joi, 29 iunie 2017

GSM TUDOSIENII (tableta de sfârșit de sezon politic) 0f





„Petre, Otto şi cu Ferry
Se-ntâlnesc în miezul verii
Într-o tabără la mare
Zece ani au fiecare.”
Cu suspendare !

TUDOSIENII

 De ziua sfinților apostoli Petru și Pavel s-a terminat criza (?) politică și noua manipulare apocaliptică a tembel-viziunilor de „știri bombă”, cu ipoteze în cascadă, amazoanele salvează România, Tăriceanu se întoarce (scenariu horror), cu SF-ul alegerilor anticipate etc. etc. 9 grindenieni au fost neutralizați, restul devenind peste noapte tudosieni. Sau, aceeași Mărie cu altă pălărie !
Dragnea a găsit rapid noua marionetă cu chip de zmeul zmeilor. Tudose este pește (rechin !?!). Născut de ziua refomei agrare a lui Petre Groza ! Bineînțeles la Brăila ! Nici moldovean, cum firesc ar trebui să fie, nici muntean. Brăilean. Punctum. Tudose, nu Tudosă ! Nu vă îngrijorați ! Iubesc brăilenii, inclusiv pe tanti Elvira, rudă prin alianță cu lelea Safta.



La vârsta deplinei maturității, Mihai Tudose urmează cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative a feciorelnicei Universități Independente Dimitrie Cantemir, ce abia împlinise un an. Până la acreditare au mai trecut zece, dar ce mai înseamnă zece ani în ziua de azi ? La români.
Conform noilor obiceiuri și liniei trasate de FSN, Tudose, tânăra speranță, face cursuri peste cursuri postuniversitare la … și la …, apoi la … și de ce nu și cel de … să fie la curriculm vitae !?! Doctoratul, floare la ureche ! Lucrarea plagiată (?!), îl determină pe domnul senator să ceară, în 2016, retragerea titlului de doctor. Ceea ce, partidul nu a permis. Sau băieții !?!
Și-o fi dat seama, chiar posesorul, că titlul de „doctor ”, atât de comun prin Republica România a III-a, nu mai are nicio acoperire în majoritatea cazurilor (doar ceva parale în plus la leafă), așa că era jenant pentru condiția sa ! Politică. Mai e o variantă. Fiind doctor în domeniul Ştiinţei Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul, Serviciul Român de Informaţii, nu prea se lega cu cariera politică ! Nu dădea bine la autobiografie. Oricum, gestul a fost corect, îmi susură lelea Safta ! Hmm … !
Practică în meserie, Tudose nu prea are, politica fiind hobby-ul său de tânăr. Nu poate fi considerat purtător al „brățării de aur”, fiind simplu deținător al unui un vraf de diplome, certificate sau atestate. Cum nu e singurul prin Parlamentul țărișoarei fără un spate profesional solid, nu are rost să ne cramponăm de nimicuri. Are omul patalamaua, ce mai contează știința ?!
Tudose e tare la politică ! Din 2000 („Noi în anul 2000”), luptă și luptă pe meterezele Parlamentului pentru binele ...
Cu țara,  parlamentarii noștri nu prea au treabă. Așa a învățat, timp de două cincinale, prin birourile Senatului, toate dedesubturile politichiei dâmbovițene. „Una spui, alta faci !”, „Te faci frate cu UDMR numai să treci puntea !”, „N-ai pe cineva !”, „Vezi ce faci cu licitația aia !” …
Adică, ce, alții pot și el nu ? Mai ales că a jucat la tineret-speranțe ! Lipeală de afișe, ducerea servietei boss-ului …



Acum a primit, cu patru abțineri, cartea cărților guvernării. Explicată, din bob în bob, de neica Liviu. De am ajuns să o visez și eu noaptea. La virgulă ! Numai termenele sunt ușor decalate. Mai la vară, mai la iarnă. Bineînțeles din cauza. „trădătorului” de Grindeanu, care era, cât pe ce, să-l faulteze grav. Pe Dragnea, nu programul. Noroc cu vigilența vătafului și a manechinului, care au sesizat perfidul joc de glezne al cuplului Sorinel&Viorel (ajuns fulgerător la niște butoane la Victoria). Gurile rele insinuează că Viorel ar fi fost activat de niște butonari estici !?! Ei, acum, comanda a fost preluată de g-ral Koniak Koniakov ! (vocea poporului liber)
Guvernul României nu va mai fi atât de ușor de penetrat de viorei !
Tudose a fost ministru în cabinetele anterioare. Nu trebuie judecat după aspectul fizic, ci după realizări. 0 (zero). Noroc cu Olguța guraliva: „Tudose şi-a făcut treaba (sic!), însă proiectele sale au fost blocate de premierul Sorin Grindeanu.” Măi, să fie !



Lelea Safta o contratacă precizând norocul României e privatizarea realizată în proporție de 85%, altfel era jale ! Dacă nu se vor pune piedici (T&I) de către guvern, ca până acum,  economia va merge singură !
Prezidentul a procedat corect acceptând propunerea. „Guvernați !...” Ei dacă era la Cotro știm noi cine, aveam spectacol de spectacol. Așa, șobolanii sunt siliți să se țină de promisiuni. Să se vadă cine sunt în realitate socialiștii de mucava. Unii români, de toate etniile, nici după 27 de ani de gogoși și șase luni de liru-liru, nu-și dat seama !
Rămâne ca tudosienii să mănânce nori toată vara la Palatul Victoria. În ăst timp, parlamentarii țării, cu cei doi mari conducători în frunte, vor petrece zile minunate pe plajele Terrei ! Să vadă lumea largă ce bine o duc românii !

Toate bune !
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu