luni, 29 mai 2023

Anca Alexandrescu - Maraton de primăvară grevistă

 Maraton de primăvară grevistă

Anca Alexandrescu, Jurnalist, realizator TV

28 Mai 2023

 

De 33 de ani politicienii și-au bătut joc de educație!

 

Nu știu dacă să râd sau să plâng cu atâta ipocrizie! Păi cum domnule Ciolacu? Nu ați fost până acum la guvernare? Cine e cel mai departe de ce au nevoie românii? Nu cumva dvs. cu insistența de a-l păstra ministru pe Grindeanu cu orice pret? Asta e prioritatea românilor? Și să-i mai dați și A.N.A.F.-ul prietenului cu care jucați Catan ca să-i execute pe toți cei care spun adevărul despre el? Opriți-vă, cu minciunile voastre! S-a terminat! Nu vă mai crede lumea!

 

Plagiatori, agramați, absolvenți de școli private la 40 de ani, angajați de o viață la stat, oameni care nu au dovedit nimic în viața lor!

 

In timp ce mulți dintre voi ați intrat din nou în capcana întinsă de politicieni și sunteți nervoși pe profesori pentru că au intrat în grevă, jocurile de putere merg perfect și „activii” versus „rezerviștii” își dispută controlul pe tot ce mișcă în țara asta. Da, unii profesori nu sunt ce trebuie!

 

Așa cum se întâmplă și cu unii medici! Cum se întâmplă în orice profesie! De ce generalizați? Dacă în domeniul în care lucrați sunt unii care nu își fac treaba ca la carte înseamnă că și voi sunteți la fel? Da, unii profesori fac meditații! Dar oare dacă se bucurau de statutul pe care îl merită și de salarii decente se mai întâmplă asta? Cum de avem încă mulți foarte mulți elevi străluciți care câștigă concurs după concurs la nivel internațional?

 

Nu pentru că există și mulți profesori foarte buni și dedicați? E vina lor că de 33 de ani politicienii și-au bătut joc de educație și au făcut experiment după experiment? E vina profesorilor că alte categorii profesionale au salarii foarte mici? E vina lor că există asemenea discrepanțe în sistemul bugetar? Oamenii care muncesc cu adevărat au salarii foarte mici, în timp ce pilele politice cumulează sporuri și consilii de administrație pe criterii care nu au nicio legătură cu meritocrația?

 

Trageți aer în piept și încercați să vedeți dincolo de experiența personală cu un profesor sau doi! Așa cum arătă învățământul azi, așa va arată țara asta în viitor. Putem să facem mai mult pentru copiii noștri, pentru nepoții nostrii? Putem! Păi haideți să va arăt eu azi cine sunt cei care conduc „România educată” și ne învrăjbesc pentru că ei să rămână la putere mai departe.

 

Plagiatori, agramați, absolvenți de școli private la 40 de ani, angajați de o viață la stat, oameni care nu au dovedit nimic în viața lor!

 

Ei sunt cei la care trebuie să ne uităm și să le cerem socoteală! Ei vorbesc de economii la buget însă bugetarii continuă să facă așa zise cursuri anuale care nu sunt nimic altceva decât niște vacanțe pe bani publici la munte și la mare! Azi au aprobat în Parlament un nou act normativ prin care angajații din primăriile de comune și cei din instituțiile și serviciile publice de interes local pot să-și deconteze cheltuielile de transport. Carpeli făcute pe picior. Unii primesc, de la alții se taie în funcție de interesul politic al momentului.

 

Și pe principiul „țara arde, baba se piaptănă”, C.F.R.-S.A. vrea să-și cumpere o clădire nouă cu aproape 3 milioane de euro. Zece milioane de euro cheltuie și S.P.P. și S.T.S. pentru cumpărarea de echipamente care să ajute la identificarea și monitorizarea amenințărilor cu drone la adresa demnitarilor.

 

 

 

Dar cea mai mare trădare despre care văd că nu vorbește nimeni constă în faptul că România se alătură celor 9 (nouă) țări care cer eliminarea dreptului de vetó al statelor membre U.E. în două domenii esențiale: politică externă și securitatea.

 

 

 

Am întors „sticla” lui Iohannis pe toate părțile și mie imi pare că președintele le-a cam dat flit lui Ciolacu și Grindeanu. Vrea ca tranziția să fie gata și protocolul să se aplice așa cum a fost negociat de mult timp. Tăcerea celor doi „prietenași” de la P.S.D. și informațiile pe surse că nu mai negociază până nu se termină greva profesorilor se doreau a fi, vezi Doamne, un șah la P.N.L. Căci pentru ei nu contează nici țara asta, nici românii. Ei sunt ocupați să o ridice în slavi pe Maia și să mai facă ceva pentru Moldova. Nu, nu nici liberalii nu-s mai prejos. Că și ei au pus-o de o aniversare la Pitești. 148 de ani… Bine, nu a mai fost fastul de anul trecut dar cred că puteau trece peste, că „țara arde și baba se piaptănă!”.

 

Conflictele mici și meschine din județe continuă. Județul Neamt.

 

Șefa de la P.S.D. Piatra Neamt, șefă și la Inspectoratul școlar, a mazilit un profesor de istorie despre care am citit numai lucruri frumoase în presa locală. Doar ca e consilier local P.N.L. Nu contează 17 ani de activitate. Sigur, nici nu mai e nevoie de istorie că așa ne spun mai nou ăstia de la noul P.S.D. care s-au dat cu globaliștii. O să mă certati că limbajul meu nu e cel adecvat educației, dar credeti că înțeleg băieții aștia dacă le vorbesc frumos? Uite Simonis de la P.S.D. urlă că Simion și A.U.R. sunt în fel și chip și el se comporta la fel.

 

Aud că vor să protesteze și cei din sistemul medical și transportatorii și politistii… Vremuri grele. Pentru români sunt de multă vreme. Pentru politicieni abia acum încep. Prea au stat liniștiți că nu i-a deranjat nimeni.

 

Ieșiti oameni buni și cereti-vă drepturile! Că ei și le iau fără să mai întrebe! Niște lecții de limba româna băgati și la P.N.L.? Eu îl înțeleg pe domnul Burduja că a studiat numai la școli alese prin America și e mai greu cu limba româna. Dar stați, cum? Proiectul de la Poșta cu vânzarea chipsurilor în sediile oficiilor a eșuat? Hai domn'e, cum așa? Nu creed! Domnul Valentin Ștefan credea că dacă m-a dat în judecată nu mai vorbesc despre „performanțele” sale? La P.S.D., vă rog niște cursuri de matematică. Începeți cu adunarea, simplu: 15 +14 = 29! Aviz amatorilor de la P.S.D. sector 3.

 

Domnule, dar văd că toate autoritătțile locale sunt puse pe economii. Doar un milion cheltuie C.J. Brașov și Primăria Ghimbav pentru inaugurarea noului aeroport. Nu știu dacă au reușit însă să poată ateriza acolo și avioanele de dimenisiuni mari. Auzisem că sunt niște probleme de proiectare. Vai, dar cum? Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) e suspectată de Consiliul Concurenței că a trucat nișe licitații? Cum? In timpul mandatului domnului Grindeanu? Hai cu 50% în plus la salariile celor de la Fondul de mediu, așa pe austeritate!

 

Nu știam că „forța” și „curajul” în politică românească de astăzi se dovedesc prin fugă de responsabilitate. „Șah mat” la P.N.L. au titrat slugile lui Ciolacu pe unde au putut, când a anunțat că întrerupe discuțiile pentru rotativă. Cred că unii suferă de amnezie. Păi P.S.D. a fost în opoziție în ultimul an și jumătate? Nu că P.N.L.-ul e mai breaz! Sau U.D.M.R. Aceeași mizerie. Dar să ai ministrul de finanțe, ministrul sănătății, ministrul muncii și să spui că nici usturoi n-ai mâncat, nici gură nu-ți miroase este de o nesimțire cruntă!

 

Păi mai „domnilor” n-ați găsit bani pentru alocațiile copiilor, pentru pensii sau pentru salariile profesorilor dar ați găsit bani pentru avioane de lupta, pentru submarine, pentru vacanțele prelungite ale lui Iohannis, pentru zecile de mii de sinecuriști pe care voi i-ați angajat… Păi asta cum se numește? Ați urlat la Câțu că e o catastrofă! Și a fost! Dar voi ați desăvârșit o! Datoria României a trecut de 50% din P.I.B. și voi deja va pregățiți să va plângeți de “greaua moștenire” încă înainte să faceți rotativă? Că totul e o mascaradă ieftină, v-am mai spus. O împărțeală că între mafioți! Dar aud că deja Ciucă a dărâmat pereții la etajul trei de la guvern că să-și pregătească biroul de vicepremier. Că deh, nu mai pot să lucreze în birourile vechi. Le pute! Ce îmi aud urechile mă înfurie și mă dezgustă și mai tare.

 

Când „țară arde, baba se piaptănă!”

 

25 mai 2023 Unul e la Sibiu, altul la Buzău și celălalt la Cluj. Unul a făcut glume pe seama grevei că e și ea buna la ceva! Adică au adus copiii de acasă pentru Carmen și soțul ca să dea bine la președintele Germaniei. Marcel s-a dus la Buzău ca să fie în siguranță dar… surpriza! L-au luat cu „Huo !” chiar foștii colegi care i-au spus că le e rușine de vremurile acelea! „Eroismul se manifestă la toţi cei care îşi iubesc ţara şi care sunt pregătiţi să facă tot ceea ce este nevoie pentru a o apăra”. Ce frumos a zis președintele P.S.D. ! Păcat că e doar un text scris de consilieri!

 

Fug toți ca știți voi cine de tămâie! Fug de voi oameni buni! Le e frică de furia voastră. Nu-i slăbiți căci acum e momentul când ei au cuțitul la os! Le-ați stricat „negocierile” pe funcții cu bani muuulți! Nu mai acceptați umilință și pomenile pe care le aruncă ei când și când că să-și salveze puterea!

 

De Rafila mai știți ceva? Uite că au aflat colegii mei că e mai mult plecat prin deplasări. Două luni puse cap la cap de când e ministru. Dar nu vrea să spună cât ne-au costat plimbările lui! Păi dacă Iohannis poate, de ce să nu poată și el. Urlă toată țară că e nevoie de medici și tinerii rezidenți care au luat examenul stau în față Ministerului și îl așteaptă pe domnul de la O.M.S. să se milostiveasca și să le dea posturile din țară unde e mare nevoie. Ah, am uitat! Zice doamna de la Casă de Asigurări că de acum o să primim medicamente ieftine că să apuce toată lumea. Cică „nu e normal că unul să mănânce cozonac iar altul să nu mănânce deloc”. Doamne ferește!

 

Vreau să-l laud pe Burduja că azi are o zi grea! A modificat postarea după emisiunea TV, dar i-a stricat ziua D.N.A.-ul. Cum s-au dus ei în control la Poștă să-l ia la întrebări pe cel mai bun prieten cu care a făcut campanie în Neamț. Ah, unul din directorii aduși de el la București e de la Neamț? E și membru P.N.L.? Și sunt și niște întrebări de la D.N.A. despre el? Hai domn'e că vine sfârșitul de săptămâna, țara rămâne fără premier și se împart locurile în noul guvern. De ce îi distrugeți șansele lui Tianu să meargă la finanțe sau chiar să mai rămână în Guvern!

 

Că tot am amintit de „Institutul Cantacuzino”, ia să mă ocup eu azi puțin de subiect. Că a trecut la armată și acolo a rămas. Au zis că fac, că dreg și… nimic!

 

Aud că mai nou le-a mai venit o idee! Să tranzactioneze toată România la Bursă. Cică Guvernul va pune presiune pe români să vindeți cupoanele alea de la marea privatizare! În rest, doamna Carmen avea azi o poșețica nouă. Am vrea să știm și noi marca și prețul! Și neapărat cine i-a făcut rochița fără mâneci și fooooarte scurtă. Papuceii din ce colecți or fi?

 

Maratonul continuă

 

Că doar trebuie să se pună unii bine cu licuriciul cel mare. Auziți ce „bucurie” pe „genialul” Marcel! Cică ne dau americanii 4 miliarde să ne crească independența energetică. Bine, a uitat să spună că ni-i dau cu împrumut și că fac experimente în România cu minireactoarele nucleare la Doiceșți pentru că în S.U.A. nu au primit aprobare! Dar cel mai important e că au uitat să spună că au și dat o lege cu dedicație pentru asta. Fix pe modelul celei pentru privatizarea „Petrom”! Și banii nu i-a luat nimeni încă? Păi nu-i ia pentru că aud că această zbatere a unora de a păstra controlul pe la anumite ministere e sub atentă oblăduire a serviciilor. Spuneți-mi ceva nou!

 

Unii mă ceartă că le „bag pe gât” pe George Simion și pe Șoșoacă. Dar serviciile de ce ne bagă pe gât P.S.D. și P.N.L. la infinit? Gata? Nu mai avem cu voi cu altceva? E ordin pe unitate? Ei, uite că eu încalc ordinul și am invitat-o pe Diana Șoșoacă să le strice fengshui-ul „curajoșilor” de la Palatul Victoria! Și nu a venit cu mâna goală, a venit cu Luis Lazarus, dr Iulian Șerban, avocatul Mihai Rapcea, fostul șef al C.E.O. Oltenia Sorin Boza și nu în ultimul rândcu  generalul maior aviator Radu Theodoru.

 

P.S. - V-am spus ca domnul Coldea e peste tot? Niciodată nu e prea târziu să se confirme ce spun…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu