duminică, 28 ianuarie 2024

Maria Diana Popescu - Românii ţin în spinare o fabrică de politicieni şi asistaţi de lux

 



Românii ţin în spinare o fabrică de politicieni şi asistaţi de lux

Maria Diana Popescu

28 Ianuarie 2024

 

Experţii în îndatorare ai FMI merg periodic în statele vasale pentru a evalua ce şi cît mai e de jefuit. Depresiv, că tot e la modă depresia, şi mîhnit că nu prea a mai avut cui îndesa pe gît împrumuturi cu dobînzi fantasmagorice, pentru a avea motiv să intervină în politica financiară a coloniilor, FMI  s-a perindat prin lume, pe la visteriile acestora, dar s-a întors din nou în România,  în statul eşuat şi dărîmat de Iohannis, pentru că aici vasalii îi dau mult mai uşor birul. În urma „Primăverii arabe”, sub pretextul asistenţei financiar-umanitare, FMI „a făcut inventarul” în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. După ce a jecmănit aceste ţinuturi, bogate în resurse naturale (petrol, gaze, aur, diamante), socotind mişeleşte că ar fi „drept” ca şi acele populaţii să „beneficieze” de împrumuturi în schimbul bogăţiilor subsolului, FMI şi-a îndesit vizitele în România, din iniţiativă sau, probabil, la chemarea guvernului nostru, ca să se spele pe mîini de anumite promisiuni şi să dea vina pe FMI că nu i-ar lăsa, că le-ar interzice măriri de pensii şi salarii. FMI vine în România ca la un „safari”- ca la o vînătoare de lei. După vizita din octombrie a anului trecut,  delegaţia FMI, condusă de Jan Kees Martijn, se află la Bucureşti pînă pe 1 februarie, pentru a analiza evoluţiile economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice, informează instituţia într-un anunţ de presă. Tot astfel veneau trimişii sultanului în paşalîcuri!

 

„V-aţi întins mai mult decît e plapuma, cheltuiţi fără să puneţi nimic în loc şi sacul a ajuns la fund! Sunteţi în pericol să vă suspendăm fondurile europene, toate, şi din Politica de coeziune şi din PNRR”, au afirmat perceptorii FMI. Păi, să o luăm metodic: cele mai mari cheltuieli ale statului sînt cu ajutorarea lui Zelenski, adică a duşmanului României,  a refugiaţilor  ucraineni ţinuţi în puf la noi;  cu achiziţionarea de armament ruginit de la americani, cu pensiile speciale, cu excursiile lui Iohannis şi, mai nou, ale lui Rafila, omul OMS; cu salariile de zeci de mii de euro pe lună ale unor directori din instituţiile statului, cu firmele de casă ale partidelor politice care sifonează bani, cu cheltuielile publice nejustificate, luxul politicienilor, cheltuielile uriaşe de protocol, corupţia, afacerile baronilor, împrumuturile „volatilizate” în neant pentru vaccinurile mortale ale lui Cîţu, peste care s-a aşternut deviza mafiotă: „Cine-i orb şi surd şi tace, trăieşte o mie de ani în pace!”. Tăiaţi de la îmbuibaţi, recuperaţi de la corupţi şi hoţi şi vor fi bani! Nu fermierii din stradă - viitorii muritori de foame, nici populaţia săracă a Românei s-au întins mai mult decît le ajunge plapuma, ci clasa politică îmbuibată şi coruptă, slugă a străinătăţii.

 

Reforma reală în România va începe abia atunci cînd se va tăia de la milionarii în euro ai ţării, nu de la românii grevaţi de biruri şi taxe, din venituri ruşinos de mici, nu de la săraci, cum sînt ironizaţi românii în cercurile politice. Soluţia presupune reforme drastice şi reale la vîrful statului, la nivel central şi local, cu beneficii pentru populaţie.

 

Ultimul recensămînt a anunţat o scădere drastică a populaţiei, în contrast evident cu numărul extrem de mare al exemplarelor din „colecţia” Parlamentului României, majoritatea cu afaceri de familie care căpuşează statul. Avem 588 de parlamentari şi senatori, aproape dublu faţă de cît au decis românii la referendumul din 2009, toţi cu salarii uriaşe şi privilegii financiare. De unde sînt plătiţi regeşte? Din buzunarele cetăţenilor. Şi toţi vor păpică bună, cazare confortabilă, maşini luxoase şi o pungă cît mai mare cu galbeni, fără să ridice un deget pentru cetăţean. Dacă ocupaţia de parlamentar n-ar fi aşa gras plătită, ţara ar rămîne neguvernată. Ce mai poate face românul cu salarii şi pensii mizerabile şi cu o fabrică de politicieni în spinare? Sînt atît de mulţi, încît nu încap în a doua cea mai mare clădire administrativă din lume. România are mai mulţi parlamentari decît scaune în plen, iar ei privesc nevoile ţării ca pe un spectacol. În loc să scadă numărul asistaţilor de lux, acesta se umflă precum laptele pe foc.  E criză doar pentru românii de jos. În Parlament, în Guvern, în ministere, în conducerea instituţiilor de stat sînt locuri de odihnă, de „ciolane” şi chiul, pe lefuri de nabab.

 

Reduceţi numărul parlamentarilor, pensionaţi-i la 65 de ani!, ca pe fiecare cetăţean, potrivit legii, desfiinţaţi ministerele inutile, reduceţi funcţionărimea din cele trei palate: Palatul Parlamentului, Victoria, Cotroceni. România e paşalîc UE-FMI-„Partener strategic”, iar arendaşii FMI acuză că pachetul fiscal adoptat de Guvern va duce la un deficit bugetar de 5% din PIB în 2024, „de aceea va fi nevoie de noi ajustări aşa cum s-a convenit cu Comisia Europeană. Deficitul trebuie să scadă sub 3% din PIB, iar recalcularea pensiilor să fie făcută eşalonat pînă în 2027”, ca să rămînă FMI-ului mai mult de stors. Cum guvernul nu va elimina pensiile speciale, pentru că are planurile deja finalizate, va stopa recalcularea pensiilor şi măririlor de salarii promise în toamna acestui an, considerîndu-i pe români „mulţi, da' proşti”.

 

 Aranjament grafic – I.M.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu