duminică, 3 octombrie 2021

VICTOR RONCEA - Filantropul George Becali, distins de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriarhală

 
Filantropul George Becali, distins de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriarhală

pentru contribuția sa excepțională la ctitorirea Bisericii Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești. FOTOGRAFII cu tabloul votiv și slujba impresionantă susținută de 16 ierarhi

VICTOR RONCEA

29 septembrie 2021

 

Filantropul George Becali, distins de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriarhală pentru contribuția sa excepțională la ctitorirea Bisericii Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești. FOTOGRAFII cu tabloul votiv și slujba impresionantă susținută de 16 ierarhi 

 

Biserica Mănăstirii Pantocrator de la Drăgănești – Vlașca, din județul Teleorman, a fost sfințită duminică de un sobor de ierarhi români și străini, în urma unor ample lucrări executate la ansamblul monahal stărețit de Protos. Sebastian Serdaru.

 

GlasulCetății.ro ne oferă într-un foto-reportaj de la manifestarea impresionantă și o fotografie cu fresca tabloului votiv care reunește ctitorii Bisericii, George Becali și familia sa, alături de întemeietorii sfintei Mănăstiri.

 

Cum probabil aceasta fotografie va face turul presei dâmbovițene și știm că noi nu vom fi menționați solicităm ca măcar sursa originală să fie pomenită.

   


Cu prilejul sfințirii, a fost adusă Mâna Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra, dar și un fragment din moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria – Grecia. Sfintele moaște au fost aduse din Grecia în România de Mitropolitul Pantelimon de Veria, transmite Basilica.ro.

 

După aproape 2000 de ani, mâna Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii, izvorâtoare de mir, păstrează, în mod palpabil, o căldură naturală, scrie și GlasulCetății.ro, în reportajul de la evenimentul grandios care a reunit 16 ierarhi din România și Grecia și sute de credincioși.

  


Din partea Patriarhului Daniel, Mitropolitul Teofan a oferit mai multe ordine și distincții celor care s-au implicat la construirea bisericii, între care se află și filantropul George Becali, care a primit din partea Prea Fericitului Părinte Daniel Crucea Patriarhală pentru mireni.

  


Cei 16 ierarhi au fost: Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naousa și Kampania, ÎPS Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, ÎPS Naum, Mitropolit de Ruse, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ignatie, Episcop al Hușilor, PS Lucian, Episcop al Caransebeșului, PS Andrei, Episcop al Harghitei și Covasnei, PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, PS Vicențiu, Episcop de Slobozia și Călărași, PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, PS Visarion, Episcop al Tulcei, PS Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei,PS Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și PS Nestor Hunedoreanul. Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

  


 

 

COMENTARII (3)

 

AUGUSTA

29.09.2021 11:05

Am fost si eu cu familia la sfintirea bisericii Manastirii Pantocrator. Impresionant eveniment! George Becali este un marturisitor. Si ne-a sfintit Calea Victoriei, dupa ce au spurcat-o homosexualii, macar pentru asta trebuie sa-i multumim! Binecuvantari lui George Becali si lui Dumnezeu slava!

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

IC XC-NIKA

29.09.2021 12:48

George Becali știe de la Sfinții Părinți ca prin milostenie va putea sa treacă fără oprire prin Vămile Văzduhului si ca Biserica te poate scoate din iad prin pomenire la Sfintele Liturghii.

El și familia lui va fi pomenita pe veci.

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

DROMIHETE

29.09.2021 15:14

Desi sunt extrem de sceptic in privinta aproapelui, principiu indreptatit de realitatile vremurilor, acest om demostreaza cu fapte, ca este un patriot curajos si un frate minunat.

Respect Gigi...Sa fii binecuvantat, tu si cu familia ta!

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

Sursa: RADU GABRIELANiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu