duminică, 28 ianuarie 2024

Redactia ART-EMIS - Europa se trezește. Liderul A.f.D. cere votul „DeExit” al Germaniei pentru a ieși din U.E.

 




Europa se trezește. Liderul A.f.D. cere votul „DeExit” al Germaniei pentru a ieși din U.E.

Redactia ART-EMIS

28 Ianuarie 2024

 

Partidul Alternativa pentru Germania (A.f.D). promovează votul direct asupra legislației și controale stricte asupra imigrației. A fost subiectul protestelor la nivel național săptămâna trecută, după ce unii dintre membrii săi au fost la o întâlnire care pleda pentru deportarea în masă a imigranților din Germania, inclusiv a celor cu pașapoarte germane. „Marea Britanie a avut dreptate să părăsească Uniunea Europeană, iar Germania ar trebui să-și ia în considerare propriul «DeExit»”, a declarat liderul partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (A.f.D.),  Alice Weidel, într-un articol publicat în presa americană. „Dacă reforma nu este posibilă, dacă nu reușim să reconstruim suveranitatea statelor membre U.E., ar trebui să lăsăm poporul să decidă, la fel cum a făcut Marea Britanie”, a spus ea, adăugând că „am putea organiza un referendum pentru «DeExit» - o ieșire a Germaniei din U.E.”. Un sondaj recent a constatat că doar 45% dintre membrii A.f.D. ar vota în prezent pentru a părăsi UE și doar 10% din populația generală a spus că o va face. Este demn de remarcat faptul că opiniile se pot schimba rapid. La sfârșitul anului 2014, doar 36% dintre britanici au spus că vor sprijini părăsirea Marii Britanii din U.E.; mai puțin de doi ani mai târziu, mai mult de jumătate au votat pentru „BrExit”. A.f.D. conduce sondajele în cinci state est-germane și ocupă locul al doilea la nivel național, cu 22%. Partidul speră să obțină câștiguri atât la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, cât și la alegerile regionale din septembrie.

 

Cu toate acestea, cifrele ridicate ale voturilor A.f.D. ar putea să nu reflecte cât de multă putere va avea partidul în termen scurt. Partidele dominante, inclusiv cele conservatoare, au exclus formarea unei coaliții cu A.f.D., limitându-i puterea potențială. Weidel a recunoscut că problema va limita puterea partidului său pe termen scurt, dar consideră că „paravanul de protecție” nu va dura pentru totdeauna, arătând că partidul conservator C.D.U., care o include pe fostul cancelar Angela Merkel, este primul probabil să se rupă. „C.D.U. nu va putea să-și mențină firewall-ul pe termen lung”, a spus Weidel. Ea a adăugat că anul trecut a dovedit „că putem forma o majoritate clară de dreapta. Și C.D.U. nu poate refuza să accepte asta pe termen lung, mai ales în statele din est”. Weidel a recunoscut că este puțin probabil ca partidul ei să preia controlul până cel mai devreme în 2029. În prezent, votează doar în spatele C.D.U., dar este înaintea tuturor celorlalte partide, inclusiv a celor trei partide de coaliție ale cancelarului Olaf Scholz.

 

Aranjament grafic – I.M.

 

 ---------------------------------------

Sursa https://sputnikglobe.com/20240122/afd-leader-calls-for-german-dexit-vote-to-break-from-eu-1116321159.html - via - https://www.theinteldrop.org/2024/01/24/afd-leader-calls-for-german-dexit-vote-to-break-from-eu/ - 24 ianuarie 2024










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu