joi, 21 iulie 2016

Comunicare IEH










COMUNICAT DE PRESĂ



Cultură, educaţie şi spiritualitate în taberele româneşti de la Protopopiatul de Sevilla - Valle de Lecrín şi Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania

Peste 40 de copii şi tineri  din Sevilia, Almeria, Cadiz, Malaga, Meride şi Cordoba, din Ibiza, Cuenca, Torrent şi Puerto Segundo din Spania, dar şi din Anglia, Franţa şi România sunt prezenţi zilele acestea în taberele româneşti de la Protopopiatul de Sevilla - Valle de Lecrín şi Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania.
Participanţii beneficiază de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale. Cei prezenţi au primit din partea IEH manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate şi geografia României, manuale care sunt folosite cu succes de către participanţi în cadrul cursurilor.
Activităţile au loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia. Preasfinţia Sa a apreciat colaborarea cu IEH  : “Anul acesta, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni s-a implicat în organizarea acestor tabere şi ne-a ajutat financiar. Le mulţumim pe această cale că au înţeles şi apreciază ceea ce face Episcopia  Spaniei şi  Portugaliei pentru românii din Spania şi Portugalia şi sperăm  să existe  o colaborare fructuoasă şi în viitor.”

Tinerii şi copiii prezenţi în cele două tabere sunt încântaţi de faptul că au ocazia să vorbească numai în limba română, apreciază condiţiile oferite,  modul de comunicare şi relaţionare în cadrul atelierelor şi doresc să afle cât mai multe lucruri despre România. Mai mult decât atât, unii dintre ei doresc să viziteze ţara natală şi chiar să se stabiliească în România.
Taberele de cultură şi spiritualitate de la Protopopiatul de Sevilla - Valle de Lecrín si la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania fac parte dintr-o serie de patru tabere, derulate în perioada 3 - 23 iulie 2016.

Prima tabară a fost la  Faro, Portugalia (3 - 9 iulie), urmată de cea de la Mânăstirea ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Vilaller, Spania (10-16 iulie).  Tabăra de la Protopopiatul de Sevilla - Valle de Lecrín, Spania are loc în perioada 15-22  iulie , iar activităţile de  la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania au loc intre 17-23 iulie.
Taberele  sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia.

21       iulie 2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni,
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email  comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro


















Mai multe imagini gasiti pe site-ul IEH:

http://www.ieh.ro/cultura-educatie-si-spiritualitate-in-tabara-romaneasca-de-la-protopopiatul-de-sevilla-valle-de-lecrin-spania/

http://www.ieh.ro/punte-culturala-si-spirituala-intre-tinerii-romani-din-spania-anglia-franta-si-romania-in-tabara-de-la-centrul-de-spiritualitate-sf-tereza-din-spania/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu