luni, 19 iunie 2017

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Paris






Comunicat de presă

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Paris

      Ziua Internațională a Iei va fi sărbătorită pe 23 iunie 2017, la sediul Ambasadei României de la Paris, printr-un recital susținut de interpreta Victoria Mahu Choffel, din Republica Moldova, acompaniată de artistul francez multi-instrumentist  Christopher Peyrafort.
     Compozitoarea și solista Victoria Mahu Choffel și instrumentistul Christopher Peyrafort constituie un duo care se prezintă cu numele de scenă „Vika Mahu”. Victoria Mahu Choffel s-a stabilit în Franța în anul 2003, cântă la chitară, pian și mandolină. Muzica sa îmbină valențe folk, blues și teme tradiționale românești.

     Ziua Universală a Iei, un fenomen declanșat în 2013 de comunitatea „La Blouse Roumaine” se sărbătorește în peste 100 de orașe ale lumii, la Washington, New York, Los Angeles, Toronto, Paris, Londra, Madrid, Amsterdam, Milano, principalele orașe ale României și în Republica Moldova, la Chișinău.

     Evenimentul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Ambasada României în Franța și Ambasada Republicii Moldova în Franța și are drept scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale românești prin intermediul unor momente artistice și se adresează atât românilor din Republica Moldova și din țară stabiliți în Franța, cât și francezilor interesați de cultura română.



19 iunie 2017
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu