miercuri, 20 octombrie 2021

ALIANTA FAMILIILOR - USR CONTRA INSTITUTIILOR BISERICESTI

 



USR CONTRA INSTITUTIILOR BISERICESTI

ALIANTA FAMILIILOR

October 21,  2021

 

 

Câteva materiale recent publicate au atras atenția asupra unui atac parcă sincronizat al forțelor laice împotriva instituțiilor bisericești. Că instituțiile bisericești nu sunt perfecte este un dat obiectiv. Dar nici nu ne putem permite, atunci când societatea civilă critică Biserica, să aruncăm bebelușul cu apa din troacă. Acesta, însă, pare a fi obiectivul recentelor atacuri laice împotriva Bisericii.

 

 

Un trend occidental

 

În Franța, de exemplu, a fost publicat la începutul lunii un raport conform căruia în ultimii 70 de ani 330.000 de copiii au fost abuzați sexual în bisericile catolice din Franța. Acesta este, fără îndoiala, un lucru grav și regretabil. Acuratețea acestui raport poate fi pusă la îndoială, dar nu faptul că abuzurile s-au produs. La fel, motivația instituțiilor care au alcătuit raportul poate fi și ea pusă la îndoială, dar nu nevoia de a privi în urmă pentru a corecta erorile trecutului și a evita repetarea lor.

 

În mai și iunie forțele și instituțiile seculare canadiene au lansat atacuri agresive la adresa Bisericii Catolice și Anglicane ca urmare a deceselor înregistrate în Teritoriul de Nord Vest al Canadei în Secolul XIX și XX. Decesele au fost înregistrate în școlile misionarilor creștini canadieni desemnate să educe populația nativă. Tuberculoza, clima ostilă și alte cauze multiple au generat moartea a mii de copii de etnie nativă. Pe 13 octombrie vedem același lucru în România, când doamna deputat Simina Tulbure a lansat un atac frontal împotriva BOR pe care o acuză de "corupție" ("organism corupt") și "decuplată de misiunea sa de baza …" [Link: https://www.stiripesurse.ro/atac-fara-precedent-al-unei...]

 

Dna Tulbure e deputat USR - PLUS din Satu Mare. Conform știrilor, dânsa are 29 de ani, nu deține nicio proprietate, ci doar o datorie de 9.000 de lire sterline. Din asta putem concluziona contribuția pe care această doamnă a făcut-o până acum la bunăstarea comună a țării: ZERO. Dar dânsa, probabil din dorința de a atrage atenție, s-a lansat într-un atac furibund împotriva celei mai vechi instituții la români și a instituției în care românii au cea mai mare încredere. În partidul din care dânsa face parte au încrede doar 12 până la 14% dintre votanți, conform ultimelor sondaje de opinie.

 

 

Strategia secularista

 

Incidentele recente ne reamintesc că laicismul are o strategie de lungă durată pentru a îmblânzi Biserica, a o face irelevantă pentru societate și apoi pentru a o închide. Are și răbdare. Din momentul în care Marx a declarat că "religia e opiu pentru oameni", secularismul și-a pus în minte anihilarea Bisericii și a celor care se identifică cu ea. Este lamentabil că cea mai caritabilă instituție a României, Biserica Ortodoxa, e cea care primește cele mai multe ghionturi din partea politicienilor și a mass mediei. Celelalte culte religioase mai mici sunt și ele vizate, dar mai puțin și indirect. Toți însă trebuie să fim scandalizați de aceste atacuri puerile.

 

Biserica nu este perfectă. Nici liderii noștri spirituali nu sunt perfecți. Dar misiunea Bisericii este. Contribuția imensă pe care Biserica și liderii spirituali o fac este să ne încurajeze să aspirăm la perfecțiune morală, să ne dea claritate morală, călăuzire valorică, să ne reamintească periodic de standardele imuabile și eterne după care trebuie să ne conformăm viețile și la care trebuie să aspirăm.

 

Cei care ignoră acest lucru o fac intenționat, fără ca ei ori instituțiile pe care ei le reprezintă, să facă nici cea mai simplă contribuție la păstrarea normelor morale în cetate. Nu mai discutăm de faptul că ele nu prezintă o alternativă, nici viabilă, sau de orice alt fel, când e vorba de virtute și moralitate în societate. Misiunea de bază a Bisericii, pentru a corecta rătăcirile dnei Tulbure, este tocmai asta: călăuzirea cetățenilor României spre o viață morala, reformarea morală a cetățeanului, creșterea virtuții în rândul cetățenilor. Pentru promovarea acestor obiective, Biserica merită respectul nostru.

 

 

Atacuri  contra Poloniei

 

Atacuri seculariste similare se produc si impotriva Poloniei catolice dupa cum am vazut in ultimele saptamini. Occidentalii se mândresc cu democrația și statul de drept, dar numai atunci când aceste mecanisme funcționează în țările lor. Când ele funcționează în țările estice, aceste țări sunt numite democrații iliberale, un termen peiorativ cu care est-europenii sunt împroșcați zilnic de către elita bruxelliană. Recenta decizie a Tribunalului Constituțional al Poloniei a fost un cutremur de pământ pentru Bruxelles. Presa europeană a izbucnit și ea asemenea unui vulcan. Din multele articole critice la adresa Poloniei recomandam acesta din Les Ecos: https://www.lesechos.fr/.../opinion-leurope-un-menu-a-la...

 

Autorul solicită Poloniei să plece din UE și sugerează reducerea drastică a UE la 12 până la 15 țări. Așa cum era pe vremea comunismului. Românii spun mare adevăr când zic "dragoste cu sila nu se poate".  Dacă occidentalii nu vor Polonia, est-europenii nu pot fi ținuți cu sila în EU. Iar Polonia nu e singura țară vizată. Recentele alegeri din Cehia, spun comentatorii, ar putea rezulta în negocieri pentru reechilibrarea relațiilor dintre Cehia și UE. Unii comentatori chiar vorbesc despre un posibil Czexit. Dar ne amintim și de dl Cameron, Premierul Marii Britanii, care înainte de Brexit a amenințat UE cu părăsirea Uniunii Europene. Bruxellesul a sărit ca ars și a făcut concesii pentru a ține Marea Britanie în UE.

 

Dacă suntem egali, cum ni se spune din Bruxelles, este inadmisibil pentru UE să adopte măsuri diferite pentru diferite țări ale UE. Zicala "might makes right / puterea face dreptatea" este un slogan de facto al UE dovedit de modul disprețuitor în care tratează est-europenii.

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu