joi, 21 octombrie 2021

Ioan Miclău Gepianu - Scrisori de zile mari, între Ben și Ioan !

 



Scrisori de zile mari, între Ben și Ioan !

 

                                                            Motto:

                                                                   ”Există Dumnezeu, să-L căutăm în inimile

                                                                    noastre căci ne vorbește zilnic, doar să-i

                                                                    ascultăm sfintele sfaturi !”(I.M.Gepianu)

                                                                                                     *

   

Crâmpeie de suflet

Cuvintele sunt doar crâmpeie, frânturi ce ca un ecou răzbat în afară din adânc, dincolo, dintr-o lume vastă, un univers întreg ce se află în fiecare din noi. Ce poate reda în afară poetul din poezia ce se află în el? Ce poate nota compozitorul din armoniile ce inima lui, sufletul, urechea lui le aude neâncetat și undeva adânc în ființa lui, el le fredonează înfiorat? Nimic sau aproape nimic, mare parte din lumea noastră zace nedescoperită, necunoscută nici de noi în întregime și care ni se revelează în frânturi, în timp, făcându-ne să ne vedem schimbători și necunoscuți, nici de noi înșine în vreme.   Arhiepiscopul Iustinian Chira, Convorbiri în amurg, Ed.Dacia,

                      Cluj-Napoca, 2006, p.166

    

”...Aceste scrisori, zise de mine, de zile mari, nu sunt într-o anume și specială ordine, și nici de tipul – trimitere / răspuns -, ci așa cum am reușit să le păstrez în timp, însă așa cum au fost scrise și transimse între Ioan și Ben, frânturi de adevăruri.

 

Dragă Benule,

Felicitări frățești pentru toate cele realizate de tine în cele ale cunoașterii culturii și vieții românești actuale.

Am ascultat Emisiunea/Audiofiles/3zzz-Melbourne din 8/24/2019 în întregime, este o adevărată cale cu știrile cele mai interesante.

Aprecierile frăției tale făcute poeziei și a modului cum o înțelegi, este o opinie dreaptă și cu multă putere de convingere. Mi-a plăcut.

Mă bucur și de apariția la fila dlui George Anca, fapt ce desigur dovedește calitățile tale de scriitor, și artist al ideilor noi, al cuvântului frumos românesc! SĂ NE TRĂIEȘTI  BENULE!

Cu drag și frăție,

Ioan

8/27/2019

 

Frate Ionică,

Ce binecuvântare pe capul meu frate Ionică, să te am ca frate și prieten.

Astfel de cuvinte vindecătoare nu aș fi primit niciodată, cuvinte care să te facă mândru că exiști ca specie umană și în special ca fiu de român.

Fiecare elev și student din lumea asta ar trebui să aibe un profesor și învățător ca frăția ta care să-i stimuleze și încurajeze pe merit părintesc și divin așa cum o faci cu mine. Să deie tinerelor generații ale lumii emoții de iubire/de a fi iubit așa cum mi le dai. E o simțire deosebită!

   Mulțumesc frate Ionică cu doriri de multă sănătate, fericire, belșug, talent

Și multă inspirație în tot ce faci!

    Cu frăție și mult respect,

 Benoni din Ciudanovița

8/27/2019

 

Frate Benule,

Bună Dimineața!

Frate Benule, fiind azi o zi de sfântă Duminică, 

am avut fericirea să citesc eseul creștin ”Despre credință- părerea unui om simplu”, scris de frăția ta, o opinie care se dovedește dragule a fi părerea unui Om ales, cred ales de Dumnezeul cel al tuturor. Mare tărie sufletească mi-au adus aceste recunoașteri și sincere gânduri despre credința în Dumnezeu, care se regăsește în noi încă din pântecele mamei noastre pusă. Deci însăși avortul este o crimă adusă spiritului uman! Poezia o văd, așa cum glăsui, o respirație de naștere, acel Duh Sfânt, care ascultă de iubirea sufletului primit și divin, și nu corporatismele cu interese de privatizare. Benule, când am scris poezia ”Autosugestia” vedeam exact ceea ce eseul tău spune, despre voința duhului spre libertate. Simțeam acea chemare interioară a credinței sincere și dorită, era de fapt însăși ”Rugăciunea”ființei. Gândul bun venit în minte pentru a face faptă bună și folositoare tuturor vine de la Dreapta Credință, iar îmboldirile de răutate și înjosire a aproapelui nostru sunt specule de manipulare din  partea diferitelor grupuri ce rătăcesc de fapt credința credinciosului. Apreciez opiniile tale în general, deci nu judec nici eu pe nimeni, nici pe cei din alte credințe fiindcă tot unui Unic Dumnezeu se roagă credincioșii, doar cum am mai scris și eu, ”raiul și iadul sunt realități pământene, căci omul pământean și le face”, și astea numai și numai datorită acelor înterese ce devin manipulări cu interese, cu aceea vorba veche a poeților adevărați, dar și a Sfinților vremurilor, ”lup îmbrăcat în piele de oaie”, căci în acest fel cu siguranță turma se va împrăștia.

   Dar să nu crezi Benule că eu sunt lipsit de criticile unor frați, dar eu le mulțumesc fiindcă în realitate îmi întăresc credința în Dumnezeul ființei noastre, în Îngerul păzitor care ne însoțește de la naștere!

Ți-am trimis zilele trecute niște versuri sub titlul ”Catrenele mele + Albina și musca”, desigur mulțumindu-ți acum de publicarea acestora! La fel pentru acea amintire a mea intitulată: Pădurea, raiul copilăriei mele!

Cu drag și frăție

Ioan Miclău Gepianu

8/25/2019

 

Iubite Frace Benule,

Bună Gimineața!

Dragă Benule, numai la doctori să nu ajungă omul,

Căci numai atunci ai ocazia să înțelegi bine ce înseamnă sănătatea!

    Sunt tare necăjit Benule, ieri am fost și la dentist să-mi probeze noua dentură, că așa cum sunt acum abia mănânc, herniile mă supără, iar doctorul mi-a fixat o nouă dată, fiindcă în ziua planificată, i-a survenit o altă operație urgentă. Ce să faci, aștepți și rabzi. Simt nevoia de odihnă, Doamne fii cu noi! Felicitări pentru frumusețea blogului ”Ben Todica”.

Cu drag și prețuire,

Ionica din Gepiu

7/24/2019

 

Dragă Benule,

Ce mai face frăția ta? Tare frumos și de valoare apare blogul ”Ben Todica”- Melbourne/Dovetom. Ești hăruit cu mare har și putere creativă Benule.

Ești iubit de Dumnezeu și de oameni. Uite, încerc să adun ceva material, dar aștept părerea dumitale, dacă ești de acord cu această mică temă: ”Scrisori de zile mari între Ben și Ioan”. Îți și trimit începutul. Ce zice frăția ta, s-ar preta pusă în practică ideea mea?

Cu drag și frăție,

Ionica

8/29/2019






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu