sâmbătă, 16 iulie 2016

Exercitii in democratie.






BREXIT vs ROMEX

Exercitii in democratie.
de Dimitrie Grama
  

De ce exercitii in democratie? Oare nu toata lumea stie ce inseamna "democratie",atunci cand acest cuvant e pe buzele tuturor oamenilor. La gradinita, la licee si la universitati, la piata, pe strada si la cafenea?

Oricine si oricand poate sa-si ceara "dreptul democratic" si acest drept i se acorda, de cele mai multe ori, "in principiu", deoarece fiecare dorinta, idee de dreptate, nazuinta, etc., are un cord umbilical in constitutii si coduri penale, in legi si regulamente care nu separa negrul de alb, ci care protejeaza cenusiul.
 
Platon caracteriza Democratia ca o ordine social-politica inferioara, corupta de vanitate, imoralitate si prostie si a plasat-o penultima pe treapta sistemelor de stat. Dupa Democratie, ca un sistem si mai inferior si mai ticalos, urma doar Tirania. Bine, ce stia saracul Platon acum aproape 2500 de ani? Acum noi stim totul si cei care stiu cel mai bine sunt tinerii nostrii, care 75% din activitatea treaza, de zi, seara si chiar noapte, se antreneaza in jocuri la computer. Acesti tineri sunt conectati universal, vorbesc aceiasi limba si inteleg si judeca lumea inconjuratoare in mod asemanator in Franta, Anglia, Suedia, Romania, USA, Chile si Ucraina. O judeca la fel, cu siguranta si trufia tinerilor nemuritori si mai ales cu egoismul ingust si limitat al lipsei de experienta. Lipsa de experienta de toate felurile in sistemul de judecata social-politic. Lipsa de cunostiinte istorice si filozofice a tinerilor de azi, ai descalifica total in orice discutie constructiva in care viitorul societatii umane este analizat.
 
Eram in Roamnia cand britanicii au avut renumitul "Brexit" si au votat pentru iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Vot democratic care a expus vointa maselor si nu pe cea a politicienilor, oricare ar fi ei.
 
Pentru ca sa fie clar, politicienii sunt "servitorii" poporului si nu invers! Dar in practica de toate zilele si in felul in care functioneaza societatile noastre "democratice" e invers.
 
La TV in Romania, o gramada de "experti" au sarit ca arsi, condamand majoritatea britanicilor care au votat, in fond, tocmai sa vada daca mai functioneaza "votul democratic" si astfel sa faca cunoscut lumii ca mai exista vointa poporului si ca se mai poate folosi. De ce atunci isteria unor politicieni, jurnalisti sau tineri romani, belgieni, francezi sau germani?
 
DE CE? Nu ar trebui sa aplaudam cu totii faptul ca inca mai exista "Democratie"?
Si in numele "democratiei", nu ar trebui ca Uniunea Europeana sa faca tot posibilul ca acest exit al Regatului Unit sa fie cat mai usor si cat mai folositor atat pentru UE cat si pentru Regatul Unit?

De ce aceasta furie si condamnare? De ce amenintari cu catastrofe economice si viziuni de razboi? A iesit UK si din NATO si se pregateste sa atace Polonia, Franta si Belgia, asa cum a facut-o si in 1939? Sau se tem germanii ca fara frica in san (creata de doua infrangeri in fata englezilor), vor incepe al treilea razboi mondial?

Si daca toate aceste ironii ale mele sunt ridicole, atunci de ce aceasta ura indreptata spre cei care doar au votat democratic ceva, dand o lectie si un exemplu propriu in democratie?!

Mass-media europeana, incompetenta si corupta a instigat o campanie de ura si de discrimare a unei majoritati, campanie bazata pe serie intreaga de minciuni si de fantezii apocaliptice, cum ar fi "statistica varstei". Spun jurnalistii ca majoritatea care au votat "Brexit" sunt oameni batrani, pensionari (care, in fond, ar trebui ignorati sau omorati), ignorand realitatea care arata clar ca la fel de multi tineri (cei care au avut puterea sa se desparta de jocurile de la computer pentru jumatate de ora!) au votat pentru Brexit. 

Tineri care, in ciuda educatiei indoctrinatorii pro UE, si-au dat seama ca un sistem bazat pe totala supunere nu este un sistem bun. Acei tineri care au vazut ca aproape 50% din tineretul grec sau aproare 40% din tineretul spaniol si italian, este in somaj. Acei tineri au votat Brexit! Ceilalti, sunt masa cenusie, iresponsabila si indoctrinata care inghite sabloane si consuma propaganda politica si propaganda dezgustatoare a unor interese financiare meschine.

Imi aduc aminte ca in Romania comunista a anilor 1950-60-70 si probabil ca in toate tarile din lagarul comunist, ni se dadeau ca exemplu exploatarea si mizeria muncitorilor si mai ales a negrilor din USA si din alte tari capitaliste. Exemple care sa ne intimideze, care sa ne sperie si care sa ne scoata din cap iluzia unei alte societati mai bune.

UE ne ameninta si ne sperie acum ca daca "sistemul european unit" se destrama, vom suferi cu totii mizerie, suferinte, cancer si razboaie. Cu ce se deoasebeste propaganda UE de cea a sistemului comunism? Adaugand la propaganda UE atributul democratiei, aceasta propaganda se transforma automatic in Adevar?

In comunism, oricum, aproape fiecare stiam  ca este vorba de propaganda, de fals si de indoctrinare, pe cand acum aproape fiecare crede orbeste in propaganda si de aceea indoctrinarea actuala este mai virulenta si mai periculoasa! In numele "democratiei".

Mai mult decat oricand, lumea are nevoie de exercitii in "Democratie" si unul din aceste exercitii este intelegerea la adevarata ei valoare a actului de curaj civic dat de britanici noua tuturora!



D Grama, Gibraltar, Julie, 2016













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu