joi, 27 iulie 2023

Ion Măldărescu - In România „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc !”

 



In România „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc !”

Ion Măldărescu

26 Iulie 2023

 

In România „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc !”

 

„Patriae solum omnibus carum est!” - Pământul Patriei este scump tuturor ! (Cicero în Catilinare, IV,7). 

 

E de apreciat, cu respectul cuvenit adversarului -, atitudinea premierului Ungariei, prin care slujește interesele nației sale, chiar prin sfidarea „|Marii resetări”[1].

 

De condamnat rămâne atitudinea obedientă și trădătoare prin autism și nemernicie a Președintelui Coloniei Corporatiste sub Ocupație Militară Străină (C.C.O.M.S.), a Prim Ministrului C.C.O.M.S. și a adunăturii făcătoare de legi-fără-de-lege, numită Parlamentul C.C.O.M.S., acuzându-i (în mod absolut justificat) de Înaltă Trădare Națională.

 

Realitatea nu minte:

 

- vizitele private în Transilvania ale prim ministrului statului vecin pe teritoriul C.C.O.M.S. au ațâțat de fiecare dată extremiștii maghiari - cetățeni ai  României împotriva românilor;

- vizita neoficială, privată, în Transilvania - teritoriu al C.C.O.M.S. a președintelui Ungariei, Katalin Éva Novák din 2022 a creat valuri tulburi, iar Președintele și Guvernul C.C.O.M.S. s-au purtat iresponsabil;

- vizita neoficială, privată, la Carei a președintelui Ungariei, Katalin Éva Novák din aprilie 2023 a constituit un incontestabil afront adus poporului român. Și de această dată, autoritățile C.C.O.M.S. au recidivat în trădarea intereselor naționale.

Deși autoritățile și „serviciile” C.C.O.M.S. cunoșteau atmosfera creată de „vizitele” private, neoficiale - devenite rutină - ale premierului Ungariei pe teritoriul românesc și de prestațiile sale precedente, declarațiile din acest an au „spart buba”. Autoritățile C.C.O.M.S. nu au luat nicio măsură de prevenire a inevitabilelor conflicte, în scopul protejării românilor. Dimpotrivă, de această dată, așa zisele forțe de ordine au reacționat brutal și dușmănos împotriva propriilor cetățeni, cazul românului care nu a comis nicio faptă condamnabilă - Dan Ciprian Grăjdeanu, șeful „Frăției Ortodoxe” - căruia așa zisele „forțe de ordine” i-au frânt coloana vertebrală, fiind mai mult decât strigător la cer. Dar, așa cum menționam în titlul acestui editorial, l-au frânt, dar nu l-au îndoit!

 

Fapta comisă de un om în uniforma statului român, prin gravitatea ei, poate fi catalogată extrem de simplu de orice judecător drept abuz, iar ordinele date de guvernanți, trădare a intereselor naționale. Orice magistrat corect poate chema în fața instanței supreme pe Președintele României, pe Prim Ministrul României, pe Ministrul Afacerilor Interne ale României, sub acuzația de trădare națională „în formă continuată”.

 

În urma recentelor declaraţii ale premierului Viktor Orban la „Universitatea de vară” de la Băile Tuşnad, unica reacție „de ochii lumii” venită din partea M.A.E. român a fost convocarea ambasadorului ungar la Bucureşti pentru, citez: „…declarațiile publice neadecvate transmise cu acest prilej nu sunt în consonanță cu obiectivul promovării unei relații pragmatice, constructive, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două state, obiectiv susținut de partea română”… bla, bla, bla…

 

„Unui român i-au fost sfărâmate vertebrele pentru că a ridicat Drapelul României în fața unui prim ministru al unui stat străin care a venit în România să scuipe pe acest Drapel prin declarațiile sale iredentiste, prin toate atacurile lui împotriva Art. 1 din Constituția României!”[2].

 

Cine împiedică autoritățile C.C.O.M.S. să stopeze astfel de manifestări anti-românești desfășurate sub protecția „forțelor de ordine” (nu se știe ale cărui stat)? Referindu-mă la autenticitatea uniformelor brutelor de la Băile Tușnad, fac trimitere la străvechea reclamă a circurilor ambulante: „Pe afară-i vopsit gardu', înăuntru-i leopardu'!”. Urmașul lui Helwig nu ne spune nimic?

 

P.S. Cu câteva seri în urmă, am primit pe „Ro-ALERT” un mesaj prin care eram atenționat că în pădurea vecină localității a fost văzut un urs. Ce vină are bietul animal ? Pentru că i-a fost distrus habitatul, acum se află în luptă pentru supraviețuire. Vina o poartă toți cei responsabili: Adrian Năstase (primul semnatar al înfrățirii cu exterminatorul austriac al pădurilor României - „Holzindustrie Schweighofer”), foștii prim-miniștri și foștii miniștri ai mediului, inclusiv actualul chiriaș de la Cotroceni. Ca măsură de asigurare suplimentară, propun ca pentru fiecare vagon de arbori tăiați și „expatriați” să fie capturat și trimis în viață, în Austria, câte un urs rămas orfan de pădure. În mod special, șase familii de urșii văduvite de mediul lor să fie încartiruite separat, fiecare în cîte una dintre cele „șase case” de la Sibiu ale umblătorului după cai verzi.  „Ro-ALERT” va avea mai puțin un subiect de alarmare.

 

---------------------------------------

[1] Pământul Patriei este scump tuturor ! (Cicero în Catilinare, IV,7)

[2] https://www.art-emis.ro/jurnalistica/vin-vremuri-in-care-natiunile-slabe-vor-pieri-iar-cele-puternice-vor-ramane-trebuie-sa-ne-pregatim - 9 iulie 2023.

[3] https://www.facebook.com/mihail.s.tarnaveanul - 26 iulie 2023











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu