joi, 22 iunie 2017

Superioritatea... e intolerabila (14)(15)






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (14)

Viorel Roman: Romania n-are in UE/NATO bunastarea sperata, de aceea dialogul e: pentru Corneliu Vlad ofensator; Ion Marin Almajan si Ecaterina Taralunga o tradare; gen. Mircea Chelaru si Alexandru Nemoianu, USA, fara alternativa, ortodoxie sau moarte; Ion Olteanu, Pavel Ion, Stefan Dulu, Gheorghe Barbulescu, Roman Grue o perspectiva incerta. Unirea cu Roma a romanilor, conditio sine qua non, a integrarii in Europa lezeaza sentimente religioase ortodoxe si blocheaza atata schimbul de idei, cat si iesiri din inpas.

Eu inclina spre viziunea rationala a dr. Dimitrie Grama si gen. Aurel Rogojan (dupa ce i-am citit cartile). In mod paradoxal, un refugiat din vest si un gen. de Securitate, din perspective antipodice, vad ca tara nu-i in Europa, nu-i tratata ca egal de marile puteri, si ca Factorul intern (Rogojan) e la cheremul Coruptilor, Lenesilor, Smecherilor (Grama) a crimei organizate mafiote. Religia nu-i vazuta nici de ei ca importanta, determinanta, ori o concesie sensibilitatii ortodoxe ori pun batista pe tambal, de aceea sunt fortuit sa apas eu pe acesta pedala.

Dimitrie Grama: De asemenea vreau sa dau dreptate celor care spun ca "Vestul" nu se sinchiseste de soarta Romaniei sau a romanilor. Nicioadata nu a facut-o, si Romania este considerata in continuare o tara secundara care este folosita din cand in cand in interesul "marilor puteri".

Viorel Roman: Occidentul a fortat Unirea din 1859 si Marea Unire din 1918 pentru a crea un bastion la Limesul de la Marea Baltica la Marea Neagra impotriva eternelor invazii de la rasarit. Vecinii sunt impotriva Unirii: Rusii in vor pe moldo-valahii ortodocsi ca ei, supusi; Austro-Ungaria vrea Transilvania, Maramuresul, Bihorul; Serbia vrea Banatul; Bulgaria vrea Dobrogea. Turcia construieste azi o mare maschee la Bucuresti. Islamul, Rusia obliga azi NATO sa apere Limesul, dar in conditiile in care Occidentul se va intalege cu Rusia, statul moldo-valah se va confrunta cu vecinii si Dumnezeu sa ne ajute.

Dimitrie Grama: Ce ma mira in continuare este Scuza Magnifica pe care Romanul actual o atribuie Imoralitatii, Lenei si Coruptiei proprii.

Tot timpul este afisata aceasta scuza penibila: "Aa, noi suntem Corupti, Lenesi, Smecheri, deoarece am trait pe langa turci si rusi si au mai venit si fanariotii aici la noi, la noi mieii pamantului, si de aia suntem noi lasi, smecheri, corupti, etc...."

Fanariotii au venit cu bani si scoala si experienta in Tara Romaneasca si in Moldova si au avut un rol important in emanciparea poporului roman.

In experienta mea de emigrant de 50 de ani, nu am intalnit alti emigranti de alte natii, care sa fie atat de invidiosi, atat de dezbinati si ranchiunosi cum sunt romanii. Asta tot turcii si grecii si rusii ne-au invatat?

Si daca materialul uman roman, aluatul din care e facut romanul e bun, atunci cum se face ca la mai bine de 200 de ani de cand grecii si 125 de ani de cand turcii ne-au parasit si lasat in grija/voia noastra, romanii genereaza acum cea mai corupta societate care existat vreodata pe meleagurile mioritice?!

Zic sa ne privim cu mai multa umilinta in oglinda vietii si sa fim realisti recunoscandu-ne atat calitatile cat si defectele in aceiasi masura.

Viorel Roman: Romania e patria indo-germanilor, cel mai agresiv si dotat neam. Dupa retragerea aurelianiana si dezmembrarea Imperiului, Bizantul / bulgarii impun romanilor o ierarhie greco-pravoslavnica si ei ajung in calea tuturora. E o enigmă și un miracol istoric cum spravietuiesc ei in calea occidentalilor, greco-pravoslavnicilor si islamului fara stat independent, sau intr-un quasi stat, care mai tot timpul “a fost o mare fictiune prin care orasul xenocrat traia pe seama satului românesc” (Mihail Manoilescu)

Omul este inzestrat cu drepturi, calitati pe care statul e obligat sa le protejeze, promoveze, pentru asta e respectat, in caz contarar el isi pierde legitimitatea. Privind la situatia din statul lui Liviu Dragnea, reiau redau pasaje din „Statul la Romani“ - http://www.totpal.ro/statul-la-romani-de-viorel-roman/ - pentru a vedea normalitatea de la Portile Orientului.

In legatura cu Unirea din 1859, intr-un memoriu adresat imparatului Napoleon al III-lea, liberalul I.C. Bratianu prefigureaza, daca inlocuiti Franta cu SUA / NATO, prezentul: “Constituirea acestui stat român ar fi cea mai frumoasa cucerire, ce Franta a facut-o vreodata afara din teritoriul sau. Armata statului român ar fi armata Frantei in Orient, porturile sale dela Marea Neagra si de pe Dunare ar fi antrepozitele comertului francez, si din cauza abondentei lemnelor noastre de constructie, aceste porturi ar fi tot odata santierele marinei franceze; produsele brute ale acestor avute tari ar alimenta cu avantagiu fabricele Frantei, care ar gasi in schimb un mare debit in aceleasi tari. In fine, Franta va avea toate avantajele unei colonii, fara a avea cheltuielile ce aceasta ocazioneaza.”

Dupa Marea Unire din 1918, Mihail Realea consemneaza : “O ţară adusă la sapă de lemn, batjocorită şi umilită. Un stat unde minorităţile protestează mereu, fiindcă li se calcă drepturile … o ţară care şi-a pierdut busola morală şi dreptatea şi care se zbate în expediente de aventură de la o zi la alta, între protestarea internă şi dispreţul străinătăţii. Căci nu este o ocazie în care ţara noastră să nu primească reproşul, ori umilinţa străinătăţii.”

Si iata opinia unui profesor britanic din zilele noastre, care continua discursul lui Mircea Eliade din celebru articol „Pilotii orbi“, anexat si la „Statul la Romani“, http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/pilotii-orbi-mircea-eliade-1 : “România cunoaste la aceasta ora stagnarea, promovarea mediocritatii si a coruptiei … nimeni nu mai crede in nimic. Un popor care timp de sase decenii a abandonat lumea civilizata, a pierdut acum nu numai gustul democratiei, dar si sensul directiei si vointa de a se reface. Românii au intrat intr-o faza de sinucidere colectiva: Nimeni nu-i poate ajuta si nici nu vor sa fie ajutati.”

Romanii n-au stat in sensul occidental al cuvantului, care sa protejeze si promoveze cetateanul de rand, de aceea este el taxat ca stat mafiot, furat si batjocorit. Cinci milioane s-au refugiat din aceasta cauza in vest. Tot atatea argumente pentru dialog, in speranta unei constientizari a situatiei actuale prezenta cat de poate de clar de Grama si Rogojan, si mai ales in a gasi strategia de a face un stat de drept, dupa norme occidentale, UE/NATO.
Dr. Viorel Roman


Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (15)
Gen. Aurel Rogojan: Cît despre relevanța religiei, mai complet zis a reperelor spirituale, vedem ce se întâmplă cu siguranta vieții și a libertății în civilizația catolică asaltată de promotorii Califatului Universal.
Corneliu Vlad: … e aici (in nr. 14) "sintetizat“ un morman de chestii ilogice, de pilda, nu dialogul e ofensator, afirmatia ca "ortodoxia moldo-valaha e inferioara" e ofensatoare de neiertat etc. ne putem amuza, unii, desigur, cu diverse jocuri intelectuale dar a ne dezmierda chiar asa hitleristic, parca e usor cam ... neacademic. si mai si dezvoltam sofisticaraia foarte doct, fara a zambi, deh, ca pentru ortodocsi ... oare nu intindem prea mult, cu falsa ingenuitate, coarda? unii, nu altii… iar din ce banuiesc eu, nu a venit ordin pe unitate sa se puna tunurile pe romani...
Viorel Roman: Schisma, dihotomia dintre fratii ortodocsi si occidentali e un scandalon / ofensa, de aceea afirmatia ca "ortodoxia moldo-valaha e inferioara“ e mai mult decat o prejudecata, ca acea de a pune tunurile pe ortodocsi, e o blasfemie de neiertat. Emanciparea sociala si nationala cere imperativ refacerea unitatii crestine, de aceea departajarea in superior si inferior intre egali e intolerabila, cum se vede si din titlul de mai sus.
Prejudecati in est si vest sunt multe, Roman Grue si aici, Corneliu Vlad se refera la generalul Adolf von Buccow, trimis in Ardeal sa faca pace intre uniti si ortodocsi si sa desfiinteze manastirile contemplative, fara activitate utila Sfantului Imperiu Roman. Bineintales ca manastirile ortodoxe cu bolnita etc. nu au fost desfiintate, nu s-a pus tunurile pe ele. Vechia conceptie medievala a ce e util sau numai contemplativ, e demult depasita. Astazi jumatate din ajutoarele sociale din intreaga lume se distribuie in Europa.
Ortodoxo-comunistii aveau planuri cincinale de a ajunge din urma si depasi occidentul. 2007 l-au ajuns din urma, dar sunt parca mai saraci, oricum nemultumiti, si ce este mai grav, renunta atat la ajutoarele UE de dezvoltare, cat si la vechiile planuri cincinale. Pe de alta parte exista un consens ca discrepanta est-vest strigatoare la cer trebuie depasita tinand cont si de sensibilitatea religioasa.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu