duminică, 9 ianuarie 2022

Jianu Liviu-Florian - CASA CU GAITE - COMPEND DE CITIRE SISTEMATICA

 



CASA CU GAITE

Editura MJM, 2020

 

Ion R. Popa

 

COMPEND DE CITIRE SISTEMATICA

 

III

 

la pagele 10 – 11, ne luminam.

Faci scoala, ca sa aiba cine sa aplice cu tine ce ai invatat, cat ai invatat, cat te-a invatat,  cum vrea el. Tu, oricum, nu conteaza ce vrei. Nu ai habar. Stie altii intotdeauna mai bine. Nu conteaza de ideologie. Nu conteaza de politic. Nu conteaza de magarie. Nu conteaza de hotie. Nu conteaza de stapanire. Tu, nu contezi. Tu trebuie sa te aliniezi. Tu trebuie sa te adaptezi. Altfel, greu iti va fi, sau aneantizare, grabinca, tie!

Tu, oricum, esti asa cum ai intrat. Si ramai asa cum ai intrat. Un  pauper.

A! daca te-ai orientat! Sau ai avut cine sa te orienteze!

Nu e de mirare ca invataamntul insusi este asa buimac!

Poate, a reusit, daca a mai reusit, si unde, sa te alfabetizeze    ! Sau supraalfabetizeze! Sa automatizeze si alfabetul! Si cantarile!

Se descurca fiecare cum pot.

Pe ce se propune. Daca se propune. Daca nimeni nu propune nimic, orcium, fugi, ca acolo nu e de mancat. Nici macar o paine. Sau mananca ce mananca cei care de atat sunt si ei, in stare. Este, orisicat, o mare realizare, pe lume aceasta intr-o continua flamanzire!

 

Luminarea fiind gata, o punem si noi, pe rigola, poate se aprinde si la altu, mai departe!

Cine stie de unde invie si moartea!

 

*

9 ianuarie 2022

 

 

 

ps. Nu e de mirar ca intre cand te nasti, si pana cand dispari, te etonezi, si te pisti de nas, de ce condit de trai a materializ acest complexe de invatamant univerzal. In care cu cat mai abitir sporesti, cu atat mai de toate, din care, la ce varst,  n-ai!

 

~*~

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu-Florian







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu