marți, 26 iulie 2016

Apa sărată






Reţete cosmetice cu SARE


Apa sărată face pielea mai re­zistentă, sporeşte circulaţia sângelui, întăreşte ţesutul şi elimină punctele negre.

Nu dispreţuiţi acest produs cosmetic gata fabricat de na­tură, şi pe deasupra şi ieftin. Prac­ti­caţi înfrumuseţarea cu apă sărată pe malul mării sau, dacă încă n-aţi ple­cat în vacanţă, încercaţi-o acasă. La fel de bine puteţi folosi sare grun­joasă pisa­tă în mojar sau sare ma­rină, cumpărată de la magazin.

Întărirea epidermei
O simplă baie în apă cu sare şi pielea se întăreşte, fără a se usca. Pu­neţi 500 g sare în apă fierbin­te, ca să se di­zolve mai re­pe­de. Com­ple­taţi apoi cu apă rece, până ce baia devine su­portabilă. Staţi 15 mi­nute în apă. Veţi obosi, de aceea e bine ca apoi să vă culcaţi.

Curăţirea pielii
Dacă după ce ieşiţi din baie nu vă clătiţi, ci vă lungiţi în pat, îmbrăcate cu un halat, cristalele de sare rămase pe piele o vor curate ca la "Nufărul". Apoi faceţi un duş călduţ.

Uscarea coşurilor
Pentru curăţarea tenului: dizolvaţi 2 linguri de sare într-un litru de apă fier­binte. Lăsaţi să se răcească. În­mu­iaţi în lichid un prosopel şi aplicaţi-l 5 minute pe faţă. Ac­ţio­nează rapid con­tra impuri­tăţilor şi a pielii grase.

Face pielea de mătase
Preparaţi următoarea mască cu ulei pentru corp: 2 ceşti de sare, un sfert de cană de apă caldă şi o cană de untdelemn de măs­line se ames­tecă bine într-un cas­tron. Se obţine o pastă care se întinde pe corp, de jos în sus. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi faceţi duş. Un sfat: apli­caţi cel mai bine masca de corp în baie, ca să nu pă­taţi covorul sau mobila.

Pentru regenerare
Puneţi 300 g sare pe fundul băii, apoi lăsaţi să curgă mai întâi apă fier­binte, apoi caldă. Adăugaţi 2 litri de lapte şi o cană de miere de albine. A­mestecaţi bine şi îmbăiaţi-vă. Înmoaie pielea şi o face mătase.

Peeling pentru piele rugoasă
Un peeling rapid pentru piele usca­tă şi aspră: 2 pahare de sare grunjoasă, uşor sfărâmată, se amestecă cu un pa­har de ulei şi un sfert de pahar de apă, până se obţine o pastă omogenă. Se pu­ne pe piele (picioare, braţe, trunchi etc.), se freacă uşurel, se lasă să acţio­neze, apoi se spală cu apă călduţă.

Contra mătreţii
Frecaţi-vă rădăcina părului cu sare. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi clă­tiţi-vă cu apă călduţă.



(Pt. VL)

Citeste si:
http://www.ele.ro/frumusete/tratamente-cosmetice/sarea-amara-pentru-ingrijirea-pielii-10509





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu