marți, 1 decembrie 2020

Virgil Ciuca - Vijulie l-a dat afară într-un mod inexplicabil pe Vladinmir Tismaneanu

 



Vijulie l-a dat afară într-un mod inexplicabil pe Vladinmir Tismaneanu

 

SE VORBESTE CA TISMANEANU - IN PERIOADA DOCUMENTARII SI INTOCMIRII RAPORTULUI  PENTRU "CONDAMNAREA COMUNISMULUI"? A DISTRUS DOCUMENTE "COPROMITATORE" - LA ADRESA CELOR ADUSI IN ROMANIA PE TANCURILE RUSESTI"

 

 AR TREBUI INSA CA DOCUMENTELE PRESUPUS DISPARUTE SA FIE REFACUTE CU COPII DUPA DOCUMENTE DE ARHIVA DIN RUSIA SI ALTE TARI "PRETENE" UNDE SUNT MAI BINE PAZITE! 

 

IATA O  OBLIGATIE MAJORA A ISTORICILOR SI  "ANALISTILOR POLITICI" ROMANI

 

DE CE BASESCU A ALES PE VLADIMIR TISMANEANU,  FIUL UNUI COMUNIST EVREU, PENTRU A  INTOCMI RAPORTUL  "CONDAMNAREA CRIMELOR COMUNISTE DIN ROMANIA"? 

 

DE CE BASESCULE? DE CE? NU ERA OARE MAI POTRIVIT PAUL GOMA? CARE SPRE DEOSEBIRE DE TISMANEANU MAI SI SUPORTASE " PRIGOANA  COMUNISTA"? 

 

DE CE LICHEA!? DE CE?  si eu te-am votat de doua ori ca sa evit "raul cel mare"!

 

DE CE OARE DE TOATE  "CRIMELE COMUNISMULUI COMISE IN ROMANIA" ESTE "RESPONSABIL" - SI A PLATIT  - NUMAI SI NUMAI CEAUSESCU SI NICI UN EVREU DINTRE CEI CARE AU DECLANSAT PRIGOANA SI CRIMELE COMUNISTE DIN ROMANIA!?

 

DE CE?

 

Cu ani in urma Tismaneanu a "tinut" o comferinta "despre mineriade" la Consulatul Roman de la New York unde am incercat cateva "sublinieri" dar mi s-a inchis gura cu brutalitatea specific comunista!...A incercat "ceva " un redactor de "ziar-magazin"  de limba romana din New York!...dar n-a prea mers!

 

Eu nu-i  plang de mila lui Vladimir Tismaneanu!

 

Multi foarte buni "vorbitori" si de limba romana nu au ezitat sa denigreze si sa tradeze Romania! Fostul general Mihai Pacepa nu-i singurul! 

..dovada si afirmatiile politologului Larry Watts! 

 

Virgil Ciuca

New York

12/01/2020

 ---

  

L-a dat afară într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

 

L-a dat afară într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

Autor: Radu Andone 1 decembrie 2020

Scandal monstru la Europa Liberă. Vladimir Tismăneanu, care are o colaborare de 37 de ani cu renumitul post de radio, aruncă totul în aer. El transmite un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, atenționând că "nu mor caii când vor câinii".

 

---



Renumitul istoric și publicist Vladimir Tismăneanu

 

---

Profesorul Vladimir Tismăneanu, amendat de CNCD! Ce postare jignitoare i...

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe profesorul Vladimir Tismăneanu pentru o...

 


a făcut un anunț șoc pe pagina sa de Facebook.

 

El a dezvăluit că Elena Vijulie Tănase, directorul secției române a postului de radio american Europa Liberă, l-a anunțat că i-a reziliat contractul de colaborare din rațiuni financiare.

Explicația, susține cunoscutul istoric, ar avea la bază procesul pe care acesta i l-a intentat lui soțului acesteia, respectiv lui Stelian Tănase.

---


Cum l-a cunoscut Stelian Tănase pe Alexandru Paleologu

Intr-o zi pe la prinz, la Casa Scriitorilor, cineva mi-a făcut cunoștință cu Alexandru Paleologu. Era pe holul d...



 

„Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă in februarie 1983.

 

Am stabilit condițiile contractuale cu profesorul Vlad Georgescu, directorul Departamentului Românesc. Au ramas neschimbate, cu aducerile la zi necesare (adresa, cont bancar) pana azi.

 

Remuneratia a rămas aceeași din 1983 încoace. Am scris si scriu pentru Europa Liberă nu pentru bani, ci pentru cauza libertății.

De-a lungul acestor decenii, am primit nu puține amenințări cu moartea.

 

Nu e cazul sâ intru in detalii. Am salutat redeschiderea unui birou RFE la București in urmâ cu un an si ceva.

 

Eram colaborator permanent al Radio Europa Liberă Moldova, am fost incantat că unul din articolele mele sa fie transmis saptamanal de către biroul din București.

 


Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase

Acum o luna am primit o instiintare laconică din partea doamnei Elena Vijulie Tânase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza.

Regrete?

O încercare de a comunica personal?

Expresia pretuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba.

Azi am primit instiintarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române.

Pana la proba contrarie care, sunt sigur, va veni mai repede decât își închipuie doamna Tanase si al ei consort (cu care ma aflu in proces pentru ca a publicat in abjecta fituica online „Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală). In concluzie:

 

1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova.

 

2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase.

 

O felicit! Conflict of interests? You bet…

PS Îmi amintesc ce-mi spunea cândva domnul Corneliu Coposu: „Dragă Vladimir, iti iert orice, dar există un lucru peste care nu pot să trec”. „Ce anume, domnu’ Coposu?” „Faptul că ,datorită tie, il avem pe cap pe acest fanfaron numt Stelian Tănase care ne asasinează cu pretenția ca ar fi ‘politolog’…” O filă din istoria CDR si din aceea a erorilor mele…

 

Rezultatul colaborării mele de-o viata cu Europa Liberă este palpabil: „Arheologia terorii”, „Noaptea totalitară”, „Irepetabilul trecut”, „Efigii ale unui coșmar istoric”, „Teze si antiteze la Washington”.

 

In plus si cel mai important, sentimentul că am făcut bine țării unde m-am născut si a cărei limbă a fost si va rămane pe veci prima in viața mea”, a scris pe pagina sa de Facebook, Vladimir Tismăneanu

 

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu