Pericolul din conservele de ton.
Descoperire socanta facuta de
cercetatori
Conservele
de ton sunt un adevarat pericol pentru sanatate. La aceasta concluzie au ajuns
specialistii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA, scrie Daily
Mail.
Acestia
sustin ca, pentru a produce conservele, se foloseste zinc, însa producatorii
sustin ca o fac doar pentru proprietatile sale antimicrobiene, care contribuie
la prelungirea duratei de viata a produselor.
În urma
cercetarilor efectuate, cercetatorii au descoperit ca tonul la conserva contine
cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea
considerata a fi sigura pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza
disfunctie la nivelul intestinului.
Excesul de
zinc se depune pe peretii intestinului si deregleaza functia acestuia de
absorbtie a nutrientilor. În schimb, creste riscul ca toxinele sa ajunga mult
mai usor în sânge, scrie unica.md.
Excesul de
aport de zinc poate conduce la convulsii, febra, varsaturi si lesin.
UNTUL
Se pare ca incet, incet
trebuie sa revenim, la traditiile vechi alimentare care asigurau un aport
alimentar echilibrat
... beneficii ale consumului de unt
Untul este
un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina.
Cum? Ani de
zile s-a sustinut ca untul este
inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte
putin colesterol. Se pare ca am fost directionati gresit...
1. Untul
contine Factorul Wulzen , o substanta, asemanatoare unui hormon, care poate
preveni blocarea incheieturilor si artrita. De asemenea este responsabil de
transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi.
Aceasta substanta poate fi gasita doar in
unt si in smantana.
2. O sursa
excelenta de colesterol bun ce este necesar pentru functionarea optima a
celulelor organismului si ofera
beneficii creierului si intregului sistem nervos. Organismul nostru are
nevoie de colesterol, dar de cel bun.
3. Untul contine glicosfingolipide ,ce sunt
acizi grasi ce protejeaza stomacul impotriva infectiilor
gastro-intestinale.
4. Contine
acid linoleic conjugat (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor
tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de
grasime.
5. Omega3 si
Omega6 ...acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind
necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive.
Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt
imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea
functiilor cardio-vasculare.
6. O sursa
excelenta de minerale. Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu,
mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de
seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este
deasemenea contine iod.
7. Untul
este o excelenta sursa de vitamine ....vitamina A, ce iti protejeaza si
imbunatateste si vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul
mai contine si vitamina ..D, E si K.
8. Spre deosebire de margarine (uleiuri
hidrogenate), untul are un procent de
digestibilitate foarte bun, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand
astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul.
Adevarul despre untura de porc
Vei mai consuma?
NU ESTE O GLUMA ! Atenție
Untura este
unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în
casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine
conservată în borcane şi poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de
mâncare sau chiar prăjituri.
Deşi toată
lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi şi nu face
bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa
omului.
Motive pentru care e
bine să consumi untură:
Grăsimile
găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în specil cancerul la sâni.
Este bogată în vitamina
D.
Principala
grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie.
Reglează
producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel
tiroidian.
După uleiul
de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate,
considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate.
Mâncarea
gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu
colesterolul.
Sursa: Prof. Valentina Lupu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu