miercuri, 19 iulie 2023

ALIANTA FAMILIILOR - PRESA CARE DEZINFORMEAZA

 



PRESA CARE DEZINFORMEAZA

 (RECENZIE)

Iulie 20, 2023

 

 

Presa lui Stalin a dezinformat, iar mass media zilelor noastre face la fel. Aceasta frustrare a oamenilor de rând privind presa și mass media în general este globală. Peste tot în lume oamenii sunt sătui de presa și mass media care nu informează de fel, ori informează parțial sau informează cu părtinire. În SUA, de exemplu, se reliefează o mișcare în creștere împotriva programelor de televiziune privind "climate change / schimbările climatice".

 

Fiecare zi, fie cu soare ori fără, cu ploaie sau fără, cu vânt sau liniștită, e desemnată ca fiind o anomalie și desemnata ca o dovadă în plus că clima se schimbă ori că planeta se încălzește. [Link: https://www.theguardian.com/.../us-weather-floods...] Recent, de exemplu, un meteorolog și-a dat demisia, iar un jurnalist și-a abandonat profesia, după ce au primit mesaje de amenințare din partea cetățenilor sătui să tot audă în fiecare zi aceleași povești privind schimbările climatice.

 

 

Aparitie editoriala

 

Există precedente în acest sens. Presa ne-a mințit pe perioada pandemiei, fiind glasul propagandistic al Organizației Mondiale a Sănătății și al Chinei comuniste. Iar o carte tocmai publicată (iulie 2023) descrie cum Stalin a dezinformat întreaga lume prin intermediul jurnaliștilor occidentali. [Link: https://www.nytimes.com/.../red-hotel-alan-philps-moscow...]

 

Jurnaliștii occidentali au difuzat în Occident știri false privind comunismul și viața din interiorul Uniunii Sovietice pe vremea lui Stalin în mod voit de teama de a nu fi expulzați din Rusia Sovietică.

 

Ceva similar se întâmplă și privind China comunistă, unde numărul jurnaliștilor occidentali e în scădere. Xi a impus o condiție nouă pentru acordarea de vize jurnaliștilor occidentali: să nu scrie nimic negativ la adresa lui Xi ori a Partidului Comunist Chinez. Stalin a folosit măsuri similare: în schimbul privilegiului de a sta în Rusia Sovietică, jurnaliștii trebuiau să scrie materiale selective. Jurnaliștii trebuiau să locuiască în același hotel, numit Metropol Hotel. Trebuiau să se deplaseze în Moscova doar în compania șoferilor sovietici, într-un perimetru limitat, iar în afara Moscovei se puteau deplasa doar după aprobarea în prealabil de către KGB a traseului solicitat de jurnaliști. Deplasările erau monitorizate, iar interlocutorii erau selectați cu grijă de oamenii lui Stalin. Pe perioada războiului, sovieticii îi duceau pe jurnaliști în zonele de conflict pentru a le arăta „atrocitățile” și crimele împotriva umanității săvârșite de naziști fără, însă, a li se permite verificarea informațiilor. Majoritatea jurnaliștilor au acceptat acest compromis, unii dintre ei devenind jurnaliști de renume ca urmare a răspândirii știrilor false. Un exemplu discutat în carte este cel al lui Godfrey Blunde, jurnalist pentru Sydney Daily Telegraph.

 

Jurnaliști americani, în special cei de la The New York Times, au făcut la fel. Articolele lor erau cenzurate de oamenii lui Stalin pentru a asigura că doar informații pozitive despre Rusia Sovietică ajung în Occident. Un jurnalist american, de exemplu, a încercat să transmită o depeșă către redacție că își rupsese piciorul și că un cetățean sovietic l-a ajutat să se ridice. A încercat să relateze conversația, în întregime inocentă cu cetățeanul sovietic, dar cenzorii sovietici i-au cenzurat articolul.

 

Autorul cărții este Alan Philps, iar titlule ei este The Red Hotel and the Untold Story of Stalin's Propaganda War / Hotelul roșu și istoria încă nespusă a propagandei de război a lui Stalin.

 

 

Autorul si sederea lui in Moscova

 

Autorul, acum în vârstă, a stat timp de 15 ani in Hotelul Metropol în anii 70, timp în care a acumulat informații vaste privind modul în care Stalin se folosea de jurnaliștii străini pentru a transmite dezinformări.

 

Scrie el, "Stalin exerted ruthless control through stringent censorship, a visa regime that favored compliant journalists, a ban on unsupervised travel and prohibition of contact with Soviet citizens except for some "performing seals," writers and dancers authorized by the government to speak to foreigners / Stalin a exercitat un control agresiv prin metode de cenzură strictă, un regim de acordare de vize care favoriza jurnaliștii obedienți, o interdicție a călătoriilor nesupravegheate, și interzicerea contactului cu cetățeni sovietici, cu excepția scriitorilor sau actorilor autorizați de stat să comunice cu străinii ..." [Link: https://www.nytimes.com/.../red-hotel-alan-philps-moscow...]

 

În final, afirmă Philps, jurnaliștii occidentali au devenit "mouthpieces of Kremlin propaganda and assets of Soviet espionage / jurnaliștii occidentali au devenit gurile Kremlinului și piloni de bază ai spionajului sovietic".

 

Stalin a controlat informațiile privind acțiunile naziste în Rusia Sovietică cu scopul de a îndupleca țările occidentale să sprijine Rusia Sovietică cu muniție și armament militar. De fapt, Philps concluzionează că Hitler nu a reușit să cucerească Moscova tocmai pentru că occidentalii i-au trimis lui Stalin ajutor militar în momentele de criză și la timp când trupele lui Hitler erau aproape de porțile Moscovei.

 

 

Jurnalistii traiau regeste

 

În schimbul loialității lor, jurnaliștii erau tratați regește în Hotelul Metropol. În timp ce cetățenii de rând supraviețuiau cu doar 400 de grame de pâine neagră pe zi, jurnaliștii din Metropol se îmbuibau cu caviar, prăjituri și torturi alese, și băuturi alcoolice rafinate.

 

Jurnalismul e o formă foarte competitivă a îndeletnicirilor intelectuale. Jurnaliștii devin notorietăți nu doar datorită capacității lor intelectuale, dar și a circumstanțelor. Un jurnalist necunoscut devine o vedetă peste noapte dacă se află în locul potrivit, la timpul potrivit. Jurnaliștii occidentali care au avut șansa să fie în Rusia pe vremea lui Stalin au devenit mari notorietăți la ei acasă. Majoritatea, însă, au dobândit-o prin dezinformare, acceptând să fie slugile docile ale lui Stalin și ale cenzorilor lui.

 

 

Haideti sa luptam pentru identitatea crestina

 

Apreciem că un grup de cetățeni români au lansat o inițiativă legislativă cetățenească in luna mai pentru a desemna luna iunie drept luna a identității creștine în România. Efortul lor lăudabil se aliniază perfect cu moștenirea lăsată nouă de părinții noștri pentru păstrarea și promovarea identității creștine în România.

 

Nu știm să existe un alt efort similar în alte țări europene.  Nădăjduim deci că ceea ce a început în România să fie de bun augur. Dacă până acum câteva generații identitatea creștină era periclitată de otomani, acum ea este periclitată de occidentali. Avem încrederea, însă, că vom reuși. Am supraviețuit o jumătate de mileniu de atacuri musulmane și le vom supraviețui și pe cele hedoniste, ateiste și occidentale.

 

Sprijiniți acest proiect! Strângeți semnături! Accesați: https://identitate-crestina.ro/

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu