miercuri, 19 mai 2021

Jianu Liviu.Florian - Africa , UN Continent Necunoscut

 



Africa , UN Continent Necunoscut

 

 

~*~

 

In Africa, sunt multe cursuri de apa. Multi afluenti.

Pe care aflueaza hipopotamii, si crocodilii.

Inainte nu erau deloc asa multi.

Numai odata cu introducerea progresului tehnic, cu avalansa de comoditati, si facilitati, acordate urmasilor dinozaurilor, celor mai de nadejde elemente ale claselor media pentru inflorirea conditiilor lor de bunastare si progres, care ajunge mai mult decat este nevoie, la toata lumea, si se revarsa, in tot felul de prosperitati,

numarul hipopoamilor si crocodililor care aflueaza pe cursuri de apa a explodat in asemenea ritm, incat este un risc tot mai mare, sa te aventurezi. Sa treci.

De pe o parte, pe alta,  a malurilor.

Zadarnic s.au introdus si reguli de salvare si de scapare. Si semne.

Ei, ele , hipopotamii, crocodilii, au falcile mari, multa, multa putere, si gata sa sfarsie, in vitezele lor, in asurzitoarele lor vocalize, in coardele vocale cu multa putere cu care sunt dotati, pe langa cele mai moderne accesorii tehnice cu care, in timp ce conduc, sa se si distreze, sa se si converseze,

pasnicii indigeni...

gazelele, antilopele, caprele, dromaderele, ba chiar si pasarile, care nu au fost dotate sa zboare, sau iepurii, sau alte vietuitoare care isi cauta si ele, de lucru, prin savane, sau de ale lor.

 

Adesea esti martorul unor scene pline de accidente, sau sfartecari, sau taiere, care ajung chiar si prin tribunale, cu victimele multumite cu slujba de sacrificare, si crocodilii, si hipopotamii, cascand largi falcile, pline de pofta, si bunavointa, pentru acest Nou Taram de Fagaduinta.

 

In Africa, din pacate , infrastructura de cai ferate pentru animale nu s.a putut realiza, din cauza nisipurilor miscatoare.

 

Era mai rentabil pentru intreaga societate ca animalele sa aiba pradatoarele lor din belsug, care sa inventeze noi jocuri de strategie de sanse, si de castiguri, care sa le maximizeze profiturile, si,

vorba sacalilor, cine supravietuieste, bine, se adapteaza, si dezcolta specia, cine nu, exista si servicii religioase ale samanilor, care fac adevarate minuni, si animalele, tot mai multe, fumeaza pipa pacii, asta numai asa, ca sa mai stea de vorba si cu  Morganele lor, cu care avea multe de trait impreuna, dar, Providenta a fost ingaduitoare si toleranta cu toata lumea, si , indiferent de starea de agregare, toata lumea se inarmeaza si se se bucura, si fiecare zi , aproape, este o parada si o sarbatoare, si o adevarata minune.In care consumurile de resurse si bunuri excedeaza productiile.

 

Mai ales in teatru, arta, sport, invatamant, educatie, sanatate, securitate, transport, agricultura, turism, justitie, paza si aparare, advertising, media,  cultura, organe de animale etc. Si dogme.

 

 

*

17 mai 2021

 

~*~

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu.Florian








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu