duminică, 16 mai 2021

Ambrus Béla - Statele Unite se află în „pericol profund” și sub „atac extraordinar”

 



Statele Unite se află în „pericol profund” și sub „atac extraordinar”

Ambrus Béla

16 Mai 2021

 

Luni, 10 mai 2021, peste 120 de generali și amirali în rezervă, au avertizat, într-o scrisoare deschisă: Statele Unite se află într-un „pericol profund” și sub „un atac extraordinar” din partea celor care cred în socialism și marxism.

 

 

Conținutul scrisorii

 

În deschidere, militarii americani fac referire la o epistolă precedentă, din 2020, semnată atunci de nu mai puțin de 317 generali și amirali, scrisoare ce le atrăgea atenția politicienilor că se găsesc în pragul celor mai importante alegeri din întreaga existență a țării. Însă, constată acum semnatarii scrisorii, Partidul Democrat, care între timp și-a adjudecat alegerile, „îi îmbrățișează pe socialiști și marxiști, aruncând în joc însuși modul de viață american”!

 

„Națiunea noastră este într-un pericol profund. Suntem într-o luptă pentru supraviețuirea noastră ca republică constituțională, cum n-am mai fost nici o altă dată de la înființarea noastră, în 1776. Conflictul este între susținătorii socialismului și marxismului și susținătorii libertăților constituționale ”, au scris ofițerii rezerviști.

 

Ei au criticat procesul electoral din 2020 și au susținut că proiectul de lege al Democraților, depus în Cameră - H.R.1, precum și proiectul de lege însoțitor depus în Senat - S.1, ar distruge corectitudinea electorală și le va permite democraților să rămână pentru totdeauna la putere.

 

„Fără alegeri corecte și oneste care să reflecte cu exactitate voința poporului, Republica noastră constituțională este pierdută. Integritatea alegerilor impune asigurarea existenței unui vot legal exprimat și numărat al fiecărui cetățean. Voturile legale sunt identificate de controalele aprobate de Legislatura de stat folosind acte de identitate guvernamentale, semnături verificate etc. Astăzi, mulți numesc astfel de controale de bun-simț rasiste, în încercarea de a evita alegerile corecte și oneste. Folosirea termenilor rasiali pentru a suprima dovada eligibilității este în sine o tactică de intimidare tiranică”.

 

Referindu-se la integritatea alegerilor, semnatarii consideră că F.B.I. și Curtea Supremă ar trebuie să acționeze rapid atunci când apar neregulile electorale și să nu le ignore, așa cum a făcut în 2020. „În cele din urmă, H.R.1 și S.1, (dacă ar fi adoptate), ar distruge corectitudinea electorală și ar permite democraților să rămână pentru totdeauna la putere, încălcând Constituția noastră și sfârșind existența Republicii noastre Reprezentative”.

 

 

Militarii nu mai vor să apere Capitoliul

 

Rezerviștii susțin că militarii nu ar trebui folosiți ca „pioni politici” pentru a proteja Capitolul împotriva unei „amenințări inexistente” și nu ar trebui să fie forțați să accepte politici „corecte politic” sau „teoria critică a raselor” în detrimentul activităților militare.

 

„Eliminați infuzia corozivă a corectitudinii politice în armata noastră, care dăunează moralului și coeziunii în luptă”.

 

Rezerviștii au condamnat și anarhia din anumite orașe (conduse de primari Democrați) și au cerut americanilor să sprijine forțele de ordine și să insiste ca procurorii, instanțele și Departamentul Justiției să aplice legea în mod egal, corect și consecvent față de toți.

 

 

S-a pus în discuție starea mentală a Președintelui

 

Președintele american Joe Biden nu pare să fie favoritul militarilor care îi pun sub semnul întrebării capacitățile mentale. Militarii americani susțin, în mod cât se poate de direct, că starea mentală și fizică a comandantului-șef „nu poate fi ignorată”. „El trebuie să fie capabil să ia rapid decizii de securitate națională care implică viața și integritatea oriunde, zi sau noapte. […] Solicitările recente ale conducerii Democraților în privința procedurilor legate de codul nuclear trimit adversarilor înarmați nuclear un semnal periculos privind securitatea noastră națională, ridicând întrebarea legată de cine se află la comandă. Trebuie să avem întotdeauna un lanț de comandă incontestabil”, conchid ofițerii.

 

 

Sunt ctiticate măsurile dictatoriale, inclusiv cele legate de pandemie

 

„Administrația actuală a lansat un asalt total asupra drepturilor noastre constituționale într-o manieră dictatorială, ocolind Congresul, cu peste 50 de ordine executive semnate rapid, multe din acestea inversând de-a dreptul politicile și reglementările efective ale administrației anterioare. Mai mult, acțiunile de control al populației, cum ar fi lockdown-urile, închiderea școlilor și afacerilor, și cea mai alarmantă - cenzura exprimării scrise și verbale, sunt toate atacuri directe asupra drepturilor noastre fundamentale”.

 

Spre deosebire de scrisorile deschise adresate de militarii francezi președintelui Macron, scrisoarea militarilor americani nu se adresează politicienilor, ci cetățenilor! Este, în primul rând, un apel către cetățeanul american, pe care rezerviștii îl cheamă să-și apere modul de viață, valorile, drepturile și libertățile: „Trebuie să susținem politicienii care vor acționa pentru a contracara socialismul, marxismul și progresismul, pentru a susține Republica noastră constituțională și pentru a insista asupra guvernării responsabile din punct de vedere fiscal, concentrându-se în același timp asupra tuturor americanilor, în special a clasei de mijloc, nu a intereselor speciale sau a grupurilor extremiste care sunt obișnuite să ne împartă în fracțiuni beligerante”.

 

 

Scrisoarea identifică principalele probleme de securitate națională

 

În capul listei se află politicile „progresiste” de tip „open border” (granițe deschise), ce facilitează traficul de persoane, de droguri, intrarea teroriștilor în țară, sporesc riscurile de sănătate ale populației, generează costuri economice semnificative și încurajând voturile ilegale din unele state. „Statele suverane trebuie să aibă granițe controlate”, spun ofițerii semnatari.

 

Cooperarea cu Partidul Comunist Chinez ar fi o a doua chestiune problematică, ce nu duce decât la dominația chinezilor - economică, politică, tehnologică și militară. Militarii se opun și revigorării tratatului nuclear cu Iranul.

 

Actuala administrație este criticată și pentru măsurile ce zdrobesc independența energetică a S.U.A. și distrug numeroase locuri de muncă, cum ar fi suprimarea Keystone Pipeline. Nu în ultimul rând, cenzura și suprimarea libertății de expresie este criticată în termeni cât se poate de energici. „Cenzurarea vorbirii și liberei exprimări, denaturarea limbajului, răspândirea dezinformării de către oficiali guvernamentali, entități private și mass-media este o metodă de suprimare a fluxului liber de informații, o tehnică tiranică utilizată în societățile închise. Trebuie să contracarăm acest lucru pe toate fronturile, începând cu eliminarea protecției pentru Big Tech”.

 

 

Un alt Congres, un alt Președinte!

 

 „Sub conducerea unui Congres Democrat și al Administrației actuale, țara noastră a luat o cotitură puternică la stânga spre socialism și o formă marxistă de guvernare tiranică care trebuie contracarată acum prin alegerea de candidați pentru Congres și Președinție care vor acționa întotdeauna pentru apărarea Republicii noastre constituționale. Supraviețuirea națiunii noastre și libertățile sale prețuite, libertatea și valorile istorice sunt în joc”.

 

Scrisoarea nu lasă nici o urmă de echivoc: dacă militarii semnatari sunt sau nu și republicani, rămâne incert. Cu siguranță nu sunt simpatizanți ai democraților, cum nu pot fi bănuiți nici c-ar fi tare fericiți de direcția în care se îndreaptă Statele Unite. Căci deocamdată, cei din Capitoliu au elaborat un proiect de lege prin care solicită 2,1 miliarde de dolari pentru o „forță de intervenție rapidă” în caz că cineva i-ar ataca.

 

Aranjament grafic - I.M.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu