vineri, 13 noiembrie 2015

Guvernul SMURD!


Strada a reușit ceea ce bunul simț nu a putut realiza. Cădere premierului-plagiator și a celui mai penal guvern postdecembrist. Din nefericire, la datoria României s-au mai adăugat vreo 10 miliarde de euro + alte miliarde furate! Dar ce mai contează!?! Se bate toba cu reparațiile salariale făcute și cu tot felul de pomeni electorale vizând alegerile din 2016. Sunt lansate tot felul de promisiuni, însă ceea ce simte cetățeanul în mod real este creșterea prețurilor la mai toate serviciile, a unor taxe și impozite.




Practic, am fost surprins de amploarea noilor mișcări de stradă. Există o tensiune permamnentă în societate, dar, din proprie experiență, știu cât de greu se mișcă românul când îi sunt afectate drepturi elementare.
Două evenimente, aparent colaterale, au amorsat instantaneu Piața Universității București.
Moartea polițistului din coloana generalului-izmănar plin de „interese naționale” non stop și grozăvia de la Clubul Colectiv. Conexiunea cu 13 ianuarie 2012 se face automat, când tot un eveniment colateral a dus la căderea celor două guverne, Boc și Ungureanu, demiterea temporară a președintelui prea jucător și venirea, pe marele val, a coaliției USL cu un program dătător de speranțe. Nu a fost să fie, întrucât Sistemul Mafiot Român a reușit în termen scurt să spargă alianța PSD-PNL, însușindu-și programul printr-un fals politic USL.2. Tehnică folosită de mai multe ori de SMR, penultima fiind infiltrarea echipei Băsescu pe Dreapta, cu scopul acaparării întregii scene politice de contrarevoluționarii lui Ion Iliescu, care au confiscat Revoluția Română în 22 decembrie, ora 17. Astfel, încă zece ani, Sistemul a putut să-și desăvârșească opera de vandalizare a României din toate punctele de vedere. Mimând Democrația s-au dat lovituri uriașe, prin care s-au furat zeci de miliarde de euro.
Prin jocul perfid al tăierii unor drepturi salariale și, apoi, al „reparațiilor Ponta” românii au fost aburiți, din nou de Sistemul Mafiot Român, în ultimii trei ani. Deși mafioții au lucrat puternic la distrugerea fibrei naționale, timp de 26 de ani, în special prin mass media aservită, iată că noua societate civilă, născută din cenușa victimelor de la Colectiv, a dat o lovitură aproape mortală Sistemului.
Căderea guvernului-marionetă Ponta s-a produs fără a trezi euforia protestatarilor. Ea trebuia să se producă de mult timp. De data asta, noii nevrotici, vor mult mai mult. Vor chiar schimbarea Sistemului!
Manipularea, simțită din plin în PUB, nu a mai avut efectele scontate. Tentativele de mutare a atenției pieței spre alte subiecte, atacuri asupra BOR (Vrem spitale / nu catedrale - un slogan absolut irațional) sau a medicilor români și spitalelor implicate în a salva ceea ce se mai putea în urma tragediei de la Colectiv, nu au avut șanse de reușită.
Piața Universității, deja, și-a structurat solicitările. Cca 130 revendicări. Unele sunt ridicole, dar cele mai multe sunt raționale. Desigur, Strada nu poate decât să pună presiune și să voteze la termenele stabilite democratic. Tot politicienii vor stabili agenda. Însă vor trebui să țină seama de solicitările raționale, necesare și realizabile în timp scurt. Presiunea e prea mare!
Dacă nu, din nou în stradă! Cu noua societate civilă se pare că nu mai e de joacă! Altă generație, mult curățată de sechelele comuniste.
Așadar, există o bază de discuții. La toate propunerile Străzii trebuie să fie date răspunsuri cu argumente solide. Parlamentul și fiecare partid parlamentar nu mai pot să o dea cotită!
Președintele a făcut noi pași, dovedindu-se, în ciuda aparențelor, un bun comunicator, rațional și curajos, reușind într-un timp scurt, de la izbucnirea protestelor, să creeze acea stare dătătoare de speranță.
Primul lucru - Guvern de tehnocrați - cu acordul general al partidelor pe principalele probleme ale țării până la alegeri. Al doilea bugetul. Al treilea depolitizarea instituțiilor (!) ș.a.m.d. În teritoriu, afirmă protestatarii locali, e Cosa nostra! Caracatița mafiotă trebuie anihilată! Să nu vă închipuiți că bubulii nu vor băga tot felul de gulgute! Deja câteva bombe financiare au fost plasate de șparlamentari viitorului guvern tehnocrat 100%.
Vom avea o iarnă plină de spectacol de artificii dat de mafioții patriei.
Condiția de bază a reușitei alegerilor din primăvară și din toamnă este că partidele să se reformeze profund. Dalmațienii să dispară la toate nivelurile. De la ultima comună a României până la Parlament. DNA&Co., șo pe ei!
Mai sunt câteva zile până la formarea Guvernului SMURD al României!
Dintre numele vehiculate, Dacian Cioloș rămâne numele cel mai credibil. Titrat pe bune (câți titrați nu avem noi, făcuți la foc automat!?!) și cu o bogată experiență (să reformezi radical politica agricolă a Uniunii Europene mi se pare dovada cea mai concludentă), Cioloș are ocazia să restarteze România.
Să vedem cu ce program de guvernare va veni și cine sunt cei care vor fi solicitați pentru scoaterea României la lumină prin terapie intensivă.

P.S. Deja, curge sânge pe televiziunile Sistemului Mafiot Român, inclusiv B1! Vai, vai, vai! Of, of, of! Manipulări la greu ! Cei de la Antena 3 mai au puțin și fac infarct în masă! Dumitrescu insistă, insistă, insistă! „Europa l-a pus pe Cioloș!” Culmea, face și Evropa o propunere bună și, gata, cu gura pe ea! De ce să ne supărăm? Că s-a dovedit a fi cea mai bună dintre toate? Ce-am fi vrut? Să defilăm cu alde Voinea, Olteanu, Predoiu, Croitoru, Țiriac ... ?
„Vă spunem noi adevărul! Johannis a fost huiduit în piață!” (România TV). Chiar dacă au fost ceva huiduieli ce importanță are? Huiduitorii s-au descalificat prin gestul lor mârlănesc. Vine omul să stea de vorbă cu tine și tu te comporți ca un golan! E normal?
„Mă tem că după închiderea cluburilor, tineretul va da buzna la teatre ori, mai grav, în biblioteci.”, îmi comunică Geanina pe facebook. Care biblioteci? SMR a reușit să închidă multe din cele deschise în timpul comunismului. Vezi situația din București! Sau cea a bibliotecilor comunale. Ptiu!...
„Biserica să-și doneze averile!” Urlă câțiva zombi. Care averi? Cele secularizate de Al. I. Cuza? Dacă și-ar dona cele 758 de centre și servicii sociale pentru sutele de mii de defavorizați, oare pe unde ar scoate cămașa Statul? Religia nu e deloc depășită, cum susțin cei cuprinși de sminteală. Din contra este confirmată pe zi ce trece de tot mai mulți oameni de știință. Cu decodarea textelor biblice e o problemă. Pentru neinițiați. Mai ales cu privire la puterea cuvintelor și folosirea lor. Care au un rol esențial în resetarea organismului și a mentalului fiecărui credincios. Cu ceilalți, născuți pe cracă, e o altă problemă! Voi reveni asupra subiectului.
Să ne ierte Dumnezeu, avem mulți tembeli prin Republica România a III-a! Mulți rămași de prin celelalte două republici, alții produși de actuala republică.
Doamne ajută și dă-ne mintea cea de pe urmă! Tuturor!

Toate bune!




Sergiu Găbureac


Tel.0731 936.615
Bucureşti – 39

Informația, o problemă? O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu