marți, 12 iulie 2016

Tabără de cultură şi spiritualitate în Vilaller, Spania

 COMUNICAT DE PRESĂ

Tabără de cultură şi spiritualitate în Vilaller, Spania


Peste 35 de copii şi tineri  din Vilaller, Tomellosso, Santander, Villarrobledo, Valdemoro, Vinaros sunt prezenţi zilele acestea în tabăra de cultură şi spiritualitate de la Vilaller, Spania.  Participanţii beneficiază de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale.

Activităţile taberei au loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia.

În cuvântul de deschidere, părintele Teofan de la Mânăstirea ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, Vilaller a mulţumit Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru sprijinul financiar acordat, fără de care aceste tabere nu ar fi avut loc.

Delegaţia IEH, condusă de Oriana Miclea, director al Direcţiei Ştiinţifice de Proiecte şi Programe a dăruit celor prezenţi manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate şi geografia României.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Vilaller face parte dintr-o serie de patru tabere care au loc în perioada 3 - 23 iulie 2016. Prima tabară a fost la  Faro, Portugalia (3 - 9 iulie). În perioada 10-16 iulie 2016  se desfăşoară activităţile taberei de la Mânăstirea ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Vilaller, Spania, în perioada 15-22  iulie  va avea loc tabăra de la Protopopiatul de Sevilla - Valle de Lecrín, Spania, iar la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania activiţăţile vor avea loc între 17-23 iulie.

Taberele se adresează în special tinerei generaţii şi sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia.

 

12  iulie 2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni,
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email  
comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro
www.ieh.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu