miercuri, 13 martie 2024

Daniela Iuliana Tobă - Ciolachei şi Ciucălachei

 Ciolachei şi Ciucălachei

Col. (r) Daniela Iuliana Tobă

13 Martie 2024

 

Nu cunosc să mai fi existat în presa românească un asemenea val de critici precum acesta iscat de discursurile şi atitudinile politicienilor noştri la Congresul P.P.E. de la Bucureşti, slugărnicie şi servilism fiind cuvintele cel mai des întîlnite în textele presei scrise şi în platourile de televiziune. Ciucă, Ciolacu, Iohannis, împreună cu alaiul lor de paiaţe exuberante au oferit un spectacol vomitiv de spinări înclinate şi osanale care au revoltat, pe bună dreptate, jurnaliştii şi cetăţenii cu acces pe reţelele de socializare.

 

Un cor panegiric, o umectată laudatio într-un şuvoi de rînjete prefăcute, pupături diplomatice şi nimicuri albastre, asta au remarcat toţi cei care aşteptau cu maximum interes să vadă cu ce se alege, totuşi, România din toată tărăşenia exorbitantă de la Romexpo. Una peste alta, aşa cum a pornit, aşa s-a şi încheiat minunatul Congres, cu zero rezultate vizibile pentru ţara noastră şi cu un manifest la mişto cum că într-o zi cu soare dintr-un viitor oarecare o să intrăm şi noi pe bune în Schengen.

 

Şi cum orice colivă dodoloaţă are şi o bomboană-n moţ pe măsură, Nehammer a tras liniştit încă o flegmă cu boltă pe reverele haimanalelor din fruntea statului, fără ca aceştia să schiţeze cel mai mic semn de cătrăneală şi ripostă. Ba dimpotrivă, mai aveau un pic şi ieşeau şi la nişte mititei ş-o bere amicală cu austriacul. „Am vorbit foarte deschis despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a Spațiului Schengen. Poziția Austriei rămîne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a flegmat Nehammer, iar lacheii români pesedişti şi penelişti şi-au înclinat spinările şi şi-au văzut liniştiţi de ale lor, cerşind funcţii şi garanţii personale, în spatele cortinei, de la cucoana Ursula care abia a reuşit să-şi treacă nominalizarea cu olecuţă peste jumătate din voturile delegaţilor prezenţi. Care Ursula i-a mîngîiat duios pe creştet, printr-un discurs cît o folie-ntreagă de Emetix, pe Iohalacheu, Ciucălacheu şi Ciolacheu, mulţumindu-le indirect pentru cît de cuminte a fost România cu P.N.R.R.-ul, cu achiziţiile de vaccinuri, în general pentru talentul în care ne tîrîm demnitatea naţională prin noroaiele Uniunii şi ale marilor cancelarii europene.

 

Imediat după evenimentele din decembrie 1989, Corneliu Coposu spunea: „Blestemul României ar fi ca după 25-30 de ani F.S.N. să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic”. Şi iată că nu s-a înşelat. Umăr la umăr, P.S.D. şi P.N.L., două partide de-o aceeaşi mumă comunistă şi acelaşi tată securist, duc astăzi neabătute, ţara, „pe cele mai înalte culmi de progres şi prosperitate”, prin epoca triumfătoare a edificării societăţii româneşti multilateral dezvoltate, cu hotărîre în înfăptuirea Programului de-ndeplinire fără preget a ordinelor euro-atlantice şi asigurarea unui viitor „luminos”, demn şi liber, în bunăstare şi fericire! Iar dacă mai rămîne cumva vreunul dintre noi nefericit, Ursula şi lacheii ei români vor avea grijă de asta imediat cum trec alegerile, aşa că staţi liniştiţi la locurili voastre!

 

Cu o iminentă criză economică europeană, care mai aşteaptă doar trecerea horelor electorale din acest an şi care nu va ocoli ţara noastră, cu un sistem de educaţie distrus şi un sistem sanitar sufocat de gîndaci şi nesimţire, cu revărsarea de ajutoare şi energie moca în curtea vecină ucraineană, cu resurse date aproape pe nimic corporaţiilor străine, cu o justiţie putredă şi o corupţie sistemică adăstată la sînul unui aparat administrativ ultra umflat, cu un deficit bugetar de nestăvilit în anii următori, înglodată în datorii pe zece generaţii de acum încolo, pierzătoare glorioasă în procese de miliarde de euro şi controlată în întregime de interese din afară, România fese-penel-istă nu poate avea alt viitor decît afundarea şi mai rău în sclavie.

 

Cu aceiaşi lachei în fruntea ţării sau cu alţii ca ei, totuna. E ordin să cumpărăm armanent? Să trăiţi, sărutăm poala, Măria Ta Biden! E ordin cu chestii şi trestii pe energie verde? Să trăiţi, sărutăm mînuşiţele, doamna von der Leyen!  Lasă-i naibii pe arşi, că facem un spital mai peste vreo 50 de ani şi peste vreo încă zece tragedii. Lasă-i naibii pe pensionari, pe bolnavii de boli incurabile, pe handicapaţi, pe orfani, pe toţi sărăcanii ăia care stau la cerşit la porţile guvernului şi nu vor să înţeleagă în ruptul capului că priorităţile patriei sînt salariile Curţii Constituţionale, bemeveurile şefilor de instituţii publice, pensiile speciale ale magistraţilor, achiziţiile de drone, proiectele de drumuri frumos desenate pe hîrtie şi alte multe asemenea priorităţi vitale pentru bunul mers al statului român.

 

Iar în opinia mea, bine fac toţi Ciolacheii şi Ciucălacheii din fruntea ţării. Să pîrjolească tot, pînă ce nu va rămîne cărămidă de vîndut şi fir de iarbă să mai răsară pe undeva. Fiindcă Ciolacu, Ciucă, Iohannis, toţi oportuniştii, analfabeţii, nonvalorile, derbedeii ajunşi la putere n-au fost paraşutaţi de pe Marte în jilţurile din care ne dirijează destinele, ci sînt emanaţia întregului nostru neam de slugi tăcute cu frunţi plecate să nu cumva să le taie vreo săbioară, marcaţi genetic printr-o istorie întreagă de spinări înclinate cu vertebre de ciungă.

 

Şi cîtă vreme vom tăcea, cîtă vreme vom merge orbi şi încolonaţi la vot, cîtă vreme vom reacţiona ca pilitura de fier la toate minciunile electorale şi la toată manipularea odioasă din media, să nu ne aşteptăm la altceva decît ceea ce trăim de peste trei decenii.

 

Aranjament grafic - I.M.

 

----------------------------

https://canal33.ro/ciolachei-si-ciucalachei/?fbclid=IwAR2Bx1wW0ogPAoiNn1UF9E0XEKJbTiCs8XvSxdqGm4_DrqR1Imlk0TB8dPQ - 9 martie 2024


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu