duminică, 21 iunie 2020

Ben Todica - Dumnezeu s-o odihneasă în liniște și pace! 




Adio!

Am visat-o azi noapte pe Sonja, contabila de la fabrica în care am lucrat 12 ani. Acolo m-am accidentat și am ieșit la pensie. Ea m-a angajat și mi-a fost un prieten de drum în fabrică până acum câteva săptămâni când a murit de o boală grea, care a îmbătrânit-o și uscat-o în mai puțin de un an, încât era de nerecunoscut. Am vizitat-o în spital cu câteva luni în urmă, împreună cu soția. I-am dus un buchet de flori și am schimbat câteva cuvinte. Am apreciat-o foarte mult ca profesionist și ca om, soție, mamă a doi copii. Se mândrea de fată, Bronte, care era asistentă pe salvare și de băiat, Griffin inginer mecanic, amândoi excepțional crescuți. În vacanțe, ca studenți au lucrat în fabrică sub supravegherea mea. De origine, ea e din Germania. Soțul ei, Peter, e constructor de case și el om harnic și tăcut. Loial Sonjei.

Azi noapte eram în spatele fabricii. Nu știu ce căutam, când ea a apărut îngrijorată și m-a cheamat să trec prin garniturile de tren. Fabrica se transformase acum într-o gară mare, nod de cale ferată. Mă țin după ea, tot urcând și coborând. Mă simt obosit, dar observ că după mine aleargă doi câini. Unul alb și flocos, un fel de Poodle și, al doilea micuț ca o Chihuahua, cu blăniță alb/negru și lins ca o pisică. Cel mic e foarte vesel și, în timp ce cel alb șade și mă privește de pe ciment, eu încercând să închid ușa vagonului pe dinăuntru îl văd pe cel mic cum sare pe scări în sus, gata să intre înăuntru, însă alunecă pe trepte și se duce de-a berbeleacul de la vreo doi metri înălțime, în timp ce eu închid ușa îngrijorat și mă trezesc.

Sonja era îmbrăcată în negru cu o haină lungă de ploaie, din fâș. Astfel arăta ca acum câțiva ani în urmă, o femeie foarte frumoasă și plină de respect. Sonja James a avut o minte lucidă până în ultima clipă. Ultima comvorbire telefonică am avut-o cu câteva zile înainte de a muri, cand mi-a dat ultimile sfaturi cu privire la polița mea de asigurare împotriva accidentului.

La înmormântarea ei, nu am putut merge din cauza Covitului. Să fie acest vis luatul meu la revedere?

Sonja a fost motorul fabricii, un exemplu drept de admirat și, totodată de invidiat la SPEEDIE.

 A lucrat până în ultimile clipe ale vieții. Odihnește-te în pace!

Ben Todică










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu