joi, 31 octombrie 2019

Se Construieste Noua Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Toma din Melbourne-Victoria, Australia





Biserica Ortodoxa Romana "Sfantul Apostol Toma" - Dandenong, Victoria, Australia

La cererea credinciosilor ortodocsi romani care traiesc in Dandenong, suburbie a orasului Melbourne, Adunarea Eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande intrunita la data de 28 iunie 2008, a aprobat infiintarea Parohiei „Sfantul Apostol Toma", Dandenong, Victoria.
Astfel, prin Decizia Episcopala nr. 3/2008 a fost infiintata sub omoforul canonic al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, incepand cu data de 1 iulie 2008, o noua parohie ortodoxa romaneasca in statul Victoria: Parohia „Sfantul Apostol Toma" din Dandenong.



La data de 1 decembrie a anului 2008, Parintele Marian Dinca a sosit in Australia impreuna cu familia. Prin milostivirea Bunului Dumnezeu si a Maicii Domnului si cu ajutorul Sfantului Apostol Toma, Parintele Marian impreuna cu noii sai credinciosii s-a ingrijit de amenajarea unui paraclis intr-un spatiu oferit prin bunovointa familiei Pascu si astfel slujirea la aceasta parohie incepe din data de 28 decembrie 2008. In aceasta ultima duminica a anului 2008, Preasfintitul Parinte Mihail impreuna cu Parintele Marian, au savarsit pentru prima oara Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie pentru credinciosii romani ortodocsi din Dandenong. Preasfintia Sa a numit noul paraclis „Capela Sfantul Apostol Toma" si a binecuvantat noul lacas de slujba.


CONSTRUCTIA BISERICII SFANTUL APOSTOL TOMA

Numarul tot mai mare de enoriasi a dus la inceperea si construirea noului lacas de inchinaciune. 

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al Maicutei Domnului si al Sfantului Apostol Toma, cu binecuvantarea Prea Sfintitului Mihail, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, Parintele Paroh Marian Dinca a organizat lucrarile de ridicare a panourilor de ciment a viitoarei Biserici Sfantul Apostol Toma. Cu ajutortul si expertiza tehnica a unor enoriasi ai parohiei care isi desfasoara activitatea in domeniului constructiilor industriale, au fost proiectate si executate panourile de ciment conform instructiunilor tehnice de rezistenta. Astazi dupa masuratorile topografice panourile au fost amplasate in conformitate cu design-ul bisericii.




Drumul spre eternitatea divina a credintei romano ortodoxe e prin exemplu!





O mare contributie a avut ca intodeauna in comunitatea romanilor din Victoria, Australia - Compania Cojo Construction PTY LTD





In functie de timpul de executie a structurii de metal care va asigura atat ranforsarea panourilor de ciment cat si forma acoperisului si a turlei bisericii, nadajduim cat de curand montarea structurii metalice sa fie facuta in conformitate cu datele tehnice respective, finalizata si data in folosinta cat mai curand.







Domnul Nicolae Cojocaru a facut o donatie de 6o de mii de dollari deasemeni a invitat si pe alti colaboratori si confrati ai sai sa sponzorizeze acest lacas, niciunul refuzand chiar alaturandu-se cu entuziasm si invitand si pe altii. E un semn de cinste si respect pentru romanii australieni de aici si de pretutindeni. Desigur ca in final constructia va costa sute de mii de dollari (daca nu... milioane! Pentru a avea "un lacas de milioane" cum ii place romanului sa se mandreasca), pentru a ajunge la un nivel demn credintei si serviciului comunitar.










Pentru cei dintre dvs. care doriti sa contribuiti financiar la constructia Bisericii Sfantul Apostol Toma, Victoria, Australia, va rugam sa accesati urmatorul link:

http://saintapostlethomas.com.au/constructia-bisericii-ortodoxe-romane---donatii_2.pdf

Mantuieste Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei tale! Amin.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu