul, într-un cuvînd „Stăpînul“, "Batiuşca" / "Tătucul" ruşilor. Este în final o chestiune de educaţie - naţiunile din Apus au învăţat totuşi de-a lungul istoriei că trebuie respectate nişte legi, bune sau rele - „dura lex sed lex“ -, nu derivă totul numai din mila Stăpînului. In Răsărit si dupa aderareala UE/NATO a rămas din păcate mare parte din vechea mentalitate "de ce nu face Preşedintele ordine?" Păi nu e treaba lui intr-o democratie euro-atlantica! Iar la vecinul din Răsărit, Putin e considerat cel care face şi desface, legile contează mai puţin.

Anonim: Justitia este cea mai corupta institutie astazi, cel putin la noi: cu servicii secrete care au "campul tactic" pana in sala de proces, unde dicteaza judecatorilor sentinta, cu ofiteri din servicii secrete care "asista" anchetele procuraturii, cu procurori care fac avansuri sexuale unor persoane puse sub ancheta exact cu scopul asta si cate altele care tot ies la iveala. Iar Occidentul ne cere sa ignoram toate astea si sa acceptam, fiindca numai asa e  justitia „independenta“. Occidentul sa-si vada de ale lui, ca putregaiul e mai mare acolo si il mai si exporta.

Nicolae Vasile: Ce s-a facut in cei 28 de ani de capitalism postrevolutionar fata de perioada lui Ceausescu?

Adrian Zglobiu: Ne intoarcem in feudalism pentru restauratia regalist liberal-taranist-fesenista. Asa era si in perioada interbelica!

Anonim: Sper ca cele două tendinţe - atitudinea anti-estică a occidentalilor şi atitudinea antioccidentală a esticilor - să nu se combine şi să devină piedici de netrecut pentru revenirea la civilizaţia europeană a României. Conform ultimului sondaj de opinie 68% dintre cetăţenii români sunt în continuare favorabili adoptării euro, în pofida vocilor Casandrelor care prezic că va fi un dezastru.

Klaus Iohannis, 23 ianuarie 2018: "Ca stat cu o națiune pro-europeană, fără partide parlamentare eurosceptice, avem legitimitatea să participăm alături de „nucleul dur” al Uniunii la consolidarea sa, mai ales alături de Germania și Franța, pentru a avea, în final, o Uniune puternică, mai aproape de cetățenii europeni, capabilă să asigure securitatea și prosperitatea acestora … Doresc să reamintesc, în exact acest context, obiectivul aderării României la Zona Euro, fără de care nu vom beneficia de toate oportunităţile statutului de membru al Uniunii.“

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/







Reeducarea din Germania si Romania

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (98)

Anonim: RDG-isti după ce şi-au pus toate speranţele într-o viaţă fără nedreptăţi - aşa cum am sperat şi noi în România -, s-au trezit într-o lume guvernată de ideile de la „68” (Şcoala de la Frankfurt & Co.), cu corectitudinea politică dirijînd discursul public (cuvinte „tabu” mai multe decît în „limba de lemn” a comuniştilor), cu o societate alunecînd permanent către „stînga”, intolerantă la extrem cu cei de alte opinii: „Toleranţa represivă” predicată de Herbert Marcuse, mergea pînă la utilizarea violenţei tolerată de autorităţi şi mass-media. Pe principiul „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, cu urmări dramatice pentru cariera respectivilor. Acel „simţ” pentru detectarea alunecării către dictatură – fie ea mult mai mascată şi cu metode mai rafinate decît cea comunistă – s-a atrofiat la cei din Vestul Germaniei, care nu au cunoscut decît bunăstarea. Grasi si impotenti, cu ii voia Churchill, dar pe „linia Partidului”, adică corectitudinii politice, derivată în primul rînd din acţiunea de reeducare a anglo-mozaicilor. Reeducare care în Vest nu s-a bazat pe teroarea fizică şi psihică de tip NKVD, ci mai perfid pe meritul Şcolii de la Frankfurt cu „marxismul cultural”!, pe plan cultural-ideologic, antrenînd în acest fenomen minorităţile şi ducînd în final, printre altele, şi la promovarea unor idei constituite ca o nouă religie – unii observatori lucizi numesc „Eco-Religia”. Un partid de 15 procente ne impune cum să trăim, ce să mîncăm, cum să ne îmbrăcăm, cum să circulăm, cum să renunţăm la poziţii de vîrf pe plan tehnico-ştiinţific (ţara unui Otto Hahn şi a pionierilor în energia nucleară a ajuns să-şi scoată din uz centralele nucleare cu standardele de securitate cele mai elaborate din lume; cercetările în domeniul ingineriei genetice sunt sabotate, de antropologie nu mai vorbesc) ş.a.m.d. Asta în timp ce Alternativa pentru Germania / AfD, sase milioane de alegatori, 92 deputati in Bundestag, îşi ţine congresele numai sub protecţia poliţiei ş.a.m.d., propun: pedepse drastice (şi reale) pentru jignirea şi agresarea poliţiei (o mare problemă actuală), oprirea admiterii de noi refugiaţi pînă se lămureşte situaţia celor ½ de milion fără acte sau care au „dispărut” şi retrimiterea înapoi a celor ce au comis infracţiuni, acţiuni hotărîte pentru protecţia femeilor (la care feministele s-au simţit lezate!) şi … revenirea în învăţămîntul şcolar la „predarea frontală”. Reeducarea postbelica e pusa la indoiala, de un partid din fostul RDG?

http://romaniamare.info/alternativa-pentru-germania/
http://melidonium.ro/2016/03/20/viorel-roman-alternativa-pentru-germania/


Viorel Roman: În războiul mondial II existau trei alternative pentru România:

1) Germania naţional-socialistă a lui Adolf Hitler urmărea dezmembrarea ţării.

2) Anglo-americanii propuneau: “Europa de Sud-Est ar trebui să treacă la industrializarea pe cont propriu, după «modelul rusesc» (ceea ce noi nu intalagem comunism)”.

3) Moscova oferea o dictatura de dezvoltare, un model de depăşire a subdezvoltării cronice, o formă laică a despoţiei, satrapei orientale, practicată deja cu succes, şi pentru tradiţiile din Balcani un sistem uşor de intales si implementat. Stalin a continuat opera înaintaşilor. A ocupat ţara, a instalat fideli la conducere, Ana Pauker, Silviu Brucan, Valter Roman, Tismaneanu ş.a., eliminînd brutal ce era pro-occidental: Biserica Unită cu Roma etc. Apoi a fost refăcută structura statului despotic byzantin şi obturarea legăturilor cu Vestul. Vezi mai jos programul reeducarii sovietice din “KGB. Istoria secretă a operaţiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov” de Andrew & Gordievski, Londra 1990, Bucureşti 1994:

5) Unificarea tuturor partidelor într-unul singur, avînd grijă ca toate rolurile cheie să revină acelor oameni care aparţin serviciilor noastre secrete.

6) De la conducătorii de organizaţii locale de tineret în sus, în poziţiile de conducere se vor repartiza oameni desemnaţi de serviciile noastre speciale. (…)

9) Se va urmări ca funcţionarii (exclusiv organele de securitate şi din industria minelor) să aibe retribuţii mici. Aceasta se va referi îndeosebi la sfera sănătăţii, justiţiei, culturii, respectiv la cei care deţin funcţii de conducere. (…)

12) Se vor exercita presiuni asupra serviciilor publice, în sensul ca acestea să nu acorde acte doveditoare ale proprietăţii asupra pămîntului.

13) Politica faţă de mica gospodărie ţărănească urmează acest curs pentru a o face pe cea particulară nerentabilă. După aceea trebuie începută colectivizarea. În cazul în care ar interveni o rezistenţă mai mare din partea ţăranilor, trebuie redusă împărţirea mijloacelor de producţie, repartizarea lor. Concomitent cu creşterea obligaţiilor de predare a cotelor. Dacă nici aşa nu se ajunge la rezultatul scontat, trebuie procedat ca agricultura să nu poată asigura aprovizionarea cu alimente a ţării, astfel ca necesarul să trebuiască acoperit din import.

14) Trebuie făcut totul ca hotărîrile şi ordinele cu caracter juridic, economic sau organizatoric să fie nepunctuale.

15) Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii şi instituţii, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte. (…)

26) Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată. Trebuie popularizate discuţiile cu muncitorii care se ocupă de problemele actuale legate de producţie, respectiv cele care critică trecutul şi problemele locale. Nu se vor înlătura cauzele fenomenului în discuţie.

27) Luările de poziţie ale conducătorilor băştinaşi pot avea coloratură naţională sau istorică, dar acestea nu pot duce la unitate naţională. (…)

32) Trebuie extinsă birocraţia Statului, în cel mai înalt grad, în toate domeniile. Este admisă critica activităţii organelor administrative, însă nu se admite nicidecum scăderea numerică a personalului şi nici funcţionarea normală a aparatului birocratic.

35) Din şcolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee şi facultăţi, trebuie să fie înlăturaţi profesorii de valoare care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, avînd un nivel de pregătire slab sau mediocru. În manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele ţării. (…)

40) …campania de acuzare a naţionalismului şi şovinismului. Trebuie ca reprezentanţii Opoziţiei să fie închişi sau lichidaţi. (…)

44) Se va căuta ca acei care lucrează în diferite funcţii, indiferent cît de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori de cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi.

45) Trebuie ca la facultăţi să ajungă, cu prioritate sau în mod exclusiv, cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sînt interesaţi să se perfecţioneze la nivel înalt, ci doar să obţină o diplomă.“

*

R.P.R si R.S.S.M. au fost puse sub ascultarea Patriarhului de la Moscova şi rusificate. Programul KGB a creat un „om nou“, dependet de furt sau minciuna, singurele forme de protest, care i-au ramas in granitele inchise ermetic si cu pumnul in gura. Dupa ce Hruşciov şi-a retras Armata Roşie şi conducerea a fost delegată ortodocsilor fideli Moscovei. Dupa ce Nicolae Ceausescu a opus rezista si a fost lichidat, preşedinţii ortodoxo-comunisti moldo-valahi Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu au continuat linia reeducarii in spiritul Moscovei. Să comparăm Directivele KGB-lui de mai sus cu realitatea de azi.

*

5-6. Din decembrie 1989, la conducerea ţării au venit activişti de partid pregătiţi de Moscova, eşalonul doi, periferizat de Nicolae Ceauşescu. Fără ca ei să fie desemnaţi, probabil, de serviciile ruseşti, reactivarea celor cu studii în URSS este evidentă.

9. Funcţionarii, îndeosebi cei din sistemul sanitar şi cultură, au în continuare salarii mici. Excluşi de la această practică sînt cei din Serviciile Speciale, Secrete.

12. Dificultatea retrocedării proprietăţilor, a caselor nationalizae, a bisericilor si proprietatiile Bisericii Unite cu Roma este notorie si încă nerezolvată.

13. Transformarea gospodăriei ţărăneşti într-una nerentabilă este în curs. Metodele sînt identice. De la distrugerea bazei materiale, pînă la importul de produse agricole.

15. Hotărîrile şi ordinele cu caracter juridic, economic sau organizatoric sînt haotice. Ordonanţele de urgenţă modifică unele legi abia adoptate de Parlament.

27. Dispariţia flotei, degradarea transporturilor, autostrazi fantoma a la Bechtel, ca şi popularizarea criticilor trecutului este o realitate. Nu se înlătură, însă in nici un caz, cauzele fenomenelor negative în discuţie. Critica situatie financiare, corupţia generalizată sînt la ordinea zilei de decenii, aşa că pînă şi organele UE se pare ca s-au resemnat.

32. Extinderea birocraţiei corupte. România este considerată, în mediile de afaceri, ca ţara din UE cu cel mai ridicat risc de instabilitate legislativă.

38. Cu invectivele naţionalism, şovinism este discreditat, şi astăzi, interesul naţional.

45. Degradarea învăţămîntului (in tranzitie spre tarabă de vîndut diplome!), ca şi selecţionarea şi promovarea cadrelor, generează în rîndul tineretului sentimentul neputinţei şi inutilităţii paralizante. Pe marea majoritate a studenţimii nu o mai interesează nici o manifestaţie politică, exodul spre vest pare singura salvare.

*

Noua clasa politică sa îmbogăţit, peste noapte, prin privatizare, comisioane sau furînd din banul public cu credite neperformante, contracte publice aranjate, evaziune fiscala. În spatele unei imaginii rezervată occidentului, se proliferează degradarea socio-economică. Populaţiei şi-a creat o cultură a supravieţuirii, dar dupa ce s-au bajenit cinci milioane in vest, constienti ca tara merge intr-o directie gresita, zecii de mii de demonstranti, in Bucuresti si in intreaga tara, ies si in aceasta iarna in strada si protesteaza. Inpotriva schimbarii legislatiei sau impotriva programului de reeducare al KGB-ului inca activ?

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/






Petre Țuțea, dictatura de dezvoltare,
Nicolae Ceaușescu

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (97)

Petre Tuțea despre Nicolae Ceaușescu si dictatura lui de dezvoltare:

Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Nicolae Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!

Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el, Tuțea, după ce a murit, a spus: Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.

Ceausescu a condus Romania timp de 24 ani. Nu se poate spune ca era bine pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!

Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane … Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie, poate Ramses cel Mare.

Daca stiti despre ce vorbesc, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor de ... tampiti!

Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si… autostrazi.

In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana.

De fapt, este incredibil.

Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!

In sfarsit, Să dăm Cesarului, ce este al Cesarului! A fost si bou, pe deasupra, prin cultul personalitatii, dar, pe langa ce a facut, ar trebui sa i se ierte …



https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu