miercuri, 17 iunie 2020

Viitorul e aici ! - "..., ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"




Coronavirusul a fost singurul lucru bun care mi s-a intamplat până acum în mulți-mulți ani de căsnicie

- Nevastă-mea nu mai vrea excursii pe nicăieri în lume, nici măcar în Dubai...
- nu mai pune mâna pe bani, fiindcă au mulți microbi și nu mai vrea să-și cumpere nimic, pentru că totul vine din China...
- i-a trecut shoping-ul din mall și nu mai vrea nici la alte evenimente, de frică să nu se molipsească...
- nu se mai întâlnește la bârfă cu prietenele, ci își petrece ziua și noaptea cu gura închisă...
- nu o mai deranjează că merg pe baltă la pescuit și nici că beau seară de seară câte o țuică...
- respectul dintre noi e mult prea mare, așa că nu ne mai atingem deloc.

Ăsta nu e un virus, e un plan de salvare...
Tiberiu Dinca
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
"What we are is  God 's gift to us, what we become is our gift to God"


Viitorul


1.        Service-urile pentru reparații auto vor dispărea.

Un motor pe benzină are 20.000 de piese individuale. Un motor electric are 20. Mașinile electrice sunt vândute cu garanții de viață și sunt reparate numai de dealeri (vânzători/ distribuitori). Durează doar 10 minute pentru a scoate și înlocui un motor electric. Motoarele electrice defecte nu sunt reparate de către vânzători/ distribuitori, ci sunt trimise la un atelier de reparații regional care le repară cu roboți. Defecțiunile la lumini la auto cu  motor electric sunt contracarate cu rezervă de iluminare, așa că vă deplasați, de exemplu, până la o spălătorie auto, iar mașina dvs. este tractată; în timp ce serviți o ceașcă de cafea vă vine mașina cu un nou motor electric.

2.        Benzinăriile vor dispărea.
Contoarele de parcare vor fi înlocuite cu contoare care distribuie electricitate. Companiile vor instala stații de reîncărcare electrică; de fapt, au început deja. Le puteți găsi în extrem de multe locații.

Majoritatea producătorilor auto (cei mai rapizi și deștepți în decizii) au alocat deja bani pentru a începe realizarea de noi linii care construiesc doar mașini electrice.

3.        Industriile exploatării cărbunelui vor dispărea.
4.        Companiile pe benzină / petrol vor dispărea.
Forajul pentru hidrocarburi/ țiței se va opri. Așa că, vom spune La revedere OPEC.

5.        Casele / locuințele vor produce și vor stoca mai multă energie electrică pe parcursul zilei, apoi o va folosi și, după caz,  se va vinde înapoi la rețea. Rețeaua aceasta a caselor/ locuințelor  depozitează și  distribuie energia surplus către industriile care consumă mai multă energie electrică. A văzut cineva acoperișul Tesla?

6.        Un bebeluș de astăzi va vedea mașini personale doar în muzee. (Nu vor mai fi muzee.)

VIITORUL se apropie mai repede decât credem și pe cât  se pot adapta/ descurca majoritatea dintre noi.

În 1998, Kodak avea 170.000 de angajați și vindea 85% din toată hârtia foto din întreaga lume. În doar câțiva ani, modelul lor de afaceri a dispărut și au dat faliment. Cine s-ar fi gândit să se întâmple asta vreodată?
Ceea ce s-a întâmplat cu Kodak se va întâmpla într-o mulțime de alte industrii în următorii 5-10 ani și, majoritatea oamenilor nu conștientizează, nu observă  că acest val al falimentelor, pe această bază a schimbărilor,  vine fără oprire.
V-ați gândit  în 1998 că 3 ani mai târziu, nu veți mai face poze cu role de film, cu aparate foto? Cu telefoanele inteligente de astăzi, cine mai dorește să cumpere/ să aibă  cameră foto în aceste zile?

Să nu uităm că, de fapt, camerele digitale au fost inventate în 1975. Primele au avut doar 10.000 de pixeli, dar au respectat legea lui Moore. La fel ca în cazul tuturor tehnologiilor exponențiale, au fost o dezamăgire pentru o perioadă, înainte de a deveni superioare, atractive, însă mai apoi  au devenit uluitor de cerute, la modă, în doar câțiva ani. Acum se va întâmpla din nou așa ceva (dar mult mai repede) cu Inteligența Artificială, sănătatea, mașinile autonome și cele electrice, cu educația, imprimarea 3D, noua agricultură și locurile de muncă.

7.        Uitați de cartea „Șocul viitorului”, bine ați venit la a 4-a Revoluție Industrială.

Software-ul a întrerupt și va continua să perturbe majoritatea industriilor tradiționale în următorii 5-10 ani.

UBER este doar un instrument software, nu dețin nicio mașină și acum este cea mai mare companie de taxi din lume. Întrebați orice șofer de taxi dacă a văzut asta și ce crede despre viitorul său.

Airbnb este acum cea mai mare companie hotelieră din lume, deși nu dețin nicio proprietate.
Întrebați-i pe  cei de la Hilton Hotels dacă au văzut asta și ce cred despre viitorul lor.

8.        Inteligența artificială: calculatoarele devin mai bune, exponențial, în înțelegerea lumii.
Anul acesta (2020), un computer l-a bătut pe cel mai bun jucător Go din lume, cu 10 ani mai devreme decât se aștepta.

9.        În SUA, tinerii avocați deja nu mai găsesc/ nu mai primesc locuri de muncă. Datorită Watson-ului IBM, se pot primi sfaturi juridice/ legale (până acum, pentru moment, date și consultații juridice /lucrurile de bază) în câteva secunde, cu o precizie de 90%, în comparație cu o precizie de 70% atunci când sunt făcute de oamenii juriști. Deci, dacă studiezi dreptul, oprește-te imediat. Vor fi cu 90% mai puțini avocați în viitor. Vor rămâne doar specialiști omniscienți.

10.      Watson ajută deja doctorii/ asistenții care diagnostică cancerul, de 4 ori mai exact decât doctorii/ asistenții umani.

11.      Facebook are acum un software de recunoaștere a modelelor care poate recunoaște fețele mai bine decât oamenii. În 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii.

12.      Mașinile autonome: În 2018, primele mașini cu autovehiculare au fost/ sunt deja în funcțiune. În următorii 2 ani, întreaga industrie auto/ de deplasare/ de transport va începe să fie perturbată. Nu veți mai dori să dețineți o mașină, deoarece veți apela o mașină cu telefonul, aceasta va apărea la locația dvs. și vă va conduce către destinație. Nu va trebui să îl parcați, veți plăti doar distanța parcursă și puteți fi productiv în timp ce conduceți. Copiii foarte mici de astăzi nu vor primi niciodată permisul de conducere și nu vor deține niciodată o mașină.

Acest lucru ne va schimba orașele, pentru că vom avea nevoie de 90-95% mai puține mașini. Putem transforma fostele locuri de parcare în parcuri.

Un număr de 1,2 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente auto la nivel mondial, inclusiv prin conducere distrasă ori sub influența băuturilor. În SUA acum se produce un accident la fiecare 60.000 de mile; cu conducere autonomă va scădea la 1 accident în 6 milioane de mile. Acest lucru va salva un milion de vieți la nivel mondial în fiecare an.

Majoritatea companiilor de automobile tradiționale vor intra, fără îndoială, în  faliment. Companiile auto tradiționale vor încerca abordarea evolutivă și vor construi doar o mașină mai bună, în timp ce companiile tehnologice (Tesla, Apple, Google) vor face abordarea revoluționară și vor construi un computer pe roți.
Priviți ce face Volvo în acest moment; nu mai există motoare cu combustie internă în vehiculele lor începând din acest an, folosind deja cele electrice la modelele din 2019, - realizând doar auto electrice sau hibride, cu intenția de a elimina treptat chiar și modelele hibride.
Mulți ingineri de la Volkswagen și Audi sunt complet îngroziți de Tesla, și așa ar trebui să fie. Priviți la toate companiile care oferă doar vehicule electrice. Despre auto electrice  nu s-a auzit de multă vreme, ci doar cu câțiva ani în urmă.

13.      Companiile de asigurări vor avea probleme masive, deoarece, fără accidente, costurile vor deveni mai ieftine. Modelul de afaceri al asigurărilor auto va dispărea.

14.      Imobiliarele se vor schimba. Pentru că dacă puteți lucra în timp ce faceți naveta, oamenii se vor muta mai departe, pentru a trăi într-un cartier mai frumos sau mai accesibil.

15.      Mașinile electrice vor deveni generalizate în jurul anului 2030. Orașele vor fi mai puțin zgomotoase, deoarece toate mașinile noi vor funcționa cu electricitate. Orașele vor avea și un aer mult mai curat.

16.      Electricitatea va deveni incredibil de ieftină și curată. Producția de energie solară a fost pe o curbă exponențială de 30 de ani, dar acum puteți vedea impactul său uluitor. Și tocmai continuă să crească producția de energie regenerabilă.

17.      Companiile de energie fosilă (cărbune, țiței) încearcă cu disperare să limiteze accesul la rețea a energiei regenerabile, pentru a împiedica concurența din instalațiile solare de acasă, dar asta pur și simplu nu poate continua - tehnologia va avea grijă de această strategie.

18.      Sănătatea: prețul Tricorder X va fi anunțat anul acesta. Există companii care vor construi un dispozitiv medical (numit „Tricorder” de la Star Trek) care funcționează cu telefonul personal, care îți scanează retina, ia proba de sânge și de respirație. Apoi analizează 54 de bio-markeri care vor identifica aproape orice boală. În prezent, există zeci de aplicații de telefon pentru scopuri de sănătate.


Bine ați venit la VIITOR. Aceasta a ajuns, de fapt, acum câțiva ani în societatea noastră.


Sursa: ADRIAN MUNTEANU



Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus.

Adevaratul scenariu in cinci etape ale crizelor globale generate de COVID-19 si reprogramarea Planetei



Incepe sa se conturezedirectia spre care se indreapta lumea dupa aceasta pandemie declansata decoronavirus.

Acum, daca acestSARS-COV2 este "scapat din laborator" special pentru a se atingeacest obiectiv global, sau este "natural" si devine doar un motivpentru marile schimbari planetare, aproape ca nu mai conteaza.

Cert este ca aceastacriza a devenit o oportunitate pentru liderii mondiali - la vedere sau nu -pentru a instaura o noua oranduire social-economica.

Inainte de criza COVID-19 omenirea era in pericol major de aintra, de la sine, intr-un colaps economico-financiar fara precedent.

Rata de inmultire a populatiei planetare, locurile de munca,imposibilitatea cresterii economice traditionale etc., ar fi condus laprabusirea sitemelor bancare, implicit ale economiilor marilor state, ceea cenu este un secret pentru nimeni, sunt publice aceste prognoze de la fineleanului trecut.

Culmea e ca tot din toamna anului trecut au aparut si primelezvonuri legate de o pandemie globala, ba chiar s-a derulat celebrul experiment"Event 201", finanatat de fundatia Bill& Melinda Gates, carefundatie milita pentru reducerea populatiei Terrei, iar magnatul de laMicrosoft atragea atentia inca de acum 5 ani asupra unei pandemii decimatoare,ca fiind cel mai mare pericol al economiilor mondiale, mai mare decat un razboimondial.

Nu putini sunt si cei care spun ca acum ne aflam in plin AlTreilea Razboi Mondial, dar nu unul traditional, ci unul hibrid, in care seconfrunta - pe fond de coronavirus - marile puteri economice: China si SUA pede-o parte, Europa si "coloniile" pe de alta parte.

Ce spun, in esenta, marii"strategi" ai acestei "confruntari" - ceea ce urmeaza e oanaliza-sinteza facuta jurnalistic -, multi dintre ei doar porta-voci aleOcultei - cum este ea mentionata de teoriile conspiratiei -, care doreste onoua ordine internationala - o "tehnocratie" in loc de"democratie", in paralel cu masuri luate care sa intrezareasca acestdeziderat planetar:

1. Criza medicala va maidura inca aproximativ 6 luni, pana la descoperirea unui vaccin sau tratamentcare sa asigure vindecarea sigura de COVID-19.

In acest timp vor muri la nivel mondial - declarati ca avandSARS-COV2 - cateva milioane de oameni (cei mai multi dintre ei neavand ca sicauza principala a decesului coronavirusul, dar asa vor fi trecuti instatistici), ucigand multe din persoanele in varsta (atehnologice), panicaglobala va fi intretinuta de mass-media si de autoritatile din domeniu, carevor lua masuri ale starii de urgenta din ce in ce mai restrictive, carelimiteaza libera circulatie, libera exprimare, dreptul la protest etc. (cu masuriaspre de carantinare, amenzi, dosare penale si altele), drepturile omuluiajungand incalcate masiv, iar populatia va asista impasibila, ba chiarmajoritatea cetatenilor vor cere aceste masuri si vor fi de acord cu ele.

Cand lumea se va trezi la realitate - daca se va mai trezi - va fiprea tarziu.

Cei care vor spune adevarul vor fi blamati de "mareaturma", primind oprobriul majoritatii.

Mass-media si retelele de socializare vor functiona din plin inacest sens, iar fake-news-ul va lua o amploare fara precedent ca forma demanipulare a masselor.

Pe fondul aceste crize majore, tarile dezvoltate vor rezolvareducerea populatiei "balast", adica vor trimite acasa migrantii, ceifara locuri de munca, cei ce lucrau la negru, infractorii, prostituatele etc.,toti cei care nu-si vor mai avea locul in noua societate tehnologica.

Acest "balast" va migra "natural" catre tarilede bastina sau catre cele mai putin dezvoltate.

2. Criza economica va atinge apogeul la momentulcand criza medicala va da semne de "insanatosire".

Asa ca multa lume nici nu va realiza ca a intrat dintr-o criza inalta, iar cea medicala va ajunge pe locul al doilea, urmand a fi reluata ori decate ori masurile crizei economice si a celei sociale (restrangerealibertatilor) vor cere o noua situatie de frica globala, o panica generalizata.

Vor fi impuse masuri economice care sa tina lumea in casa, darcare sa para la prima vedere utile populatiei, incurajatoare: amanareacreditelor la banci, relaxare la plata utilitatilor, ajutoare de la stat,somajul tehnic, incurajarea muncii de acasa.

Ideea generala e ca lumea sa stea acasa si sa fie pregatita pentrunoua revolutie tehnologica: totul pe online, totul in World Wide Web.

Mai apoi, lumea nu va mai merge la serviciu, traditional, asa cumfaceau 80% din cetatenii planetei.

Introducerea sistemelor 5G pentru care se da o batalie grea intreSUA si China, va conduce la o viteza uriasa a netului, la un raspunsinstantaneu.

Bancile si marii operatori economici vor incuraja noile tehnologiisi se vor orienta spre "acoperirea in cyberspace" dupa ce"acoperirea monetara" traditionala devine desueta (n.r. - intai afost economia cu acoperire in natura - trocul-, apoi acoperirea in aur abanilor, apoi acoperirea in aur si credite - creante -, acoperirea in aur,credite si bogatii ale solului si subsolului, la care s-au adaugat pe parcurs -odata cu razboaiele locale pentru suprematia in bogatii naturale -"acoperirea in forta de munca ieftina", "acoperirea intehnologie"... pe rand, aceste "acoperiri" ale valorii banilorfizici si virtuali au ajuns la plafonare, intrucat nu se mai poate face si"acoperire pe aerul respirat", sau "acoperire in bogatii de peMarte... toate acestea erau "motoare" ale economiei globale false,care asigurau globalizarea si functionarea bancilor si multinationalelor,intr-un urias joc piramidal sortit esecului... deja semnalele aratau ca trebuiecautat si "altceva", asa ca se vorbeste acum de "acoperire incyberspace", care include nu numai valoarea din online ca si munca, ci totsitemul IT, puterea de calcul a computerelor planetare - care se dubleaza lafiecare doi ani - robotica, spatiu virtual etc.).

3. Se introduce in cat mai multe tari cu economiidezvoltate, la inceput, Venitul Minim Universal (VMU).

Adica toti cei care sunt cetatenii unui stat vor incasa o sumalunara indiferent daca muncesc sau nu.

Experimentul in acest domeniu a fost facut in tarile nordice aleEuropei, cetatenii incasand timp de doi ani cate 500 de euro lunar.

Experimentul s-a incheiat in 2019 si concluzia a fost ca oameniiau devenit mai pasnici, mai manipulabili, mai "fericiti si maisanatosi", dar nu a condus la reorientarea fortei de munca.

Aceiasi masura a fost experimentat si de Iran in 2011, dar ca omasura religios-socialista.

Aici n-a avut mare efect intrucat suma era foarte mica si ca inorice dictatura nivelul de trai era scazut.

Ce inseamna acest VMU?

Fiecare cetatean primeste de la stat - "in mod gratuit(netaxabil), permanent si nerambursabil" - o suma fixa, dupa anumitecriterii (nu va fi o suma egala pentru toata lumea): varsta, pregatireprofesionala, pregatire intelectuala, creativitate, diverse talente artisticeetc., in baza unui chestionar.

Sumele vor fi cuprinse astfel intre o valoare exemplificativa -300 si 1000 de euro actuali de persoana, functie de punctajul din chestionar,cu o reevaluare anuala (punctajul poate sa creasca sau sa scada functie denoile abilitati/dezabilitati).

Acest sistem, cand se va globaliza va conduce la o singura monedaplanetara, virtuala, de tip bitcoin, cu acoperire in mediul virtual.

Fireste ca statelor le va conveni acest lucru si iata de ce.

Pai, in primul rand bugetarii.

Statul cheltuieste lunar sume mari de bani pentru asigurarea unuiloc de munca (spatiul, chirie, dotare, facilitati de transport, aglomeratie,poluare, computer, energie electrica, termica, accidente de munca, sanatate,asigurari sociale etc.) cheltuieli de multe ori mai mari decat salariilepropriu-zise.

Daca lumea munceste de acasa, sau nu munceste si sta doar acasa,aceste cheltuieli scad semnificativ pentru stat.

Pe baza VMU fiecare isi asigura acasa aceste cheltuieli de chirie,spatiu de lucru, energie consumata, lipsa transport etc.

Peste acest VMU fiecare va lua o leafa pentru munca de acasa prinonline pe baza unor comunicatii ce se vor dezvolta exponential odata cu 5G, maiales in mediul virtual, incat lumea va intra in spatii virtuale si va relationaca si cum ar fi la serviciu, aproape unul de celalat, desi se vor afla, poate,la capete opuse ale planetei.

Aceste venituri peste VMU vor fi impozitate, vor cere asigurarisociale si medicale si alte forme de taxe, inclusiv ale spatiilor de lucru siale proprietatilor.

Ca o reactie, piata imobiliara va scadea, noile constructii despatii la fel, intrucat lumea se va aduna sa munceasca "in familie",sau in mici comunitati "de lucru", impartind spatiile dar insumandVMU ale tuturor membrilor, pentru o mai buna eficienta.

Tot ca o reactie, de pilda, turismul se va diminua, va ajunge unlux, ca si transportul aerian, fiind inlocuit cu "turismul virtual",cu "vacante virtuale".

Se vor dezvolta mijloacele care tin lumea in casa (industriacinematografica, calatoriile "online", industria sexului online sirobotic - care sunt deja in faza incipienta -, jocurile pe computer, sporturilefacute virtual, meciuri de fotbal generate pe teren virtual: un Messi alviitorului va juca de acasa "din sufragerie", echipat cu tehnologiecare ii va permite sa intre pe un teren din cyberspace, in fata sutelor demilioane de spectatori 3D).

Cei care nu vor fi bugetari, caci s-a pus si intrebarea asta, sivor munci la companii private - in mare parte multinationale, vanzari siservicii online etc. - fireste ca vor fi impozitati peste VMU, la fel sicompaniile care vor avea taxe suplimentare la stat.

Astfel, statul va avea suficienti bani ca sa tina lumea in case(se si experimenteaza chiar in acest moment somajul tehnic cu 75%).

Spania a anuntat ca va fi prima tara care, pe fondul crizei decoronavirus, va implementa - deocamdata "cu caracter temporar" -Venitul Minim Universal).

4. Odata cu introducerea si pe masura dezvoltariiacestor noi norme, cu o populatie pasnica si tinuta "in arest la domiciliu",intr-o lume total virtuala, lucrurile se vor "limpezi" (deja retelele de socializare realizeazaacest fapt, deocamdata ca nu la o asemenea performanta tehnologica, au dejasocializare "la distanta" - distantare sociala - prezinta filme,poze, concerte si evenimente live, stiri si televiziune live, inchipuiti-va unFacebook peste 10 ani cu tehnologie 5G in care lumea va avea impresia ca intrain spatii virtuale ca si cum ar fi acolo "in persona").

Tehnocratia prin puterea de calcul uriasa si viteza 5G va creaaceste spatii virtuale perfecte (deja grafica jocurilor pe computer e foarteaproape de asta), incat vor avea loc de pilda operatii la distanta prinmijlocire virtuala pentru pacienti care se afla la sute sau mii de km fata demedicul care ii opereaza cu ajutorul unui robot, vor fi pe strazi masini farasofer, ale comunitatii, vor disparea masinile personale etc.

Robotii industriali vor fi ceva comun - 90% din acoperirea forteifizice de munca - iar robotii casnici si de divertisment vor deveni la fel debanali precum sunt azi frigiderele si consolele multimedia.

Ochelarii virtuali si lentilele de contact pentru mediul virtual -supertehnologizate si superprogramate cu sute de aplicatii - se vor raspandi pescara larga si vor lua locul smartphone-urilor.

Asta, fireste, intr-un interval de 5-10-15-20 de ani, in etape.

Dar deja nu mai este vorba despre science-fiction.

Cine va detine tehnologia, internetul, viteza 5G, acela va detineputerea si va avea putere si asupra oamenilor.

5. Criza politica este cea care urmeaza.

Lumea ii va vedea pe cei care au implementat tehnocratia in loculdemocratiei ca pe niste zei care au adus pacea si linistea planetara, fara arealiza ca s-au pierdut libertatile fundamentale.

Partidele politice sub forma actuala devin vetuste, inutile.

Cand ai o populatie deja tinuta sub control, care nu maireactioneaza inafara spatiilor virtuale - devenind "mici dumnezei pepamant" -, ce nevoie mai ai sa o mai tii ancorata in tabere politice?!

Partidele politice nu vor mai exista, cum si celebrul"dividae et impera", necesar controlului din asa-zisa democratie, nuva mai fi necesar, caci in spatiile virtuale chiar persoana insasi se"divide" si "conduce", nemaifiind nevoie de comunitati informa fizica.

Nu va mai exista - de comun acord - dreptul de a alege si de a fiales.

Liderii mondiali se vor alege singuri ca interfete ale unei caste,dupa ce se va fi ajuns la Guvernul Mondial.

Caci acolo unde virtualul si cyberspace-ul nu mai are limite sigranite totul se va petrece simultan la nivel global, cu un guvern unic, cu omoneda unica, cu o banca unica si o uriasa multinationala globala.

La varful piramidei.

In jos, coborand piramida vor fi administratii locale etc.

Aici trebuie spus ca si sitemul juridic se va schimba total.

Va fi unul de tip represiv, cu procese si sentinte virtuale,online, "de la distanta".

Arestul va fi evident la domiciliu, asigurat de tehnologie, iar"detinutul" va evolua intr-un mediu virtual anume ales pentru"reeducare".

Fortele politienesti vor fi doatate cu cea mai inalta tehnologiede urmarire a persoanelor "recalcitrante", asa ca noua ordine globalase anunta un linistita, fara razboaie, crime, violuri - ca in statele de azidemocratice - populatia planetei scade in limitele admise de Guvernul Mondial(undeva la maximum doua miliarde populatie planetara, dupa cum anunta Oculta cae suficienta "lume" spre a fi controlata complet), reproducereaspeciei nemaifiind o necesitate, iar cyber-sexul fiind total satisfacator.

Cat despre controlul populatiei din punct de vedere al sanatatii,acesta se poate face cu implanturi, cipuri si alte asemenea"gadgeturi", care vor fi ceva banal, ca si cum ai purta azi un inelsau un cercel, sau o proteza de sold.

Nimeni nu va mai stii, din noile generatii, cum a fost inainte, cudemocratia, prin manipulare o vor considera o forma istorica invechita, faracontinut si progres, ceva la care nimeni nu va mai dori sa se intoarca, fiindgeneratoare de conflicte, razboaie, inechitati, "asuprirea omului de catreom", "distrugerea mediului inconjurator", responsabila de "incalzireaglobala" si de rapacitatea capitalismului, care a pus in pericol existentasi sanatatea planetei.

Guvernul Mondial, fara razboaie, fara economie concurentiala, farainechitati intre state, va fi suficient.

Ce daca omul nu va mai fi liber?

Nimeni nu-si va da seama, nimeni nu va mai sti ce e libertateaadevarata, cea a trupului si spiritului.

Caci si religia va fi una singura, una tehnologica, stiintifica,de ale carei dogme vechile generatii s-ar ingrozi.

Se va trai intr-un urias comunism virtual, tehnologic, o replicala scara cyberspace a acelei lozinci cu "societatea multidezvoltata".

Si nu vorbim de un viitor indepartat, in maximum 20 de ani acestescopuri vor fi atinse.




Nota:Acest articol are la baza articole aparute in presa interna si internationala,ca si studii de prognoza sociala, economica, juridica, religioasa care se potconsulta cu usurinta in mediul online.


Sursa: Prof. VALENTINA LUPU




ROSS DOUTHAT: CUM VA ARATA LUMEA POST-DECADENTA?



Pe Ross Douthat deja l-am menționat de mai multe ori în comentariile noastre, el fiind autorul cărții recent publicate (2020) The Decadent Society: How We Became the Victims of our Own Success / Societatea decadentă, cum am devenit victimele propriului nostru succes.



Douthat e creștin autentic, conservator, are o peniță ascuțită, posedă discernământ, de profesie fiind editorialist la cel mai mare ziar din lume, The New York Times. Soț și tată a 4 copii, Douthat locuiește la New York și a rămas fidel catolicismului în care s-a născut. Nu scrie teologie, ci filtrează evenimentele zilei din perspectiva creștină. Cartea a fost publicată înainte de erupția pandemiei, dar tema dominantă a cărții se aplică și situației noastre pandemice: succesul și bunăstarea de care ne bucurăm se datorează muncii a sute de ani a părinților noștri. În ultimii 50 de ani am făcut mai mult progres economic, științific, și în alte domenii ca oricând. Dar totuși, astăzi suntem mai mizerabili, mai dezorientați moral, mai deprimați și mai dependenți de medicamente anti-depresive pentru a confrunta viața decât oricând.



Stagnare



Era istorică curentă, scrie Douthat, are patru caracteristici: (1) stagnation / stagnare; (2) sterility / sterilitate; (3) sclerosis / scleroză; și (4) repetition / repetiție (adică lipsa de inovație).



Ne aflăm, analizează el, într-o stare de „sustainable decadence / decadență sustenabila”, una care, însă, pentru noi e foarte confortabilă. Această decadență: (1) ne face „comfortably numb" / confortabili și atrofiați față de mizeria morală în care trăim; (2) constituie o formă de „kindly depotism" / despotism indulgent; (3) ne pune într-o stare de anticipație a finalului civilizației; și (4) ne prelungește agonia decadenței.

Recomandam cartea lui Douthat. Cartea e relevantă azi și pentru că, ultima parte a ei, supune unei analize întrebarea „cum va arăta epoca post-decadentă?” Această întrebare e relevantă și pentru aceste zile de pandemie când ne întrebăm, iar specialiștii caută să ne explice, cum va arăta lumea post COVID-19?



Întrebarea, deci, e identică, dar se aplică unor situații total diferite. Când și-a scris cartea, Douthat anticipa un final al erei decadenței, dar și încerca să contureze o lume post-decadentă. Nu a anticipat pandemia, nici o configurare a lumii post-pandemice. Douthat privește la modul în care civilizațiile trecute decadente s-au epuizat de la sine și au fost înlocuite de altele. Ca exemplu, el vede sfârșitul civilizației aztece și înlocuirea ei cu civilizația europeană catolică. Civilizația aztecă s-a prăbușit din cauza decadenței, o decadență intrinsecă aztecilor și populației maya, care nu a putut ține piept erupției pandemiei microbilor aduși de soldații lui Cortes și Pizarro. (Paginile 189 -190)



Pandemie



Decadența aztecilor era caracterizată de boli, disoluție socială, degradarea mediului înconjurător, superstiție, sacrificii umane, ritualuri păgâne, divinație, vrăjitorie, și ocultism, printre altele.

Armata de peste 100.000 a aztecilor nu a putut ține piept micuței armate spaniole. Decadența aztecă nu a putut ține piept microbilor care i-au decimat armata și o întreagă civilizație.

Citând din britanicul Will Durant, Douthat scrie că „a great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within / o mare civilizație nu e cotropită din afară până nu se distruge ea pe sine însăși din interior”.

Această perspectivă o putem aplica și la situația în care ne aflăm. E posibil ca Occidentul zilelor noastre să treacă prin aceeași filieră a istoriei? Trăim într-o Europă decadentă, care nu a anticipat pandemia, și, deci, nu a fost pregătită pentru ea. Un Occident în stare de descompunere morală de decenii. O descompunere pentru care nu există medicament. Iar, acum, ne confruntăm cu niște microbi, veniți tot din Marele Est / China, care ar putea avea același efect asupra Occidentului ca și microbii veniți, în urmă cu peste jumătate de secol, tot din Marele Est / Europa, peste azteci și maya.



Cum se va produce moartea decadenței?



Era decadenței va avea sfârșit, scrie Douthat în Partea a Treia a cărții lui. Exista trei posibile modalități. Primul model e „a catastrophe / o catastrofă”. Douthat prevede posibilitatea unei catastrofe care va pune capăt decadenței, dând, printre altele, exemplul civilizației aztece și maya. Dă exemplul și altor pandemii, iar în zilele noastre dă exemplul scăpării tehnologiei de sub control, ori un act terorist care implică arme de distrugere în masă.



Un citat chiar remarcabil, scris de Douthat înainte de izbucnirea pandemiei, s-a dovedit a fi în întregime corect în lumina experiențelor noastre din ultimele trei luni: „our planes and trains and automobiles create endless vectors for deadly diseases to move more swiftly between societies than ever before / avioanele și trenurile noastre creează vectori care transmit viruși letali mai repede de la societate la societate ca oricând în trecut". (Pagina 191)



Alte catastrofe capabile să distrugă decadența sunt (1) nesustenabilitatea prosperității datorată îmbătrânirii societății globale; (2) modificările climatice; și (3) expansiunea demografică a Africii în Europa. Agreem cu posibilitatea primei catastrofe, nu agreem cu a doua și suntem sceptic privind a treia.



Declinul demografic al Occidentului (în special al Europei) e un dat indiscutabil. La fel e îmbătrânirea populației, inclusiv al Chinei. Avortul, hedonismul și carierismul ne-au dus la situația demografică precară în care ne aflăm. Nu vădem cum am putea ieși din această dilemă. Al doilea model e posibilitatea unei „renașteri / renaissance”. Cum? Prin renașterea Bisericii și a Creștinismului. Practic vorbind, însă, cine va revitaliza Creștinismul european? Douthat atribuie un rol important creștinilor africani în acest sens.



Dar dacă o renaștere spirituală și valorică nu e posibilă, Douthat ne pune în față alternativa unui viitor „tehno-utopic”, lipsit de conținut ideologic tradițional, dar susținut de o religie nouă: credința în știință. Ar putea fi un viitor în care oamenii „don't believe God or politics can save us, but some of them still think that science alone will suffice to do the trick / nu cred că Dumnezeu ori politica ne pot scăpa, dar cred că știința ne va putea salva”.



Providenta



Douthat numește a treia posibilitate pentru distrugerea decadenței „providence / providența”. În acest capitol exprimă perspectiva creștină a finalității decadenței. El face observația interesantă că nicio civilizație cunoscută omenirii nu a supraviețuit în absența unui substrat spiritual: „no civilization has thrived without a confidence that there was more to the human story than just the material world as we understand it / nicio civilizație nu a dăinuit mult fără a avea încrederea că istoria omului conține un alt aspect dincolo de aspectul material”. (Pagina 237)



Exemplul dat de Daouthat în sprijinul argumentului lui e decadența Romei. Roma clasică s-a prăbușit când nu a mai avut un substrat spiritual care să contrabalanseze decadența. S-a produs un gol spiritual care a fost umplut de Creștinism, un creștinism care a revitalizat civilizația romană, transformând-o în civilizația europeană creștină cunoscută nouă tuturor.

Dumnezeu, insistă Douthat, a intervenit în istoria omenirii tocmai când Roma a atins apogeul decadenței ei. Pe de o parte Roma s-a prăbușit, dar prin Iisus Hristos a renăscut. Intervenția lui Dumnezeu deci nu e o coincidență. A intervenit „când s-a împlinit vremea”, adică atunci când decadența ajunsese la culme și se părea că nu mai e scăpare.



Cuvintele exacte ale lui Douthat sunt: „it wasn't that Rome's rise prepared the way for Christianity, it was that Rome's decadence demonstrated the need for a Messiah - that God … at precisely that moment when He sent His Son to save the world from itself / nu doar că ridicarea Romei a pavat drumul pentru Creștinism, a fost decadența Romei care a demonstrat nevoia unui Mesia – ca Dumnezeu … chiar în acel moment a trimis pe Fiul Său să mântuiască lumea, s-o scape de ea însăși”. (Paginile 237-238)



Cine și cum va interveni pentru noi, astăzi, în aceste zile de pandemie, să ne dea o nădejde și un viitor? Să scape lumea de ea însăși? Răspunsul nostru e ușor de anticipat. E identic cu a lui Douthat: Fiul și valorile creștine.



Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro


The Floyd Riots Mark a Century of Communist Agitation

On the evening of June 10, in the midst of an impromptu desecration festival in Portsmouth, Virginia, the statue of a Confederate soldier was yanked off its pedestal and crowned the unfortunate Chris Green, who stood underneath.

Green, now in a medically induced coma, coded twice on the way to the hospital.  He may not survive.  Erasing the past is a dangerous business.  It has been since the communists got involved in rewriting history a century ago.

As it happens, George Floyd died exactly 100 years and 40 days after Alessandro Berardelli and Frederick Parmenter were shot to death in a payroll robbery in Braintree, Massachusetts.  These men have little in common with Floyd save that none of them deserved to die and that their respective deaths set off worldwide demonstrations orchestrated out of the very same playbook.

In the 1920s, communists had to erase some immediate history — namely, the fact that a pair of Italian anarchists murdered Berardelli and Parmenter in cold blood.  The evidence that the anarchists, Nicola Sacco and Bartolomeo Vanzetti, killed the pair was overwhelming.  They were convicted soon after the murders.

In 1924, as the appeals process wore on, Sacco and Vanzetti caught a break of sorts.  Lenin died, and Stalin replaced him.  Always the realist, Stalin had no illusions that the Soviet P.R. arm, the Comintern, could inspire an American revolution.  He focused his American efforts instead on defamation.

With Stalin's blessing, the Comintern set out to find a case that would undermine the idea of America, which at the time held great sway throughout the world.  America was widely perceived as the land of opportunity, the ever beckoning home of the free and the brave.  For the Soviet experiment to prevail, the American experiment had to yield.  The world had to see America through fresh, unblinking eyes, not as the great melting pot, but as a simmering stew of xenophobic injustice.

In 1925, the Comintern came looking for Sacco and Vanzetti, glass slipper in hand.  Almost immediately, "spontaneous" protests sprung up throughout the world.  Europe's great squares filled with sobbing, shouting protesters, declaiming the innocence of the immigrant martyrs and denouncing the vile injustice of their persecutors.  These protesters donated hundreds of thousands dollars to the cause, almost none of which found its way to the real Defense Committee.

In America, the Comintern created theater and allowed the actors to find their way to the parts.  The casting call for the Sacco and Vanzetti protests attracted a who's who of literary leading lights.  Prominent American authors Upton Sinclair, Katherine Ann Porter, John Dos Passos, and Edna St. Vincent Millay not only protested the seeming injustice, but also created literary works around it.  Scores more picketed, protested, or signed petitions.  International luminaries joined in as well.  George Bernard Shaw and Albert Einstein wrote letters on behalf of the anarchists.  French Nobel Prize–winner Romain Rolland sent a telegram to the Massachusetts governor.

As the August 1927 execution date approached, the Comintern went to work.  Its Berlin office arranged for material declaring the pair's innocence to be reprinted and distributed throughout the world.  Protest movements swelled in major American cities and European capitals.  On the night before the execution, five thousand militants roamed the streets of Geneva savaging everything from cars to movies that smelled of America.

On the night of the execution, August 22, an outpouring of rage and grief swept the world and left common sense buried in its wake.  The French communist daily Humanité published an extra edition with one word on the front cover, "Assassinés."

Reacting to the news that the pair had, yes, been "assassinated," crowds swarmed through the streets of Paris on the way to the American embassy, ripping out lampposts and smashing windows.  Only the tanks that ringed the embassy stopped them

In London, masses of people surged around Buckingham Palace, shouting and singing "The Red Flag."  Germany, meanwhile, witnessed a series of demonstrations and torchlight parades more intense than any the volatile Weimar Republic had yet seen.  A half-dozen German demonstrators were killed during the course of them.

The Comintern had pulled all the right strings in this international puppet show.  True, Sacco and Vanzetti were executed, but it had never been its job to save them.  In her memoir, The Never-Ending Wrong, published on the fiftieth anniversary of the pair's execution, Pulitzer Prize–winning author Katherine Ann Porter relates how she first came to understand this.

As the final hours ticked down, Porter had been standing vigil with others artists and writers in Boston.  Ever the innocent liberal, Porter approached her group leader, a "fanatical little woman" and a dogmatic communist, and expressed her hope that Sacco and Vanzetti could still be saved.  The response of this female comrade is noteworthy largely for its candor:

"Saved," she said, "who wants them saved?  What earthly good would they do us alive?"

In George Floyd, our neo-communists found their own Sacco and Vanzetti, but much better.  As a black American, his death had much more frightening moral power.  It was caught on camera.  The offending officer was white.  In 2020, these were all essential variables.  Had any of three other officers at the scene — two Asians and a black American — been the one kneeling on Floyd's neck, the story would never have left the twin cities.

The puppeteers were shrewd this time.  They passed on the Georgia shooting of Ahmaud Arbery a month earlier, as it lacked the elements of high drama.  Floyd made for a much more appealing victim, the most appealing since Rodney King, but the Rodney King riots, destructive as they were, never left Los Angeles.

No, the response to this one was planned.  I would love to know who green-lit the decision to go worldwide with George Floyd.  As with Sacco and Vanzetti, scores of people have been hurt and killed in the demonstrations on Floyd's behalf, the unlucky Chris Green just one of many.  As with Sacco and Vanzetti, too, many donations have not gone where the donors intended.

Unlike with Sacco and Vanzetti, however, the Floyd protests will keep on killing.  After Ferguson, the police withdrawal from active policing resulted in literally thousands of black deaths].  This time, the withdrawal will result in many thousands more.

For the organizers, it's all good.  They don't care about the collateral damage.  They didn't even care about George Floyd. After all, what earthly good would George have done them alive?

Jack Cashill's newest book, Unmasking Obama, is available for pre-order at Amazon.


Sursa: John Gionea





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu