miercuri, 1 septembrie 2021

Ryan Green - Un studiu arată că imunitatea naturală este de 13 ori mai eficientă decât vaccinurile

 



Un studiu arată că imunitatea naturală este de 13 ori mai eficientă decât vaccinurile

Ryan Green

1 septembrie 2021

 

Dr. Anthony Fauci și restul consilierilor COVID ai președintelui Biden s-au dovedit că au greșit din nou in „știința” vaccinurilor COVID. După ce le-a spus americanilor că vaccinurile oferă o protecție mai bună decât infecția naturală, un nou studiu din Israel sugerează că opusul este adevărat: infecția naturală oferă un scut mult mai bun împotriva variantei delta decât vaccinurile.

 

Studiul a fost descris de Bloomberg drept „cea mai mare analiză din lumea reală care compară imunitatea naturală - obținută de la o infecție anterioară - cu protecția oferită de unul dintre cele mai puternice vaccinuri utilizate în prezent”. Cu câteva zile în urmă, am remarcat cât de remarcabil era faptul că presa de masă dădea în sfârșit glas oamenilor de știință să critice efortul președintelui Biden de a se începe distribuirea dozelor de rapel. Ei bine, acest studiu pune la îndoială credibilitatea de a se baza pe vaccinuri, având în vedere că studiul a arătat că vaccinații au fost în cele din urmă de 13 ori mai susceptibili de a fi infectați ca cei care au fost infectați anterior și de 27 de ori mai probabil să fie simptomatici.

 

Alex Berenson, un jurnalist științific care a pus la îndoială în mod repetat eficacitatea vaccinurilor și măștilor în prevenirea COVID, a susținut studiul ca fiind suficient pentru a „pune capăt oricărei dezbateri pe tema vaccinuri contra imunitate naturală”.

 

Iată un extras dintr-un raport al revistei Science:

 

Noua analiză se intemeiză pe baza de date a Maccabi Healthcare Services, care înrolează aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon și Sivan Gazit la KSM, brațul de cercetare și inovare al sistemului, a constatat în două analize că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie au fost, în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august, de la șase la 13. de multe ori mai probabil să se infecteze decât persoanele nevaccinate care au fost anterior infectate cu coronavirusul. Într-o analiză, comparând peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta COVID-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați, iar riscul de spitalizare de opt ori mai mare.

 

De data aceasta, datele lasă puține îndoieli că infecția naturală n-ar fi cu adevărat cea mai bună opțiune de protecție împotriva variantei delta, în ciuda faptului că SUA nu va recunoaște persoanele deja infectate ca având anticorpi care îi protejează de virus.

 

Fiind prima țară care a realizat o acoperire largă a vaccinului, Israel se află acum într-o situație de neimaginat: numărul zilnic de cazuri a atins noi niveluri record, deoarece varianta delta pătrunde în protecția vaccinurilor ca un cuțit fierbinte care taie prin unt.

 

Cel puțin, rezultatele studiului sunt vești bune pentru pacienții care au luptat deja cu succes împotriva COVID, dar arată provocarea de a se baza exclusiv pe imunizări pentru a trece peste pandemie.

 

„Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării datorită variantei delta”, au spus cercetătorii.

 

Din păcate, studiul a arătat, de asemenea, că orice protecție este limitată în timp. Protecția oferită de infecția naturală scade în timp, la fel ca protecția oferită de vaccinuri: riscul unui caz delta de descoperire a vaccinului a fost de 13 ori mai mare decât riscul de a dezvolta o a doua infecție atunci când boala inițială a avut loc în ianuarie sau februarie 2021. Acest lucru este semnificativ mai mult decât riscul pentru persoanele care au fost bolnave mai devreme în focar.

 

Mai mult decât atât, administrarea unui singur vaccin celor care fuseseră infectați anterior pare să le sporească protecția. Cu toate acestea, datele nu ne spun nimic despre beneficiile pe termen lung ale dozelor de rapel.

 

Aceste ultime date care arată vaccinurile nu oferă niciun caz protecție de peste 90%, cum a fost publicat inițial de FDA după autorizarea de urgență. Alte studii constată că efectele secundare dăunătoare cauzate de loviturile de ARNm sunt, de asemenea, mai răspândite decât se credea anterior.

 

Sursa: MARIAN ILIE






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu