duminică, 17 martie 2024

Marin Neacsu - Nesimțirea croitorașului

 Nesimțirea croitorașului

Col. (r) Marin Neacsu

17 Martie 2024

 

Voi începe din primele rânduri cu două declarații care justifică atât titlul articolului cât și  continuarea, declarații date de două personaje politice la interval de nouă ani:

 

- „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă” (Klaus Iohannis, „Pas cu Pas”, 2014).

 

- „Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de eforturi pe care le-a făcut Armata Română și România” (Nicolae Ciucă, 12 martie 2024 după anunțul privind candidatura croitorului Iohannis la șefia N.A.T.O.

 

Nici nu știu care declarație este mai aberantă, mai absurdă sau mai nesimțită. Proverbul românesc cu prostul care nu e prost destul dacă nu e și fudul e depășit de evenimente, viața bate proverbul ar trebui să ne reinventăm pentru că așa cum spunea Einstein, „Doar două lucruri sunt infinite, prostia și universul, dar de univers nu sunt sigur”. Nu știu dacă realizează cineva enormitatea. După ce declari singur că ai fost atât de prost încât să nu înveți din 6 sau 9 luni de armată decât să coși nasturi, nici măcar să omori muște precum croitorașul cel viteaz, când și cel mai neinstruit soldat, porcarul de la GAz, reușește să învețe măcar să tragă cu arma din dotare, ai pretenția să devii șeful celei mai mari organizații militare de pe scoarța terestră. Eu nu știu, oare omul ăsta realizează absurdul pretențiilor sale? Să presupunem că dosarele candidaților, ajung undeva la niște oameni care trebuie să le evalueze  competențele și aptitudinile. Ce vor nota în dreptul lui Iohannis?

 

- Limbi străine cunoscute: limba română-citit de pe prompter cu ajutor; 

- Exprimare - greoaie;

- Analiză și sinteză - ioc!

- Luarea deciziilor - nicio grabă;

- Instruire militară - cusut și peticit;

- Socializare lipsă;

- Calități personale - nedescoperite;

- Aptitudini - vizitator-excursionist pe mapamond pe banii contribuabilului român;

- Sporturi practicate: aruncatul paltonului, ciclism stradal, schi austriac,

- Alte aptitudini - frizer (frizează absurdul)

Acest specimen are impresia că dacă „serviciile” l-au făcut președinte și i-au dat 20% în două săptămâni iar românii au înghițit fără să zică nimic, întreaga lume va face la fel acuma și îi va accepta candidatura pentru că el a fost președintele F.D.G.R., succesorul și continuatorul Deutsche Volksgruppe in Rumänien (Grupul Etnic German din România) care a desfășurat același gen de acțiuni și inițiative  pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial ca și el timp de nouă ani, adică nimic în folosul românilor (asta ca să fiu indulgent). Nu știu ce o fi în capul lui, dar după ce a semnat în numele României angajamente și documente  care o împing către cel de-Al Treilea Război Mondial,  probabil vrea să facă același lucru și cu celelalte țări membre N.A.T.O., crede că își va continua partidele de golf și vizitele fără scop și fără obiective ca și până acuma, fără a da socoteală nimănui. Oare chiar nu a auzit că „partenerul strategic”, cel care l-a plantat la Cotroceni, are altă preferință? Chiar nu pricepe că aici nu merge cum a mers la P.N.L., că Stoltenberg nu e Crin să îi cedeze lui scaunul pentru un milion de euro?

 

Dar hai să zicem că e chiar așa cum spune el, nu pricepe, nu se prinde nimic de el, nu știe decât să se dea pe schiuri, să joace golf și să se plimbe. Ăsta e, n-avem ce face, altul, mă-sa nu mai face!

 

Dar ce ne facem cu cea de-a doua declarație, a pupilei sale, președintele Senatului, care cum și-a depus candidatura, cum a sărit să ne anunțe că „această candidatură e sprijinită de tot ce a realizat armata…” în 30 de ani de sacrificii, umilințe, lovituri,batjocură și pauperizare.

 

Oare emitentul acestei rușinoase și de neacceptat afirmații, nu știe că timp de nouă ani de dictatură domnul Iohannis nu și-a găsit timp să se întâlnească un minut cu reprezentanții asociațiilor militarilor? Nici un minut, cu nici un reprezentant.

 

Oare domnul președinte al Senatului știe că în timpul celor nouă ani de dictatură pensiile militarilor au fost jefuite, sfârtecate, blocate, înghețate, cu fiecare inițiativă legislativă?

 

Oare domnul general fost prim ministru știe că în cei nouă ani  în care domnul Iohannis a fost șeful C.S.A.T., efectivele armatei au trecut prin trei curbe de sacrificiu aducând profesiunea de militar în coada profesiilor din România, atât în ceea ce privește salarizarea cât și respectarea drepturilor și libertăților?

 

Oare domnul fost ministru al Apărării știe că unitățile militare au fost vandalizate, terenurile armatei au fost „retrocedate” șacalilor politici sub conducerea înțeleaptă a pretendentului la funcția supremă în N.A.T.O.?

 

Oare domnul fost șef al S.M.Ap. știe că nicicând armata nu a fost mai slabă, mai umilită, mai neechipată, mai neinstruită și mai lipsită de… apărare ca în cei nouă ani de domnie ai încă actualului președinte ?

 

Cum poate să vină acuma domnul senator Ciucă, să susțină că toate aceste „realizări” susțin candidatura croitorașului la conducerea N.A.T.O.? Cum poți să mergi cu asemenea carte de vizită și să pretinzi că ești cel mai îndreptățit pentru a fi numit la conducerea unei alianțe militare, când timp de nouă ani ți-ai bătut joc de armată și de militari ? Pe „pretențiosul” candidat îl pot înțelege, atâta îl duce capul,  atâta face, coase nasturi, dar pe eroul de la Nasiriyah, general al armatei române, doctor în științe militare nu îl pot înțelege, nu îi pot accepta slugărnicia, pentru că asta nu e o declarație politică dată sub presiune sau din obligație, este cea mai absurdă și cea mai mare dovadă de slugărnicie. În condițiile în care știe foarte bine ce a însemnat cu adevărat perioada Iohannis pentru militarii români, că atât mai mult cu cât nu l-a obligat sau întrebat nimeni cum vede el această candidatură, a ieșit singur singurel să facă sluj, să arate stăpânului, de fapt vechilului, căci Iohannis nu a fost stăpân doar s-a comportat ca un stăpân dar a fost doar un arendaș angajat al boierului, un simbriaș oarecare.

 

Cum să afirmi tu că toți anii aceștia în care armata a fost călcată în picioare, ridiculizată, despuiată, violată, constituie un argument pentru candidatura călăului la conducerea N.A.T.O.?

 

Oamenii ăștia trăiesc într-o bulă de săpun, și cred că lumea începe și se termină cu bula lor, nu există nimic în afara ei, toată lumea vede, gândește și simte prin ei, toată lumea respiră aerul pe care îl respiră ei, nimic altceva nu există. E timpul ca aceștia și toți ceilalți ca ei, să afle că nu e așa. E timpul ca acest popor oropsit care s-a obișnuit cu jugul,  acest popor sărac și prost, cum îl definea Brâncuși, sau idiot cum îl considera Țuțea, să scuture jugul și să le arate acestor parveniți că nici prostia, nici lașitatea, nici frica, nici lenea, nici somnul, nu sunt infinite.

 

Cum să admită zecile de mii de militari activi sau pensionariu această supremă umilință, ca un președinte care i-a disprețuit și ignorat timp de 9 ani de zile să pretindă să ajungă șef al N.A.T.O. pe spinarea lor, a sacrificiilor și umilințeor suferite de ei, a zecilor de militari decedați sau răniți în misiunile de luptă ale altora? Cum să se laude el, cu munca sudoarea și sângele lor? Asta este cea mai mare nesimțire și umilință, iar Armata României nu trebuie să o accepte.

 

Propun conducătorilor asociațiilor militarilor, cei care mai au un dram de verticalitate și onoare, să înainteze către conducerea Alianței, o scrisoare deschisă prin care să informeze că asociațiile militarilor nu doar că nu susțin candidatura lui Iohannis, dar sunt împotriva acestei bătăi de joc la adresa militarilor de pretutindeni, pentru că un președinte care și-a bătut joc de armata țării sale și nu a avut timp în nouă ani de zile să stea de vorbă cu reprezentanții ei nici măcar o secundă, nu poate conduce o organizație militară.

 

Bibliografie web:

- https://bihornews.ro/iohannis-armata-o-pierdere-de-vreme-in-armata-incepi-sa-cosi-singur-un-nasture-sa-ti-cosi-o-camasa-sunt-singurele-lucruri-pe-care-le-am-invatat-in-cazarma-asa-ca-hai-sa-fie-ciu/

- https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciuca-dupa-ce-iohannis-si-a-anuntat-candidatura-la-sefia-nato-e-sprijinita-de-tot-ce-a-realizat-armata-romana-in-acesti-20-de-ani-2721105

 

Aranjament grafic – I.M.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu