miercuri, 31 ianuarie 2024

Manlio Dinucci - „Steadfast Defender 2024” - Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

 „Steadfast Defender 2024” - Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

Manlio Dinucci, analist geopolitic și geograf

31 Ianuarie 2024

 

„Steadfast Defender 2024” - Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei va fi și nuclear. Italia pe prima linie.

 

 Generalul armatei americane Christopher Cavoli, comandantul suprem al aliaților în Europa, a anunțat că cel mai mare exercițiu N.A.T.O. din ultimele decenii, „Steadfast Defender 2024”, va avea loc în Europa de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii mai. 90.000 de soldați din cele 31 de țări N.A.T.O. vor participa și sunt pe cale să intre în N.A.T.O. Suedia. Peste 80 de avioane de luptă împreună cu elicoptere și drone, 50 de nave de război, inclusiv portavioane, 1.100 de tancuri și alte vehicule de luptă vor fi folosite în exercițiu. Exercițiul - cel mai mare de la sfârșitul Războiului Rece - va testa și rafina strategia de război împotriva Rusiei.

 

Țările europene ale Alianței din N.A.T.O. au declarat că, cu Steadfast Defender 2024 „Alianța își va demonstra capacitatea de a consolida zona euro-atlantică prin mișcarea transatlantică a forțelor din America de Nord. Această întărire va avea loc în timpul unui scenariu de conflict emergent simulat împotriva unui adversar apropiat”.

 

Referirea la Rusia este clară.

 

Comandantul Suprem Aliat din Europa a anunțat, de asemenea, că Italia a fost aleasă ca sediu al Forței de Reacție Aliate. Generalul american a subliniat că este „o componentă fundamentală a noului nostru model de forță și că este capabil să desfășoare întregul spectru de misiuni și servește ca rezervă strategică rapid dislocată”.

 

În timpul exercițiului, cartierul general italian al Forței de Reacție Aliate va efectua o desfășurare a Forței de Reacție Rapidă în Polonia pe flancul estic al Alianței, în mod clar îndreptată împotriva Rusiei.

 

Comandantul Suprem Aliat din Europa nu a spus că exercițiul de război, care se desfășoară timp de patru luni în Europa, va fi și nuclear. Avioanele, navele și sistemele de rachete desfășurate în „Steadfast Defender 2024” au capacități duble convenționale și nucleare. SUA vor putea astfel testa într-o simulare realistă noile arme nucleare pe care le desfășoară în Europa din ce în ce mai aproape de Rusia.

 

Notă - Manlio Dinucci este analist geopolitic și geograf, Pisa, Italia și  cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării.

Aranjament grafic - I.M.

 

------------------------------------

Sursa - https://www.globalresearch.ca/italy-front-line-under-us-command-largest-war-exercise-against-russia/5847995 - 30 ianuarie 2024.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu