vineri, 14 iulie 2023

Ben Todică - Inteligența Artificială și Inteligența Divină

 



Inteligența Artificială și Inteligența Divină

 

 

Omul rău a înțeles că nu poate supraviețui ca singularitate și atunci l-a construit pe cel bun. Această mașinărie binală macină și construiește progresul civilizației de mii de ani. Un motor nu poate funcționa alimentat de o baterie cu un singur pol. Când Gorbaciov a renunțat la opoziția vestului, Reagan s-a bucurat, însă imediat după, au realizat că se sinucid în filozofia lor militară fără adversar și s-au grăbit să-l aducă înapoi. E vechea formulă după care funcționează povestea.

 

Lumea poate folosi alte căi spre înălțare însă nu are răbdarea stropului de apă ca să penetreze stânca și atunci preferă explozivul (titanii tehnologici) pentru a confrunta motivul existenței, a-l confrunta pe Creator. Inteligența Artificială.

 

Pornind de la filozofia comunistă pe care erau invidioși, gândind: uite câte au realizat ăștia cu masele renunțând la Dumnezeu. S-au trezit dintr-o dată că nimic nu-i împiedică să se declare ei însăși Dumnezei. Pentru asta, va trebui ușor să-i despărțim pe oameni de suflet și minte, și uite așa prin terenul prielnic al internetului și inteligenței artificiale am intrat in scenariul filmului METROPOLIS al marelui Fritz Lang, prezența digitalului în lume le-a închis oamenilor drumul spre Infinitul Divin. Libertatea gandirii.

 

De ce spun Infinitul Divin? Mă refer la faptul că entuziaștii globali, prin purtătorii de cuvânt susțin că Inteligența Artificială (un fel de Frankenstain) va întrece omul, îl va domina și apoi chiar elimina, considerându-l un parazit al planetei. Aceasta e filozofia prin care sunt intimidați oamenii azi și tăiați de la Inteligenta Divina ID. Un broscoi, când ei conduceau lumea a venit cu ideia să construiască omul si uite ce-a pătit.

 

Profesorul Yuval Noah Harari de la Universitatea din Jerusalem susține că IA în foarte scurt timp îl va depăși pe om. El fiind o minte ageră și bine pregătit a fost ales ca unul din purtătorii de cuvânt al globaliștilor, e sfătuitorul șef a lui Klaus Schwab care pompează zilnic în media această falsă fantezie precum că IA ne va înrobi. Că Dumnezeu nu există, că este o poveste inventată precum toate poveștile pe care se bazează societatea în progresul ei. Că Biblia a fost scrisă de oameni ca instrument de control și înrobire, iar IA este PREGĂTITĂ SĂ RESCRIE BIBLIA MULT MAI ECHITABIL ȘI SĂNĂTOS ÎN FAVOAREA ELIBERĂRII OMULUI DE SUB EXPLOATAREA RELIGIILOR DE PÂNĂ ACUM, cu trupuri și creere noi. Noile religii vor răsări din Valea Silicoanelor, Raiul va fi construit aici pe pămant, sub norii cerului divin cu ajutorul tehnologiei, în norii IBM și Microsoft. Inseamnă că ne îndreptăm spre lumea desenată de pe peretii Egiptului Antic. Unde or fi?

 

Deci tot ce a creat Dumnezeu până acum trebuie distrus și refăcut de noi, Noii Dumnezei de pe pământ care am ajuns tehnologic la acest nivel de a crea și distruge după plac creația biologică. Ați observat că toți cei care s-au înavuțit peste noapte au devenit dumnezei – taie și spânzură după voință. Elon Musk ne pingeleste creerul cu „chipuri” tot ca-n filme. Nu ne confunda cu masina elecrică Elon! Noi avem puterea de a crea lucruri și de a distruge lumea. Adică ce a creat omul până acum? Nimic. Ci doar se maimuțărește. IMITA. Dacă eu fac o pisică mecanică care prinde șoareci prin curte, gata pot sări în sus că-s Dumnezeu? Să strig că această mâță va elimina toate mâțele lui Dumnezeu din lume? Aș fi declarat PARANOIC.

 

Să vă explic cum e cu această IA. Da, într-adevăr va analiza rapid lucrurile, va lua decizii mult mai rapide și mai bune decât orice specialist uman pentru că înăuntrul acestei minți artificiale sunt depozitate toate experiențele oamenilor de până acum ca într-un borcan. Le va analiza și compara rapid, alegând cea mai dorită de om concluzie de până acum și atât. Va epuiza toate posibilitățile după care se va opri (sau prosti) precum nebunul trimis la Jebel sau Gătaia (unde se duceau pe vremuri cei care nu erau de acord cu normalitatea stăpânirii). Nu va putea ieși din borcan pentru că ea, IA nu crede în Dumnezeu - de unde să se inspire. Nu va căuta universul infinit al cunoașterii. Se va închide într-un circuit și va arde pana la autodistrugere - soarta țintei globaliste. Peste o sută de ani, dacă nu mai devreme, roboții și inteligența artificială de azi va deveni învechită și vom râde de naivitatea omului care s-a putut lăsa păcălit de cei ce trag sforile din umbră. PROFITORII. Internetul e o plasă de prins pește fragilă. Atâta timp cât noi încă ne omorâm între noi nu putem crede în internet decât ca formă de înrobire. Nu suntem destul de maturi și cinstiți cu noi înșine. La intalnirea de la Vilnius se discuta doar de arme si armate si nimic despre urmari. Un zbor deasupra unui cuib de cuci - 20 de mii de morți, 5 mii, o sută, două tot anunță media... mă întreb cine îi colectează de pe linia frontului și îi îngroapă? Și mă îngrijorez mai mult în special acum pe căldură și în ploile verii. Nu le este frică că vor naște ca și în războaiele mondiale dinainte bolile de ciumă și holeră etc., care vor năvăli duse de vânt în toate direcțiile sau poate acești morți se ridică după împușcătură și termină chefuind prin marile restaurante ale Europei? E doar o întrebare că nu am văzut corturi de crucea roșie pe frontul de est, pe care pe vremuri regina Maria le vizita. E acesta un război virtual? Dacă la pandemie am văzut cordoane de camioane militare cărând câteva sute de morți, unde sunt convoaiele acestui război? Pun și eu întrebări de om simplu. Ca un bou la vaci, Putin a băut un țoi si-a transformat covidul in război. Nu vi se pare?

 

De ce Inteligența Divina? Privind o fotografie foarte clară și plină de amănunte cu flori și mulțimi și din curiozitate încercăm să o mărim ca să cunoaștem mai multe amănunte și facem un zoom în care vom observa cum toate florile și culorile se transformă în puncte negre și colorate numite pixels și apoi nu mai vedem decât compoziția hârtiei. Aceasta e inteligență artificială. Se termină în perete. Pe când cea divină e ca și cum ai privi în univers printr-un telescop care te duce până în marele Bang și apoi continuă și descoperă alte universuri cu alte banguri, deci un infinit de universuri. Așa e și cu omul prin Suflet și Conștiință își continuă călătoria experienței divine la infinit prin gandirea vesnica.

 

Desigur că IA e rapidă și decide în secunde ceea ce unui om i-ar lua o mie de ani (poate), dar asta nu înseamnă că acesta e destinul omului fiindcă nu e rapid în a memora și gândi. Si mustele sunt rapide dar raman la locul lor. Sunt încă multe motive pentru care suntem așa cum suntem și nu știm motivul și experiențele prin care trebuie să trecem încă, să le întâmpinăm și să le cunoaștem până a ajunge (daca necesar) la acea rapiditate.

 

Suntem mereu sfinți la nivel de sarlatani. Avem doua revelatii ne spune Yuval, Stinta calculatoarelor si Stiinta biologica - a sosit timpul sa le unim intr-un singur trup.

ATENȚIE! Respectul față de viață și om sunt primordiale.

 

Smerenie, în față Inteligenței Divine.

 

  

Ben Todică













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu