duminică, 16 mai 2021

Nicolae Radu - Cine promovează minciuna?

 


Cine promovează minciuna?

Prof. univ. dr. Nicolae Radu

16 Mai 2021

 

Istoria recentă obligă la neuitare! Izolete, măști neconforme, contracte oneroase, milioane de euro „volatilizate” sunt căutatede D.N.A. Manipulare, dezinformare sau atentat la siguranța națională? Cine îi apără pe români? Nu cumva este vremea, ca după 31 de ani de speranțe sfărâmate, de minciună și de durere, „cei care văd România doar ca pe o afacere, să ne lase Țara în pace?!”

 

Statisticile cu privire la numărul semenilor infectați de Covid-19 sunt arătate cu degetul, în timp ce, în urma practicilor existente cu privire la diagnosticarea cu Covid -19, fără necropsie, a tuturor pacienților decedați, îl determină într-un curajos strigăt de revoltă pe un distins coleg de breaslă - specialist recunoscut în Medicina Legală -  să aprecieze că tot ce se întâmplă este o mascaradă!

 

 

Cine ne fură căciula?

 

Aș vrea să cred că nu este posibil ca autoritățile unui stat să practice dezinformarea propriului popor cu bună știință, din motive ținute departe de noi, oamenii „de rând”, plătitori de taxe la bugetul statului! Recent, în urma unui interviu luat de un excepțional jurnalist - domnișoara Denisa Gelatu -, declaram la „România Tv”, că relaxarea măsurilor anti-Covid-19 nu înseamnă și rezolvarea problemelor românilor! Cine plătește datoriile neachitate la bănci? Cine va readuce în casele românilor speranța pentru ziua de mâine?

 

 

Prezentul obliga la reflecți!

 

Potrivit „Social Media”, aproximativ 1.800.000 de români au rămas fără locuri de muncă! Circa 110.000 de apartamente cumpărate în cea mai mare parte de tineri sunt scoase la licitație în urma imposibilității achitării ratelor la bancă!

 

 

Analfabetismul funcțional este prezent!

 

Copiii încuiați în case mai pot spera că ziua de maine va fi mai bună decât cea de azi? Ce sanse mai au tinerii în România? Românii plecați – îndrăznesc să spun  alungați din Țară după distrugerea a sute de fabrici și - sine die - după dispariția locurilor de muncă disponibile când se reîntorc acasa? Se vor mai întoarce oare ei  pentru a trai aici, în țara lor?

 

 

„Cea mai importantă investiție a unui stat este investiția în oamenii săi!”.

 

Sănătatea românilor trebuie să fie în permanență o problemă de securitate națională!

Realitatea este, însă, cruntă! Oameni nevinovați loviți de nedrepte și dureroase boli cronice nu se mai pot trata în spitalele de stat și ajung în situația să cerșească mila autorităților pentru tratamente sau să/și găsească sfârșitul! Cu ce au greșit semenii noștri lasați de izbeliște? Întelege un guvernant ce înseamnă să fii bolnav de cancer?

 

Promisiunile vin cu sacul, dar medicamentele s-au scumpit, așa cum au crescut și cresc încet, dar sigur, de la o zi la alta, toate prețurile la produsele de larg consum! Dar când vor crește pensiile și salariile?

 

Să nu uităm că „Cea mai importantă investiție a unui stat este investiția în oamenii săi!”.

 

 

Cât valorează viața unui Om în România?

 

„Colectiv” rămâne un cuvânt care va arde în mintea tuturor: A.T.I.-Piatra Neamț, zece suflete arse de vii, „Matei Balș”, „Floreasca”, alte suflete nevinovate înălțate la Cer, „Maternitatea Giulești, îngerașii arși de vii în flăcări, toate indică măsura incompenței și a ignoranței. Cine platește? A plătit pentru „Maternitatea Giulesti”… „acarul Păun” - o nefericită asistentă medicală! Ce să întelegem despre toate acestea?

 

„Relaxarea” măsurilor anti-Covid-19 dă iluzii românilor care evadează la mare sau la munte, unde, potrivit unui oficial „de frunte”, nu va mai fi necesara masca! Ce să mai înțeleagă românii? Ne paște un nou „val” de infectări cu Covid-19? Sunt întrebări de care oficialii se ascund și fug precum dracu' de tâmâie!

 

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/cine-promoveaza-minciuna






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu