marți, 12 iulie 2016

Scrisoarea emoţionantă


Scrisoarea emoţionantă a unei mame către medicul care i-a recomandat să avorteze fetiţa cu sindromul Down

Emersyn Faith Baker s-a născut cu sindromul Down. Mama ei, Courtney, a refuzat să facă avort în ciuda insistenţelor medicului, iar acum i-au scris amândouă o scrisoare, dar nu de mulţumire.
După ce a aflat în timpul sarcinii că fiica sa se va naşte cu sindromul Down, Courtney, o mămică din Stanford, Florida, a refuzat să facă avort, chiar dacă medicul său i-a recomandat acest lucru. Motivul medicului: un copil cu sindromul Down le va îngreuna foarte mult viaţa de familie şi trebuie să fie conştienţi de acest lucru. Însă, acum la un an şi trei luni de la naşterea fiicei sale, mama spune că nu şi-ar fi putut imagina viaţa fără ea şi că nu regretă decizia pe care a luat-o. Astfel că s-a decis să-i scrie o scrisoare medicului care a încercat în repetate rânduri să o convingă că trebuie să facă avort. ABC News a publicat scrisoarea emoţionantă pe care mama i-a scris-o medicului şi i-a expediat-o la finalul lunii mai.
“Sper să vadă mai departe de cuvintele scrise de mine pe hârtie. Emmy este dovada vie că aceşti copii cu nevoi speciale nu sunt o povară şi îţi pot schimba total viaţa, însă în bine. Ea o face deja pentru familia noastră”, a declarat Courtney pentru ABC News.
“Dragă domnule doctor
Mi-a povestit recent o prietenă că atunci când medicul ei îi făcea ecografiile îi spunea mereu că fiul său este perfect. După ce fiul său s-a născut şi a fost diagnosticat cu sindromul Down ea a mers din nou la acelaşi medic care s-a uitat la băieţel şi i-a spus din nou <ţi-am spus eu! copilul tău este perfect>.
Mi-a sfâşiat inima povestea ei, însă în timp ce eram fericită pentru experienţa prietenei mele nu puteam să nu constat că inima mea plângea de amărăciune. Mi-aş fi dorit ca şi doctorul meu să fi procedat la fel.
Am ajuns la tine într-un moment foarte dificil din viaţa mea. Eram de-a dreptul îngrozită, extrem de îngrijorată şi disperată. În loc să mă încurajezi şi să mă sprijini tu mi-ai sugerat să curm viaţa copilului meu. Ţi-am spus numele ei şi m-ai întrebat din nou dacă înţelegem pe deplin cât de dificilă şi distrusă va fi viaţa noastră cu un copil cu sindromul Down.

Ne-ai recomandat din nou să ne schimbăm decizia şi să recurg la avort.
Cel mai dificil moment din viaţa mea a fost atât de greu de suportat şi asta numai pentru că nu mi-ai spus niciodată adevărul, şi anume că fetiţa mea este perfectă.
Nu sunt nervoasă şi nici nu-ţi port pică, dar sunt foarte tristă pentru că acele bătăi de inimă pe care le vezi în fiecare zi nu te umplu de bucurie şi veneraţie. Sunt tristă pentru că ai greşit enorm atunci când ai spus că un copil cu sindromul Down scade considerabil calitatea vieţii de familie. Şi mă doare sufletul doar când mă gândesc că ai mai spus acest lucru şi altor mame, poate chiar şi astăzi. Sunt tristă pentru că nu vei avea niciodată privilegiul de a o cunoaşte cu adevărat pe fiica mea, Emersyn.
Nici nu ştii câtă bucurie a adus şi va aduce Emersyn în familia noastră, aşa că ai greşit când ai spus că un copil cu sindromul Down ne poate distruge viaţa. Tocmai ea este cea care ne-a dat un scop în viaţă şi o bucurie care este imposibil de descris în cuvinte. În fiecare zi ea ne luminează viaţa şi ne-a arătat ce înseamnă dragostea adevărată şi pură.
Aşa că rugămintea mea către tine este aceea ca nicio mămică să nu mai fie nevoită să treacă prin ceea ce am trecut eu. Aş fi foarte bucuroasă ca de acum înainte şi tu să vezi frumuseţea şi dragostea pură prin fiecare ecografie pe care o faci. Şi te-aş mai ruga ca următoarea dată când vei vedea un copil cu sindromul Down cuibărit în burtica mamei sale să îţi aminteşti de mine şi să-i spui ei <copilul tău este perfect> “.

Sursa: eva.roDe ce numai psalmodiile ortodoxe pot să te urce la Cer?

Muzica bizantină tămăduiește depresia. Este muzica Bisericii, muzica Îngerilor. Sufletul întristat se tămăduiește și este sfințit de aceasta.
Părinții Bisericii accentuează adeseori în textele lor rolul muzicii bisericești în formarea și cultivarea moralei creștinești și îndeamnă pe creștini să-L laude pe Dumnezeu prin muzică.
Muzica, pentru Sfinții Părinți, este un mijloc de potolire a patimilor, de curățire sufletească, de veselie duhovnicească.
Marele Vasilie scrie: „Psalmodia liniștește sufletele, aduce pacea, încetează tulburarea adusă de valurile gândurilor”.
Marele Atanasie scrie de asemenea: „Cu psalmodia, tulburarea și sălbăticia și neorânduiala ce există în suflet, se liniștesc, în timp ce întristarea se vindecă.
Iar Sfântul Ioan Gură de Aur spune că prin psalmodie se sfințește și văzduhul. Mintea aude vocea și se schimbă, cântarea intră și alungă patimile”.Maica Domnului i s-a arătat președintelui Assad în Mănăstirea Saidnaya

Era într-o seară la Mănăstirea Maicii Domnului Saidnaya din Muntele Kalamun – Siria.
Porțile mănăstirii fuseseră deja închise. Un vizitator neașteptat lovește insistent în poartă. Călugărița ce avea ascultare la poarta mănăstirii deschide, nu înainte de a se încredința cine este. Într-adevăr, era președintele Siriei Bashar al Assad.
Monahiile au rămas încremenite de această prezență a sa neașteptată și impunătoare. El le-a salutat cu respect și le-a spus că a venit să se închine. Le-a cerut doar să-l lase singur în biserică, ca să se roage Maicii Domnului nerăspândit. De aceea le-a cerut insistent să nu mai fie nimeni în biserică. Călugărițele au simțit atunci un fior nemainîntâlnit. L-au asigurat că se vor îngriji să fie îndeplinită cererea lui.
Președintele intră cu evlavie în biserică… Ușa este închisă apoi ermetic în urma sa. Acolo, în lumina slabă din biserică, se roagă Maicii Domnului… După ce a trecut câtva timp, președintele iese din biserică. Și-a exprimat deplina sa satisfacție, dar le spune că nu și-au ținut cuvântul. „Am cerut să fiu singur în biserică. Cine a fost așadar acea femeie cu pruncul în brațe care a stat cu mine în biserică?”. Monahiile au răspuns că nicio femeie nu a intrat în biserică, așa cum făgăduiseră. Dar că acea Doamnă pe care a văzut-o nu putea să fie decât Maica Domnului. Emoția pe care au simțit-o cu toții era nespus de mare… Aceasta s-a întâmplat în vremea războiului cu multe victime din Siria.

Sursa: dimpenews.com


(Pr ASB)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu