duminică, 11 iunie 2017

mușcata, usturoiu și vinul roșu






Această floare trebuie să fie prezentă în fiecare familie! Iată de ce…


Practic toți amatorii de plante de casă au mușcate. Se consideră că ea contribuie la instaurarea atmosferei calde, liniștite și comode în casă.
Astrologii afirmă că mușcata împiedică răspîndirea energiei negative, protejează de certuri, bîrfe și vorbe, precum și protejează locuința de oaspeți nepoftiți.
Această plantă are proprietăți calmante și antistres, făcîndu-i pe oameni mai blînzi, răbdători și buni. De asemenea, ea atrage în casă bunăstarea și stabilitatea financiară. În acest articol vă vom relata despre 9 motive pentru care trebuie să aveți numaidecît o mușcată în casă.
Înțelepții noștri strămoși percepeau mușcata drept un simbol al căldurii și armoniei în casă. Într-adevăr, e greu să ne închipuim o casă fără mușcată.
Apropo, potrivit astrologilor, mușcata protejează de deochi, anihilează orice energie negativă din casă, se consideră un protector.
Beneficiile mușcatelor
1. Aroma florii ajută la depășirea depresiei și întărește sistemul nervos. Dacă puneți ghiveciul cu mușcată în camera unde este o zonă geopatogenă, planta va neutraliza toate efectele nocive ale acesteia.
2. Mușcata ajută în dragoste – de aceea această floare trebuie adusă în dar persoanei iubite. Pentru ca iubita sau iubitul să răspundă la sentimente, mușcata trebuie să rămîna la el acasă.
3. Frunzele conțin ulei eteric ce se elimină în abundență vara, la soare. Astfel, planta se protejează de supra încălzire. Există o părere că dacă mușcata se află afară, atunci pe căldură, la apusul soarelui, se poate observa o lumină deasupra ei. Acest efect apar datorită uleiurilor eterice din plantă.
4. Frunzele de mușcată alungă molia, muștele și alte insecte.
5. Mușcata poate fi folosita contra durerilor de cap și a răcelilor. Această plantă purifică aerul, ucide bacteriile patogene. Pentru a vă energiza, e suficient să stați cîte 10 minute pe zi lîngă mușcată. Pentru purificarea aerului poate fi folosit uleiul de mușcată, comercializat în farmacii. 3-4 picături vor fi suficiente în dispozitivul aromatic.
6. Uleiul de mușcată normalizează schimbul hormonal. De asemenea, poate fi un afrodiziac. De aceea, în timpul unei cine romantice, picurați 5 picături de ulei în lampa aromatică.
7. Mușcata este extrem de folositoare pentru oamenii ce suferă de afecțiuni ale sistemului nervos, hipertensiune, insomnie, maladii intestinale și cardiace. Mușcata ajută în cazul bolilor hepatice și ale vezicii biliare. Fiind aplicată pe locul afectat, frunza de mușcată reduce durerea în cazul otitelor, sciaticii, durerilor de dinți.
8. Vracii populari recomandă în cazul durerilor de dinți să nu plasați frunza în gură, ci să o aplicați pe obraz, cu partea exterioară. În sciatică, frunzele se mărunțesc, apoi se aplică sub formă de cataplasme pe spate. Acest compres se aplică pe mînă și în cazul hipertensiunii (acolo unde se ia pulsul).
9. Mușcata în casă previne tumorile. Iar parapsihologii declară că mușcata îndreaptă cîmpul biologic al omului, dereglat de boală.

Sursa: fithacker.ru


Licoare din străbuni aliat de nădejde în vindecarea a peste 100 de boli
Oricât de mult ar evolua știința medicală, acest leac din străbuni obținut din doar două ingrediente este considerat un aliat de nădejde în vindecarea a peste 100 de boli.
Este vorba despre usturoi și vinul roșu, care pot vindeca diferite boli ale sistemului respirator, ale sistemului imunitar, ale celui cardiovasculat, ficat sau rinichi, scrie clicksanatate.ro. Curăță sângele, întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva diverselor infecții etc. Însă, mai presus de toate, acest remediu previne și combate cancerul.
Ca să o prepari ai nevoie de:
– 12 căței de usturoi;
– 1/2 litru de vin.
– Se taie fiecare cățel de usturoi în patru bucăți și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă;
– Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
– În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
Consumați câte o linguriță din amestec de 2-3 ori pe zi pentru efecte optime. Dupa ce terminați un borcan este de recomandat să faceți pauză încă pe atât, după care să reveniți la tratament dacă simțiți nevoia.

Sursa – cyd.ro










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu