duminică, 27 martie 2022

Maria Diana Popescu - Traficul internaţional de arme a atins cele mai înalte cote

 



Traficul internaţional de arme a atins cele mai înalte cote

Maria Diana Popescu

27 Martie 2022

 

SUA joacă un periculos „moment istoric” la nivel mondial. O lună de război, o Ucraină făcută zob de încăpăţînarea unui actoraş umflat în pene de Robinette Joe Biden, interesat să-l scoată basma curată pe fiul său, Vînătorul (Hunter) Biden, conectat la robinetul cu bani ai Ucrainei, să acopere actul criminal al laboratoarelor fabricante de arme biologice şi, implicit, iată o economie românească scurtcircuitată, lăsată în aer de un prim ministru în pom şi un preşedinte căruia i-a intrat în cap că ar fi un lider regional care va schimba arhitectura Europei, pas cu pas, precum a schimbat în negură faţa României, pentru că, în mintea lui, a confundat tot timpul Estul cu Vestul, dreapta cu stînga, susul cu josul, Nordul cu Sudul şi pe americani cu zeii olimpici.

 

Marile puteri s-au angajat într-o cursă a înarmării, o cursă a traficului internaţional de armament, iar dregătorii de la Bucureşti se poartă cu patria mea ca şi cu un obiect cumpărat de la sex-shop.  De parcă onerosul pact militar cu Ucraina n-ar fi fost de ajuns, Iohannis a cerut cu teribilism aplicarea de sancţiuni suplimentare Rusiei. O provocare iresponsabilă! La fel cum un şoarece s-ar burzului la un elefant. După o lună de tictocăreală şi de lacrimi publicitare, Zelenski nu pricepe (sau nu vrea) că a aruncat Ucraina pe gheaţa subţire a unchiului Biden şi în curtea unei Europe de care se vor scutura, ca de satana, după Anglia, şi alte state. Gîndiţi-vă doar la sărăcia şi catastrofa economică care vor lua Ucraina în stăpînire şi nu numai. Biden îşi freacă bucuros mîinile pentru că la încheierea războiului va da de lucru masiv firmelor americane de construcţii care i-au sponsorizat campania prezidenţială. Cine va reconstrui Ucraina din temelii, dacă nu, SUA. După războaiele din fosta Iugoslavie, Irak, Iran, Siria, Afghanistan, jalea americanilor cruntă şi ticăloasă continuă cu Rusia şi Ucraina, dovedind că diplomaţia lor privind implementarea aşa-zisei democraţii este extrem de violentă. E tot mai clar că pacea îi face slabi pe americani!

 

Potrivit unui studiu realizat de Brown University, citat de AFP, războaiele declanşate de SUA după 2001 au provocat moartea a sute de mii de persoane, militari, civili, copii, femei, zarişti şi au costat pînă la 4.4 trilioane de dolari. Motiv pentru care, Obama a primit Nobelul pentru pace, deşi i s-ar fi cuvenit un Nürnberg pentru crime de război. În aceeaşi notă, fostul şef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Vladimir Putin. De acord, dar ca cetăţean planetar, solicit acelaşi tip de proces pentru Bush sr., Obama şi Robinette Joe  Biden, pentru genocidul din statele arabe, din fosta Iugoslavie şi pentru toate războaiele sîngeroase, duse de americani sub pretextul democratizării şi eliberării popoarelor de sub dictatura care îi împiedica să-şi extindă sferele de putere şi influenţă mondială. 

 

Evident, Putin este pentru moment motivul pentru care traficul internaţional de arme a atins cele mai înalte cote. UE nu se lasă mai prejos şi, prin vocea  Ministrului german, Annalena Baerbock, anunţă că va suplimenta livrarea de armament către Ucraina. Arme, muniţie şi mercenari, acestea sînt cuvintele de pe agenda zilnică a marilor puteri, traficante de arme. Putin are în cîrcă apocalipse de tot felul,  dar i se mai  pun şi din oficiu. De pildă, o televiziune naţională, care numai naţională nu e, zilele trecute dezbătea o crimă din 2015 pe care o punea în cîrca lui Putin, cum că acesta şi-ar fi ucis un contestatar cu un glonţ în spate. Precizez, nu sînt putinistă, ci soră cu adevărul. Într-un editorial pe care îl semnam în 2015, afirmam că SUA a început să zgîndăre Rusia, prin spioni ucraineni. Doar n-o să credeţi că Putin şi-a obstruat contestatarul în stil „Al Capone”, cu un pîr-poc. Nu e naiv să-şi oblitereze preopinentul în vecinătatea Kremlinului, cînd toată planeta era cu ocheanul pe el. Dar ce căuta Boris Nemţov, contestatarul lui Putin, căsătorit cu Raisa Akhmetovna, tatăl a patru copii, recunoscut pentru donjuanismul său, la plimbare, în miezul nopţii, pe podul Bolşoi Moskvoretkii din apropierea Kremlinului, cu un top-model de 24 de ani, care avea paşaport ucrainean? Nu cumva „fetiţa” avea sarcina să-l conducă de viu pe ultimul drum, adică în raza glonţului, pe motiv că ar avea să-i transmită anumite informaţii confidenţiale, fără a se afla în cîmpul interceptării?

 

Dacă Putin voia să-l scoată din peisaj avea alte metode subtile. Nu cumva unchiul „democratizării” forţate a omenirii şi C.I.A. deţin amănunte cu privire la asasinat? Nu cumva Washington-ul dorea să repete piesa tragică a Euro Maidanului sau să dea startul „Primăverii ruse” la Moscova? Mai degrabă, Boris Nemţov, ex-vicepremier, a fost sacrificat întru incitarea şi manipularea mulţimii din Rusia, astfel ca asasinatul să fie pus în cîrca lui Putin, iar ruşii să fie motivaţi să iasă în stradă, să-i ceară debarcarea. Uciderea lui Nemţov s-a vrut a fi startul „Primăverii ruse”, o încercare de a destabiliza Rusia. „Nu există nicio îndoială că această crimă a fost minuţios planificată, la fel ca şi locul ales pentru crimă, respectiv marele pod de piatră din apropierea Kremlinului”, a precizat comisia de anchetă rusă, într-un comunicat A.F.P. „Este o încercare de a destabiliza ţara, de a alimenta confruntarea”, a spus Gorbaciov, într-o declaraţie pentru Interfax.

 

Din cele prezentate, înţelege fiecare cum îl duce capul. O variantă oficială va exista cîndva, dar nu cea adevărată, ci una elaborat-măsluită, asemenea rezultatului anchetei comisiei Warren, în cazul J.F. Kenedy, pentru că s-a opus războiului din Vietnam. La fel cum fiecare a înţeles ce a vrut din vizita Kamalei la Bucureşti. Excursii şi discursuri, din care România va lua ţeapă pe faţă. Pentru că avem la Cotroceni şi în celelalte două palate cei mai buni ţepari,  personaje atît de malefice încît, dacă ar mai trăi, s-ar ruşina pînă şi celebrii Al Capone, John Dillinger, Frank Costello, Lucky Luciano, Pablo Escobar… chiar şi Bonnie et Clide. Asta explică cumva, de ce, printre altele, unele dintre autorităţile noastre se deplasează frecvent, în momente-cheie, pe ruta Bucureşti-Washington. 

 

Să ne amintim de marele prieten al războaielor, generalul Wesley Clark, din pricina căruia, dacă nu-l opreau generalii britanici, ar fi început, în fosta Iugoslavie, Al Treilea Război Mondial; ulterior, ajuns consilier pe probleme de apărare al lui Victor Ponta, cînd acesta era prim-ministru. W.C. declara în 2015 că timpul diplomaţiei a trecut în Ucraina şi e vremea ca Kievul să primească arme şi muniţii de la Occident pentru a face faţă agresiunii ruse.  Încă de pe atunci, Rusia era aţîţată şi catalogată ca fiind un pericol. De reţinut că, în campaniile electorale ale candidaţilor la preşedinţia S.U.A., firmele producătoare de armament cotizează generos. Astfel că, oficialii S.U.A. au în continuare obrazul gros şi vorbesc de apărarea în ghilimele a democraţiei, cu toate că în spatele conflictelor şi războaielor din lume se află cătarea cinică şi minuţios calculată a acestora. Armele sînt oxigenul lor şi cardul perfect de control al omenirii! S-au ridicat pe dreptul pistolarului de a ucide oricum, oricînd şi oriunde. S-au ridicat pe segregaţie, masacre şi cadavre. Cît se vor mai juca aceşti soldaţi veroşi cu chibriturile, nu ştie nimeni. Pentru că, iată, asistăm la un alt capitol negru al politicii externe a S.U.A., total în detrimentul Europei.

 

Aranjament grafic - I.M.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu