luni, 8 octombrie 2018

Istorie interzisă: ÎNȚELEGERI SECRETE ÎNTRE HITLER ȘI SUA




Istorie interzisă:
ÎNȚELEGERI SECRETE ÎNTRE HITLER ȘI SUA



În anul 2017, a fost descoperită în Marea Nordului epava unui submarin nazist. Multe documente FBI declasificate relevă faptul că Hitler împreună cu peste 50 de apropiați s-au retras în Argentina la bordul unui submarin.


Submarinul descoperit este un model U3523, unul dintre cele mai performante din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Două zile de la capitulare, amiralul Donitz a ordonat ofițerilor ca toate submarinele din dotarea armatei germane să se predea aliaților. În realitate, ordinul nu a fost respectat. Doar jumătate din numărul de submarine au fost preluate de aliați.

Unele dintre acestea au fost descoperite în anii 50, în proprietatea marinei argentiniene. Un document întocmit de un agent FBI în Argentina prezintă informații despre sosirea lui Hitler în Argentina, la bordul unui submarin U3523, împreună cu 50 de persoane din anturajul său.

U3523 aveau o lungime de 80 de metri, puteau să rămână sub apă o perioadă lungă de timp și se deplasau cu viteze foarte mari. Aceste submarine erau vârful de lance a tehnologiei naziste.

Agentul FBI a furnizat informații cu privire la ajutorul pe care Hitler l-a primit din partea guvernului argentinian care a dispus construirea unei locuințe în stil bavarez, într-o zonă mai izolată din Anzi. În această locație au locuit Hitler, Eva Broun și câțiva apropiați.

Alejandro Bustillo, arhitectul locuinței, a declarat că finanțarea construcției a fost realizată de imigranți germani foarte bogați, implicați la vârful politicii argentiniene.


Ce au descoperit sovieticii în buncărul lui Hitler?

În anul 2009, Nicholas Bellatoni a efectuat un test ADN pe un fragment din presupusul craniu al lui Hitler. Testul a relevat că ADN-ul nu corespundea familiei lui Hitler. A fost un adevărat scandal între Moscova și Bellatoni.

În anul 1945, însuși președintele Eisenhover declara că are suspiciuni cu privire la sinuciderea lui Hitler.


Iunie 2017, descoperire epocală

Într-o nișă secretă a unei biblioteci din Buenos Aires au fost descoperite mai multe lucruri personale care au aparținut lui Hitler. Printre acestea erau decorațiile lui Hitler, dar și ochelarii de vedere ai acestuia.

Conform unor documente dar și a martorilor, Hitler a murit în anul 1979, în localitatea Bertioga, în urma unui atac cerebral produs în timp ce înnota. Hitler a fost îngropat într-un buncăr în apropiere de Asuncion.


Fuga lui Hitler

Scriitorul și istoricul Abel Basti este autorul cărții Hitler în exil. În urma unor ample documentări el a prezentat stratagema pe care a utilizat-o Hitler în fuga sa din Berlin.  Buncărul în care a locuit ultimele zile ale războiului avea un tunel subteran care făcea legătura cu aeroportul Templhof.


Acolo l-a așteptat un elicopter cu care a ajuns în Spania, de unde a plecat în Argentina la bordul unui submarin. Abel Basti consideră că între Hitler și SUA a existat o înțelegere privind fuga lui. Astfel s-ar putea explica operațiunea Paperclip, în urma căreia peste 2000 de cercetători naziști au primit azil politic în SUA. Această înțelegere s-a făcut departe de ochii URSS-ului.



Sursa: Prof. VALENTINA LUPU







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu