vineri, 26 ianuarie 2018

Secretul occidentului - Superioritatea occidentalilor... (100)





Dupa d-na Merkel

Prima femeie cancelar federal, din fosta zona de ocupatie sovietica, RDG, deschide granita si ordona Willkommenskultur, ospitalitate neconditionata fata de musulmani si idolatri afro-asiatici, care se pun in miscare pe apa si pe uscat spre Tara Fagaduintei, Europa, invitati de cea mai puternica femeie din lume, ajutati de idealisti cam verzi, ecologisti, LGBT, vanzatori de sclavi din Libia si filantropii din SUA, ca Soros .

http://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
http://www.totpal.ro/viorel-roman-invazia-barbarilor/
http://www.cuvantul-liber.ro/news/85852/61/Invazia-Barbarilor-in-Imperiul-Roman

Fara a mai pomenii politica energetica, falimentul Greciei, criza euro etc. Germania d-nei Merkel se autolichideaza disciplinat, in ritm alert. vezi Thilo Sarrazin: Deutschland schafft sich ab. Wie wir unser Land aufs Spiel setzen, Muenchen 2010, 464 p.

http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/08/08/%E2%80%9Egermania-se-auto-lichideaza%E2%80%9D/
http://www.gandaculdecolorado.com/germania-se-autolichideaza/
http://www.rotarybvp.ro/viorel-roman-%E2%80%93-%E2%80%9Cgermania-se-auto-lichideaza%E2%80%9D/
https://saltmin.com/2011/09/03/germania-se-autolichideaza/

Degeaba inainte de alegeri s-a difuzat un e-mal in care politicienii sunt facuti porci si marionete ale marilor puteri invingatoare, sase milioane nu s-au mai lasat intimidati si au ales Alternativa pentru Germania. D-na Merkel incerca sa faca guvern fara sa ia act de drama poporului, care nu-i consultat. Pensionari impozati, 100 miliade de euro pentru noii veniti e inceputul. N-au fost consultate nici tarile din UE in legatura cu invazia afro-musulmanilor cu alta religie, teologie a muncii. Partidele sunt depasite, mental blocate.

http://confluente.org/viorel_roman_1473168188.html
http://herculanehercules.ro/data/uploads/hercules_nr_2_2016.pdf
http://www.clipa.com/a18038-ALTERNATIVA-PENTRU-GERMANIA.aspx
https://issuu.com/doinadragut/docs/constelatii-diamantine-nr-67-2016

D-na Merkel nu ia act de lipsa sa de legitimitate nici in tarile din est supuse in trecut Sultanului si Califului. Ungurii au platit doua secole impozitul crestinilor pentru islamul parazitar (cizye în turcă, cizie în română) si din nou cizye pentru cota impusa de Berlin?

http://www.marianagurza.ro/blog/2016/01/23/viorel-roman-criza-doamnei-merkel/
https://www.academia.edu/27241050/Era_d-nei_Angela_Dorothea_Merkel
http://www.revistasingur.ro/articol-pres/14956-viorel-roman-era-d-nei-merkel?q=articol-pres/14956-v
http://www.marianagurza.ro/blog/2016/05/17/viorel-roman-era-d-nei-merkel/iorel-roman-era-d-nei-merkel

Cu decizii fara consultarea Bundestag-ului sau a poporului sau, d-na Merkel a reusit nolens volens sa provoace o criza perfecta, a reeducarii, democratiei, partidelor politice, constitutiei, toate impuse dupa razboi de marile puteri, supraveghiate apoi de anglo-mozaici si sovietici. Ce urmeaza? In mitul escatologic germanic al Ragnarok-ului moravurile decad și se pierd, oamenii se învrăjbesc, pământul se cutremură, soarele se întunecă etc., dupa care un nou pământ va răsări, verde, frumos și îmbelșugat.

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bangkok la 28 ianuarie 2018





Dupa d-na Merkel

Prima femeie cancelar federal, din fosta zona de ocupatie sovietica, RDG, deschide granita si ordona Willkommenskultur, ospitalitate neconditionata fata de musulmani si idolatri afro-asiatici, care se pun in miscare pe apa si pe uscat spre Tara Fagaduintei, Europa, invitati de cea mai puternica femeie din lume, ajutati de idealisti cam verzi, ecologisti, LGBT, vanzatori de sclavi din Libia si filantropii din SUA, ca Soros. 

Gen. Săvoiu e mai putin politic correct:,,Trăim o situație dramatică. Europa este în fața unei invazii planificate, organizate și executate, în care Europa, în următorii 20 de ani, va fi islamizată. Toată lumea sunt prietenii noștri. Cu condiția respectului reciproc. Vă pun întrebarea, cum putem accepta așa ceva? Da, islamismul este contra noastră și vrea să ne distrugă. Asta spun răspicat.”








Secretul occidentului

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabla (100)

Romania preia Preşedinţia Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Serialul nostru, brainstorming - o tehnică de creativitate în grup, menită să genereze un număr mare de idei, pentru soluționarea unei problem - a ajuns cu numarul 100 la final. Aici au fost exprimate pe parcursul unui an, mai multe sute de idei cat se poate de diverse, legate fireste de generic


Superioritatea occidentalilor (enigmatica si miraculoasa) si
inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabla

Acest experiment poate fi util atat pentru romani cat si pentru partenerii euro-atlantici. El este o noutate in spatiul public oriental und se prefera dezbateri la nivelul academic sau al mass-mediei profesioniste, care filtreaza, niveleaza, dar optureaza din pacate si deschiderile posibile ale problematicii.astfel

Primul punct l-am abordat si in articolul „Occidentalizarea lumii“, 2004, care a generat la vremea lui critici vehemente din partea celor multi, marginalizati si dezavantajati, ale caror identitate e pusa la indoiala de rationalitatea invadatoare din vest.

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
http://www.viorel-roman.ro/admin/modify.php?id=1

Punctul doi este considerat absolut intolerabil in tara, nu numai ca formulare in generic, ci ca lezare a idenitatii, demnitati nationale, a bisericiii ortodoxe si a unui tabu. Exista in acest sens o majoritate si va trece timp pana se va putea vorbi in spatiul public de relatia est-vest, ortodoxie-catolicism, orient-occident, fara a bate apa in piua, ca in „Formele fără fond, un brand românesc“, de Constantin Schifirneţ, 2007, sau smeriti, „Nu sunt vremile sub carma omului, ci bietul om sub carma vremii“, cronicarul Miron Costin.

Rolul meu a fost de secretar impartial, de mediator, care a consemnat fidel fiecare ideie, oricat de originala, de stranie parea la prima vedere, dar poate ca tocmai ea putea inspira un alt participant la o idee cu totul nou, mai valoroasa decat toate celelalte. Fireste am contribuit si eu cu ceea ce consideram util problematicii.

Intru-cat punctul doi este indiscutabil pentru o perioada de timp, incerc sa prezint succesul si miracolul occidental. Punctul unu de mai sus e de natura religioasa, de aceea e paradoxal ca Revolutia papala din sec. 11-13, care a pus bazele laicitatatii atat de raspandite in vremea noastra, nu-si mai recunoaste nici parintii. vezi Brad S. Gregory, The Unintended Reformation, How a Religious Revolution Secularized Society, 2012. 


Istoria secretului si miracolului occidental

Dupa prabusirea Imperiului Roman de Apus, papalitatea crestinizeaza nemurilor invadatoare germanice si Imperiului renastere cu imparatul german Carol cel Mare, dar mai ales, dupa Marea Schisma, Roma impune noi masuri radicale, sacralizarea:


ratiunii, stiintei si scoalii, mostenirea Greciei
dreptului roman, persoanei si statului de drept, mostenirea Romei
etica si morala biblica, mostenirea Ierusalimului.

Acesta e fundamentul, secretul si miracolul occidental. vezi Philippe Nemo, Qu’est-ce que l'Occident? 2004. In perioada interbelica se mai adauga si Furor Teutonicus, nu in sensul de ferocitate, ci de energie debordanta in obtinerea de rezutate deosebite, odata ce ei stabilieau o directie de actiune. Cu imparatul Carol cel Mare germanii au devenit romanii Sfantului Imperiu Roman de Natiue Germana, dar fara experienta crestinismului primar, cei veniti din nordul salbatic, erau in mare parte arieni - Isus Hristos e divin, dar subordonat Tatălui. Papalitatea i-a ajutat sa depaseasca impasul cu "purcederea" Sfântului Duh de la Dumnezeu Tatăl și de la Dumnezeu Fiul. Dupa acest Filioque, Purgatorium da o perspectiva pozitiva si camatarilor, bancherilor, comerciantilor angajati in expasiunea capitalista, care pana in sec. 12 erau condamnati la infern. Le Goff, La Naissance du purgatoire, 1981, p. 307-210.

Filioque si Purgatorium, in latina si romana, sunt si azi cuiul lui Prepelea in disputa dintre catolici si ortodocsi, dintre est si vest, dintre cei pro sau contra globalizare, cu toate ca si uni si alti folosesc acelasi limbaj si se bazeaza pe a aceiasi Carte, pe Vechiul si Noul Testamen.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-viziuni-ortodocse-118107923.html
http://www.cartesiarte.ro/portaleu/articol.php?id_articol=1084&nr=1&an=2013&pagina=2#content
http://www.revistasingur.ro/eseu/9041-viorel-roman-viziuni-ortodoxe?q=eseu/9041-viorel-roman-viziuni-ortodoxe
http://confluente.ro/Orizonturi--Opinii/Viorel_roman_viziuni_ortodoxe_viorel_roman_1358833598.html
http://biblioteca.citatepedia.ro/biblioteca.citatepedia.ro__Constelatii_diamantine_Anul_IV_Nr_2.pdf

In occident succesul papalitatii in lupta de emancipare de imparatie, a creat intr-un mileniu societatea care azi domina toata lumea, greu de intales si acceptat in est, unde biserica e subordonata chiar si puterii laice. Emanciparea papei de imparat a fost inceputul eliberarii tuturora, democratiei, a societatii civile bazata pe respectarea ratiunii, scolii, individului, contractului, statului de drept si eticii crestine. Mimarea institutiilor occidentule fara a cunoaste, accepta si implementa aquisul comunitar, codul canonic catolic modernizat, creaza din sec. 19 „Formele fără fond, un brand românesc“, Constantin Schifirneţ, sau „Spunem ca ei, si facem ca noi.“

Dupa Revolutia papala din Sfantul Imperiu Roman, superioritatea si expasiunea vestului e apoi de nestavilit in Africa, America, Australia, Asia, e debordanta indistrializarea si globalizarea, spune si istoricul anglo-saxon, ateu din parinti atei, Niall Ferguson in Civilisations, l'Occident et le reste du monde, 2014, chiar daca el se foloseste de un vocabular secularizat, politically correct, ca sa nu lezeze sentimentele celor de aceiasi credinta. Pentru a intalege liniile directoare, corsetul de otel al civilizatiei occidentale, dupa normele papale din sec. 11, in parateza pun normele laice, ale contemporanului nostri, prof. Ferguson:

ratiunea, stiinta si scoala, mostenirea Greciei (stiinta, garantia dominatiei militare, medicina, sursa bunastari colective)
dreptul roman, persoana si statul de drept, mostenirea Romei (dreptul la proprietate, garantia democratiei reprezentative, societatea de consum, motorul industrializarii)
etica si morala biblica, mostenirea Ierusalimului (etica muncii, liantul institutiilor).
In Memoriile mandarinului valah, Petre Pandrea sintetizeaza exact secretul occidentului si ajunge victima autocratiei orientale, pe care o descrie la fel de competent. Religios sau secularizat, occidentul e miraculos si a tot prezent, dar n-ar un secret pentru cei ce vor sa-l afle.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06
www.viorel roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bangkok la 26 ianuarie 2018












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu