vineri, 22 octombrie 2021

IOAN MICLĂU-GEPIANU - (O viață de om)

 



MOTTO:

”Am crezut în iubire / În buna simțire /

Mi-am iubit copiii / Nevasta și casa /

Pe cel ce de aproape / Pe cel ce nici nu l-am văzut /

Eu ura și invidie n-am avut / Ci, după cum gândesc /

Am suflet românesc /

(din cartea mea – ”Cuvinte de Minte”, pag.20)

         

                           *

RESTITUIRI  DE  APRECIERI ȘI RECUNOȘTINȚE!

(O viață de om)

 

          Dacă azi iar m-ar întreba cineva în ce calitate vorbesc eu celor din jur, ași răspunde simplu, că vorbesc în calitatea unui fost copil al pădurii, al izvoarelor ce culegeau  in oglinda lor  stelele cerului înoptat și aurul soarelui în zilele fierbinți de vară, al Crișurilor și al câmpiei noastre dacice, cu grâne, cu flori, cu albine și mioare!

         Ași răspunde simplu, cu deplină  încredere în adevărul despre scriitori și poeți, fiind aceștia adevărații vestitori de adevăruri, chemați de Dumnezeu spre a  inspira conștiințele noastre din acel univers al iubirilor între oameni. Aici se află harul și darul  adevăraților scriitori, poeți, cântăreți, pictori, dascăli!

      Cu divinitatea adevărului  numai se crează, gândesc și scriu versurile cele scoase din duh curat, pentru cei din jur! Aceștia privesc în adâncimea fântânilor lor interioare, privesc în empireul universal, recunoscând mărețiile creatoare ale Duhului creator de viață și de moarte! Fără Dumnezeu nimeni nu poate fi artist, fiindcă ACESTA-DUMNEZEU este Supremul Artist, Profesorul Nemărginirilor, Dăruitorul Sacralității acelor diplome pe care nimeni altcineva nu le poate oferi!

   Acea lebădă mută născută-cunoscută noua românilor cu numele de Lucian Blaga, știa și punea pe vers  ”acea veșnicie care la sat s-a născut!” Și desigur că prin ființa satului va și dăinui!  

         Oare să fie azi, aceasta o dovadă,prin exemplul Revistei Suflet Nou! din Comloșul Mare, unde o mână de scriitori și poeți, aduc această localitate bănățeană la un nivel internațional de mare recunoaștere?  Un sat românesc căutat de cei mai buni artiști, dovedește cu prisosință că este o veșnicie a satului românesc!”

     Cu prilejul celebrării a 80 de ani de la apariția revistei ”Suflet Nou” la Comloșu Mare, dl. Ioan Olărescu, președintele  Asociației Culturale ”Suflet Nou” din localitate, aduce o recunoaștere binemeritată, atât pentru localnicii comunei cât si pentru numărul incredibil,  și de mare valoare,  a celor ce scriu și trimit operele lor spre a fi publicate aici, prin acordarea onorabilei ”DIPLOMĂ ANIVERSARĂ”, celor ce susțin apariția revistei comloșene!

         Din cele patru puncte cardinale ale Pământului, Românii/Valahii trimit pe Limba lor cea izvoditoare de frumos și civilizație  scrierile lor cele mai demne întru folosința vieții omenești! Și asta la Comloșu Mare! Cinste și veșnicie satului românesc!

       Multumesc Redacției Revistei ”Suflet Nou”, echipei Editoriale, sătenilor din Comloșu Mare, Bisericii și Scolii din localitate, pentru această ”Diplomă Aniversară” pe care am primit-o și eu, aici, in Australia!

 

   IOAN MICLĂU-GEPIANU 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu