joi, 25 octombrie 2018

Sprijiniţi ziarul local!




Sprijiniţi ziarul local!
Ben Todică
Doresc să vă prezint părerea mea cu privire la ziarele locale pe suport de hârtie, de ce le sprijin şi le consider necesare “încă” pentru viaţă. Mă refer aici, la ziarul MERIDIANUL de Iaşi-Vaslui-Bacău. Motivul e că internetul nu e o entitate independentă şi liberă, care să aparţină tuturor în mod egal şi nepărtinitor.
Internetul e primul pas spre globalizare, mâna ascunsă a înrobirii. A fost creat de DARPA, (The Defense Advanced Research Projects Agency is an agency of the United States Department of Defense responsible for the development of emerging technologies for use by the military. Wikipedia), un proiect de aservire al Pentagonului, organizaţie care crează tot felul de arme de control şi subjugare, de exterminare şi experimentare cu populaţia globului. La început, internetul ne-a fost prezentat şi apoi vândut ca formă eliberatoare de creştere şi cunoaştere, de iluminare şi îmbogăţire, de furnizare şi îmbogăţire a cunoaşterii, de liberă şi rapidă livrare a informaţiei între oameni. În realitate a fost şi este o plasă de pescuit aruncată peste întreaga planetă. După ce au vândut şi dezvoltat sistemul, l-au implimentat în toată lumea şi în viaţa omului ca instituţii planetare, au asimilat toate organizaţiile independente şi instituţiile sociale sub umbrela lor, internetul a început să aplice planul diavolesc, adevăratul scop pentru care a fost creat. Dacă înainte era nevoie de spioni care să afle cine eşti şi ce faci, ce gândeşti şi chiar ce visezi, azi prin internet le punem în palmă voluntar tot ce dorim şi visăm gratuit, le oferim mai mult decât au nevoie.
Aşa cum spuneam, internetul a fost construit de Pentagon în scopul înrobirii şi controlului planetar. Azi este mai puţină nevoie de agenţi secreţi, ciripitori şi turnători (deşi ei există) ca să afle date despre noi, deoarece prin internet ne grăbim să ne dezvăluim şi să le dăm de bună voie mai mult decât au sperat. Internetul a fost creat de militari în scopul aservirii populaţiei ; folosită pentru publicitate e un BONUS neaşteptat pentru ei. Informaţia este cenzurată şi ajustată în funcţie de cerinţele lor, a celor care controlează. Ce se întâmplă azi cu noi şi direcţia în care e direcţionată omenirea au fost planificate încă de la început, ne atenţionează scriitorul David Icke în prezentarea sa INTERNETUL ESTE O SCAMATORIE.
Trăim în anii tehnologiei digitale plină de avantaje de prestare de servicii şi cost, totul se măsoară în bani, aşa am fost dresaţi să credem însă; ca păstrare în arhiva personală, nici o tehnologie modernă nu bate piatra, pielea de animal sau hârtia. Avem documente de sute, şi chiar zeci de mii de ani care ne-au conservat existenţa. Tehnologia digitală e strălucitoare şi rapidă precum mercurul şi alunecă cu uşurinţă printre degetele timpului,  dacă nu suntem atenţi. Tehnologia CD sau cipurile nu prezintă garanţia longevivă a pietrei, a pielii de animal sau a hârtiei. Avem documente păstrate sute, mii sau chiar zeci de mii de ani în aceste forme.  Tehnologia digitală (strălucitoare şi rapidă precum mercurul), hipnotizează şi dispare tot atât de repede. Discurile nu prezintă garanţia nici măcar a benzii magnetice ca longevitate. Am discuri care nu mai funcţionează după un an în comparaţie cu benzile magnetice care şi după o sută de ani, încă mai pot fi citite. Dacă electricitatea dispare, dispare şi documentul modern. Toate guvernele păstrează documentele importante în scris pe hârtie deocamdată. Dacă păstrezi ziarul de azi, poţi fi sigur că îl ai şi după o sută de ani, în comparaţie cu suportul digital care e rapid, uşor de falsificat şi de durată ca viaţă scurtă.
Ziarul nu va muri niciodată. Întodeauna când a apărut o formă nouă de de furnizat informaţii ca; radio televiziune, calculatoare, tablete, telefoane etc., s-a prezis dispariţia ziarului, însă în ciuda tuturor estimărilor, acesta continuă să rămână în continuare. Scuza că ziarul distruge pădurea e un mit în comparaţie cu consumul în print al calculatoarelor şi războaiele de pe glob. Ştirile pe hârtie sunt o formă de prestare în realitate de sute de mii de ori mai ieftină decât formele ascunse din media digitală. Dictatura sovietică a fost înlocuită cu dictatura internetului care va dicta global ce trebuie să ştiţi şi ce nu. Prin manipularea internetului ne este manipulată identitatea ca specie umană, şi prin aceasta stingerea intelectului uman, a conştiinţei. Vom deveni ca pisicuţele care aleargă în grup după ghem. (Dacă nu deja am devenit!)
Ziarul local e o cetate istorică a noastră ce trebuie protejată şi întreţinută. Ea ne reprezintă local şi nu are pretenţii să schimbe percepţia celor din afară. Este un ziar de familie! E adevărat că nu e atât de rapid şi strălucitor precum internetul, însă e adevărul solid şi necesar. Esenţa existenţei comunităţii!
Acesta e motivul pentru care susţin ziarul Meridianul de Iaşi-Vaslui-Bacău, condus de prof. Dumitru V. Marin, un adevărat cavaler al locurilor şi al principiului locuitorilor acestor meleaguri, un ultim partizan al drepturilor urmaşilor marelui Ştefan cel Sfânt şi al cărturarului enciclopedist, primul membru al unei academii străine, Dimitrie   Cantemir, mari bărbaţi ai Moldovei şi poporului nostru. Recomand fiecărui oraş să aibă ziarul lor local, să aibă încredere în el, să-l finanţeze, să comunice prin el cu familia şi neamul plaiului românesc. Internetul nu este încă destul de independent, destul de matur şi liber pentru destinul libertăţii omului. Şi afirm cu îndârjire că el a fost creat pentru control, manipulare şi stăpânire pentru a fi dictat de stăpâni, a controla formele vechi de media şi, prin el pentru a înrobi populaţia. Şi, de ce? Din motivul că mass-media independentă a fost greu de controlat şi bruiat. Nu a putut fi globală. Astăzi ziarul local este ultimul bastion al spiritului liber dăruit de Dumnezeu omului până la proba contrarie.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu