duminică, 15 septembrie 2019

Alexandru Bochiş-Borşanu - Ipocrizia corupţiei occidentale




Ipocrizia corupţiei occidentale
Col. (r) Alexandru Bochiş-Borşanu
15 Septembrie 2019

Sunt sigur că și dumneavoastră ați simțit o jenă iritantă prin pronunția sonoră a sintagmei „corupție - corruption”, în limba engleză! Pronunția: corrupșen – cu „r”-ul lungit și accentul pe „ș”! Substantivul străin are o fonetică respingătoare, deranjantă la ureche, o stridență similară zgomotului insuportabil, a scrâșnetului produs de roata unui car cu boi, când banda metalică de pe roată trece peste un drum cu pietriș. Ah! Dumneavoastră nu știți! Vă spun eu: e un zgomot insuportabil, te irită pe creier, îți produce repulsie, mentalul îl respinge, ca pe ceva dăunător, oribil. Așa și cu pronunția sintagmei „corrupșșen” - glăsuită de străini. Iar, când străinul e antiromân, produce senzația de greață, și, obligat, ceri lămâie!

Am fost în situația asta jenantă, producându-mi repulsie, când i-am auzit de multe ori pe neamțul expirat, fără studii superioare, Manfred Weber sau pe securistul olandez Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans zis Farns, acuzându-mă la mine în țara mea, de „corrupșen” - cu „r”-ul prelung și accentul pe „ș”. Aveam senzație că mă înjură! Privindu-le mimica feței, cu grimasa de ură și superioritate, eram convins că asta fac: ne înjură. Alții ar spune că ne denigrează, că ne sfidează, ne batjocoresc, dar nu pentru că ar fi real, că ar avea motiv, ci pentru a ne arăta că noi am fi inferiorii lor, slugi, și nu dau doi bani pe noi. Deși ei, simulează buna credință, că ne-ar ajuta, când colo sunt de o murdară nesimțire, acuzându-ne de fapte la care nici un român adevărat nu s-a gândit vreodată.

Citiți ce spunea Manfred Weber, acest neamț primitiv, fără școală, la mine în țară: „Principalul mesaj este că România nu merge în direcţia unui stat modern, un stat care luptă cu tărie împotriva corupţiei. Independenţa magistraţilor şi lupta împotriva corupţiei sunt elemente-cheie pentru viitorul Europei. Şi aş adăuga aici libertatea presei, oamenii au nevoie de mass-media care să-i informeze obiectiv. Este unul dintre principiile de bază ale democraţiei. Acest mediu trebuie stabilizat, chiar consolidat în România de azi.”

La fel, Frans Timmermans, care la întrebarea unui ziarist, de ce ar avea o poziție blândă față de România a răspuns: „Problema în România e lupta împotriva corupției. Politicienii încearcă să scape de presiunea pe care o resimt în această luptă anticorupție, iar acest lucru este inacceptabil și Comisia va spune « Nu » și, la fel, în familia noastră politică vom spune «Nu» față de acest lucru”. Iar în alt context, amenința România cu activarea art. 7 din Tratatul Uniunii Europene, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot, în cazul în care nu intensificăm lupta anticorupție și nu se respectăm statul de drept. I-am „monitorizat” de ceva timp, aveam aversiune față de acești indivizi ostili românilor, care, cu tupeu, candidau la cea mai importantă funcție din U.E. Am invocat zeii și forțele astrale pozitive să-i împiedece să fie aleși în funcția cea mai înaltă, de Președinte al Comisiei Uniunii Europene. Și mi-a ieșit!

Dar dumneavoastră ați sesizat că țările din Estul Europei nu au primit nici o funcție semnificativă în noile structuri ale Uniunii Europene? Că țările acestea sunt discriminate, considerate de categoria a II-a, invocând motive aiuristice, nereale și contrare chiar Tratatului de la Maastricht sau Lisabona. Cum ați constatat mai sus, din gura celor doi foști oficiali importanți ai Uniunii. Stăpânii Europei - Germania și Franța, cu slugile lor Olanda, Belgia, și altele câteva, acuză țările din Est, dacă își cer drepturile stipulate în Tratate, iar în loc de acordarea de drepturi ( vz. Schengen sau M.C.V.-ul), le învinovățesc de corupție, de încălcarea drepturilor omului, să le închidă gura, acuzându-le de practici comuniste sau ignorarea statului de drept. În timp în țările lor renaște neofascismul și se practică discriminarea etnică.

În țările lor partidele extremiste sunt tot mai virulente, șovine, antisemite, în ascensiune către putere. Partidul neonazist „Alternative für Deutschland” are 11% din parlamentarii din Bundestag, iar recent, 10 neonaziști germani au fost aleși în Parlamentul European. Și extrema dreaptă franceză, deși eurosceptică, este în plină ascensiune. Partidul doamnei Marine Le Pen - Frontul Național, a obținut 22 de europarlamentari, depășind partidul lui Macron, iar italienii din Liga Nordului conduși de Matteo Salvini a trimis la Bruxelles 28 de europarlamentari. Acum Grupul Identitate și Democrație are 73 de membri, o dublare față de cei 36 din legislatura precedentă. Putem afirma fără tăgadă că în aceste țări reînvie neofascismul și neonazismul și asta datorată inegalităților, a lipsei de libertăți și drepturi ale omului. Doctrinele de tristă amintire revin, iar liderii Europei, deși practică discriminarea și dublu standard, au tupeul obraznic să ne acuze pe noi de toate relele, amenințându-ne cu sancțiuni prevăzute în Tratatele U.E.

Dar, corupția în substanța ei originală, darea de mită, e prezentă în bussines-ul olandez și german? Da! Sunt vârfurile corupției europene! Mii de cazuri știute și ascunse, în care sub oblăduirea oficială tacită, corupția infectează mediul de afaceri obțin profituri ilegale, corup oficiali fără scrupule. Nu mă extind, asupra scandalurilor de corupției cu implicarea firmelor olandeze și germane. Doar probez cele susținute.  Acest abuziv olandez Frans Timmermans, ce se dorea președintele Comisiei Europene nu spune nimic de corupția protejată de guvernul olandez. Recent banca olandeză ING Bank, care a spălat miliarde de euro, a fost obligată să plătească 800 de milioane de euro! Ați reținut? Enorm! Și știți care e culmea corupției aici? Nimeni nu a intrat în pușcărie! Mie mi se pare că statul olandez e complice cu corupții. Și ca să demonstrez că am dreptate, justiția olandeză, într-un caz de mituire, evaziune fiscală, comise de compania olandeză de telefonie „Telia”, care a mituit oficiali din Guvernul Uzbekistanului, inclusiv pe fiica președintelui statului, ajung la înțelegere cu procurorii olandezi să plătească o amendă de 274 milioane de euro pentru închiderea dosarului. Aceeași firmă olandeză Telia, care „opera” în S.U.A., pentru același gen de ilegalități, infracțiuni de corupție, de dare de mită, spălare de bani și evaziune fiscală ajunge la o înțelegere cu S.U.A., prin Departamentul de Justiție și comisia americană pentru valori mobiliare, la plata amenzii 965 milioane USD. Ați reținut! Numai o singură firmă olandeză a fost sancționată cu peste un miliard de euro pentru corupție! Nimeni din autorii faptelor nu a fost condamnat. 

Cu privire la corupția din Olanda, Comisia Europeană a dat publicităţii un raport pe tema corupţiei, în care critică Olanda pentru neadoptarea noilor norme privind transparenta finanțării; Comisia cere ca Olanda să-și concentreze eforturile asupra cazurilor de corupție din tranzacțiile comerciale internaționale. Confirmând existența corupției în Olanda, raportul Eurobarometru „Businesses' attitudes towards corruption in the EU”, 74% din companii afirmă că fenomenul corupției este larg răspândit în Olanda. Conform aceluiași raport, Olanda e clasată pe primele 3 locuri la următoare forme de corupție: favorizarea membrilor de familie și a prietenilor, scutiri de taxe, sponsorizarea partidelor politice în scopul de a obține influență asupra persoanelor care influențează procesul legislativ.

Păi nu vă este rușine să ne blamați, pe noi românii, că suntem corupți! Dar nici nemții nu sunt mai cinstiți, mai corecți, dimpotrivă! Un exemplu este elocvent, relevând dimensiunea corupției! Aproape de neimaginat! În dosarele Panama-Papers, procurorul din München a deschis o investigație pentru clarificarea situației, în care firma germană „Siemens” avea un sistem de cutii negre, cu aproximativ 1,3 miliarde de euro, prin care să ofere mită pentru a obține contracte în străinătate. Ancheta referitoare la activitățile ilicite ale Siemens au durat 9 ani si a avut ca rezultat un raport de 2.368 de pagini. Vă dați seama ce amploare au avut acțiunile criminale ale firmei „Siemens”! 

Firme germane escrochează partenerii de afaceri, fără scrupule. Rețineți criza Greciei de acum câțiva ani? Aproape intrase în încetare de plăți! Cauza? Putea fi găsită în practici ilicite ale firmelor germane Siemens, Daimler si Rheinmetall, grupuri reputate pentru economia germane, fiind implicate în corupția de mare amploare în Grecia, fără ca Berlinul să denunțe practicile de corupție, frauduloase. Numai de la firma Siemens au fost urmărite 64 de persoane pentru corupție și spălare de bani, în cadrul unui scandal uriaș care implica mita plătită în schimbul obținerii de contracte de către Siemens în Grecia, informa Agence France-Presse, la timpul respectiv. „Corupția companiilor germane în Grecia este de notorietate de mai mulți ani, dar cazurile nu au fost urmate de procese", constată un institut german de cercetări în domeniul politicii externe. Germania a avut profituri estimate la 100 miliarde de euro de pe urma crizei din Grecia. Faptul că doamna Merkel a salvat Grecia pentru a nu ajunge în încetare de plăți, e dovada recunoașterii culpei firmelor germane.

Nu mă extind și la alte state membre ale Uniunii Europene în care corupția este infinit mai extinsă decât în România, iar legislația privind faptele de corupție sunt ridicole, fără privare de libertate, soluționate prin „negocieri amiabile” după ce infracțiunea s-a produs, cazurile sunt închise prin recuperarea prejudiciului și plata unei amenzi. Iar când, la noi, se încearcă armonizarea legislației noastre cu cea din unele state europene, de exemplu, fixarea unui plafon valoric pentru prejudiciul cauzat prin abuz în serviciu, sare antiromânul Frans Timmermans și nu numai el, ba chiar și „GRECO”, și ne acuză că protejăm corupția.

Recunosc, aveam un dinte pentru acești obraznici antiromâni, germanul fără studii superioare Manfred Weber și securistul batav Frans Timmermans, care încercau să acceadă la funcția cea mai înaltă din Uniunea Europeană, iar dacă ar fi obținut-o, țara mea era defavorizată, șantajată, blamată, subapreciată, discriminată pentru că acestor europeni defecți li se pusese pata neagră pe țara mea, care, cu asemenea conducători era greu să se bucure de tratament egal, nediscriminatoriu   în comunitatea europeană.

A fost aleasă președinte a Comisiei Europene, tot o ariană, Ursula Gertrud von der Leyen, nominalizată de cancelarul Angela Merkel, care față de tehnicianul Manfred Weber are școală adevărată, facultatea de medicină, cu doctorat, medic practicant, provenind dintr-o familie de intelectuali, vârfuri ale societății germane, mamă a șapte copii (!), deschisă și independentă, care își va începe activitatea la 1 noiembrie. Aceste calități, sper, vor fi în favoarea unei cooperări loiale între statele Uniunii. În curând fosta U.T.C.-istă din R.D.G., Angela Dorothea Kasner - căsătorită Merkel, devenită cancelar în R.F.G., va pleca, iar tremuriciul ei patologic nu va mai influența tratamentul diferit în țările Uniunii Europene, discriminând Estul.

Crearea structurilor Uniunii Europene a întâmpinat dificultăți, negocierile între țările relevante, Franța și Germania, au fost dificile datorită creieri de către Macron a unui grup parlamentar distinct, fără acordul căruia, nu se poate realiza majoritatea de voturi, așa că occidentalii și-au impus conaționalii în posturile importante. Totuși, pare, că selecția s-a făcut mai riguros, cel puțin, suntem siguri că noul președinte al Comisiei Europene nu suferă de sciatică etilică, ca precedentul, care să împiedice realizarea unui management echilibrat și performant al Uniunii. În prezent doamna Ursula von der Leyen lucrează la constituirea Executivului de la Bruxelles, numirea vicepreședinților și a comisarilor, astfel ca, „structura să fie cât mai echilibrată în ceea ce priveşte genul, dar şi în ceea ce priveşte funcţiile date atât pentru oameni din vest, dar şi din Est.”

Guvernul României a propus-o pe doamna Rovana Plumb, acceptată de președintele Comisiei, fiind nominalizată pentru portofoliul Transporturilor. Știind că votul în parlamentul european nu se dă nominal, ci pentru întreaga echipă, credem că nu vor fi impedimente ca doamna Rovana Plumb să devină comisar. Dar se opune cineva? Nu se poate! Procurorul comunist Monica Macovei și băiatul ăla, de-i sticlesc ochii, cu priviri fixe spre neant, Preda Cristian, care cereau suprimarea votului României în forurile Uniunii, nu mai sunt europarlamentari. S-au găsit alții? Da! Din păcate, guralivi, papagali, lătrători, limbuți, guriști și ciripitori au apărut din bălării, care atacă România. Citiți ce spune un limbut incorijibil: „Cum să numești comisar european un om care nu a reușit să aducă bani europeni pentru Guvernul țării sale, fiind pe antepenultimul loc. [...] Cei din P.S.D. sunt niște nenorociți, nu au nimic cu patriotismul, nu iubesc România. Ei urăsc România, nu au nicio treaba cu imaginea aceste țări. Partidul ăsta trebuie să dispară pentru că este o plagă pentru România, este un puroi.", a afirmat Rareș Bogdan. Ar multe de spus, dar, se ridică o întrebare: nu ar fi obligatoriu, un examen medical psihologic, chiar neurologic, pentru cei care reprezintă România în foruri europene? În replică, la unele acuzații aduse și altor viitori comisari (șapte), Ursula von der Leyen a răspuns: „există întotdeauna prezumția de nevinovăție. Lista pe care am prezentat-o are acceptul Consiliului. Cred că lista este excelentă”.

P.S. Am un of mare! Securistul batav Frans Timmermans a reușit, din nou, să se infiltreze în Board-ul Uniunii Europene, urmând a fi viitor vicepreședinte, și va coordona activitatea în domeniul ecologic și climă. Sper că nu are tangență cu M.C.V.-ul și nu poate să șantajeze România să cedăm portul Constanța unei firme olandeze pentru care făcea presiuni.


https://www.art-emis.ro/analize/ipocrizia-coruptiei-occidentale








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu