joi, 21 octombrie 2021

Le XXIV Festival international des ecrivains et artistes Val-David 2 et 3 octobre 2021

 



Le XXIV Festival international des ecrivains et artistes Val-David 2 et 3 octobre 2021

 

 

Onorate Petrsonalități,

O știre îmbucurătoare oentru frații români și prieteni din străinătate

Un evenimen bianual la care eu, Melania Rusu Caragioiu,  particip de mulți ani în Canada, este

,,Festivalul Scriitorilor și Artiștilor~, Val David-Laurentides-Canada, Director Scriitoarea, jurnalista, ing. Flavia Cosma.

Festivalul se desfășoară cu participare loco sau prin ZOOM în Salonul de recepție de la Rezidența  Domniei sale, (pusă oficial la dispoziția acestor manifestări culturale) și continuă la Centrul Cultural Zonal din Val David.

Banchetul final și premierile  au loc în Salonul de recepție de la Rezidența Doamnei Flavia Cosma.

 Materialul de față, în totalitate, oferă o scurtă viziune, față de marele răsunet  local  și internațional care ne bucură.

 

Cu deosebită stimă,

 ing.Melania Rusu Caragioiu, Redactor șef STARPRESS-Canada,

 Vicepreședintă ASRAN,

 Ambasador ,,Limba  Română” din l partea Revistei ,,Armonii culturale”   și  RevirimentuL ,,Limba noastră cea Română”, Corneliu Leu și Ligya Diaconescu

 

 

Chers amis, chères amies, dear friends, querid@s amig@s, le XXIV festival international des écrivains et artistes de Val-David, qui aura lieu le 2 et 3 octobre 2021 en ZOOM, s’approche très vite. Voici le programme du Festival, l’affiche et une Introduction vidéo que j’ai produit pour cette occasion très spéciale. Pour plus d’information n’hésitez pas à me contacter. Je vous souhaite un joyeux festival.

 

Dear friends, the XXIV International Festival of Writers and Artists of Val-David, which will take place on October 2 and 3, 2021 in ZOOM, is approaching very quickly. Here is the program of the festival, the poster and a video Introduction that I produced for this very special occasion. For more information do not hesitate to contact me. I wish you a happy festival.

 

El XXIV Festival Internacional de Escritores y Artistas de Val-David, que tendrá lugar los días 2 y 3 de octubre de 2021 en ZOOM, se acerca muy rápidamente. Aquí está el programa del Festival, el afiche y un video de introducción que produje para esta ocasión tan especial. Para más información no dudes en ponerte en contacto conmigo. Les deseo un feliz festival.

 

Flavia Cosma--Le festival international de Val-David, QC

 

Mult Stimată și Iubită Doamnă, Flavia Cosma,

Am  primit cu bucurie Afișul și Programul internațional, cel de al 24- al Prestigiosului Festival al Scriitorilor și Artiștilor- Val David, Director Doamna Flavia Cosma. Vă mulțumesc mult.

Răsunetul a fost foarte  larg, iar canadienii cărora le-am comunicat și toți care au aflat sunt mândri de a demonstra lumii, nu numai Diasporei române, conținutul programului care demonstrează eforturile intelectuale ale  Domniei voastre și ale participanților.

Este un moment de dăruire publică,  considerând că fiecare a depus  o muncă îndelungată spre a ajunge în acest punct al vieții.

 Este minunat faptul că există artiști și scriitori care răspândesc stropi de bucurie și lumină în jur, înseninând spiritual societatea.

Dar cel mai important de subliniat este faptul că se găsește o minunată scriitoare, Doamna Flavia Cosma , care pe lângă munca sa intelectuală, prezintă lumii cu altruism și pe alți scriitori și arțiști, înmulțind acea bucurie prin dăruirea sa social-culturală de scriitor generos.

 Ați făcut și în acest an câteva lansări de carte personală, apariții noi de cărți și ați participat și la viața spirituală de la Centrul cultural Val David, ca deobicei.

Sunem îndatorați că binevoiți a lucra atât de frumos,

  Primiți vă rog, cele mai sincere și pline de admirație Felicitări de a fi realizat  încă un memorabil Festival al Scriitorilor și Artiștilor din Val David, Festivalul al XXIV-lea.

 Într- o îndelungată perioadă de sacrificii, suportate personal de Domnia  voastră pentru bunul renume românesc din Diaspora și din Lume și prietenia dintre popoare.

 

Sunt fericită de a fi avut ocazia de a arăța factic, vechilor și noilor  remarcabili și distinși participanți,   și câteva din distincțiile pentru meritele  mele, merite care încununează viața mea  alături de profesiile de bază, vârsta de nonagenar, munca de benevolat și scurtele momente  de poezie de la manifestările Festivalurilor la care, cu onoare și drag am participat.

 Este un fel de pregătire pentru plecarea  mea spre un neant, eu suportând în momentul de față unele sechele dela vaccinul doi anticovid.

Cer scuze dacă am depășit minutele acordate, dar cred că este pozitiv faptul că aduc prin mine un aport și un semnal benevolatului și umanității, eu fiind ambasador recunoscut al Limbii Române din România și din Diaspora, deziderate umanitare pentru care și Domnia Voastră ați luptat întotdeauna.

 Mulțumesc tuturor pentru contribuția minunată, iar Domniei voastre vă rămân recunoscătoare pentru  o muncă eroică în totul și pentru promovarea talentelor slujitorilor condeiului și artei pentru întreaga Societate antrenată în benevolatul destinderii pozitive, a Bucuriei de a trăi  și a Păcii,

 

 Cu deosebită stimă și mulțumiri,

 ing. Melania Caragioiu, scriitor

           și

Av. Alexandrina Caragioiu, poetă





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu