luni, 21 martie 2022

Ion Măldărescu - „Trei, Doamne, și toți trei”

 



„Trei, Doamne, și toți trei”

Ion Măldărescu

20 Martie 2022

 

Cândva, venirea primăverii, cu repetabila reînviere a naturii, era aşteptată cu bucurie şi pace lăuntrică. Primăvara aceasta a venit la pachet cu „eliberarea” temporară a românilor din cușca Covid… de ochii lumii și doar pentru „derutarea inamicului” - a se citi - poporul român, dar şi cu teama unui război devastator.

 

După vizita fulger a „marelui” vizir al Pentagonului la Bucureşti, prilej cu care, demisionatul cu epoleții plini de stele a fost uns prim cioban la stână, o altă „înaltă” vizită, utilă românilor precum frecția la un picior de lemn, o aduce la Bucureşti pe „Doamna Americii”… Kamala, ca să aibă de unde pleca. Doamne, da' dusă mai e cucoana în cauză! Asta a surclasat „istețimea” doamnelor noastre: Viorica, Raluca și Alina, luate împreună... că de sfidare nu se poate vorbi. N-o duce capul, fiind, așa cum o caracterizează conaționalii ei: „Cel mai puțin capabil diplomat din Washington”.

„Dup-atâta frig și ceață”… volens-nolens, am ajuns la concluzia că primii trei oficiali ai „stelelor și dungilor” au procesoarele de la mansardă cam scurtcircuitate:

- Joe Biden, Președintele S.U.A., primul om în stat. După atâtea „scăpări de memorie” și gafe impardonabile, ultima declarație publică bate recordul: „Putin nu este criminal de război!”, apoi, tras de mânecă de băieții GloboCap, urmată după câteva minute, de o alta: „A… ce spuneați?... Putin este criminal de război!”), a apărut solicitarea ca Biden să fie supus unei examinări a posibilităților sale cognitive.  

 

- Kamala Haris, Vicepreședintele S.U.A., al doilea om în stat, „prima doamnă a Americii”, conform afirmației-gafă a chiriașului de la Casa Albă. O lume întreagă a putut vedea cum a doua personalitate oficială a „Stars and Stripes” a venit la București cu notița-ordin pe care a copiat-o într-un catastif, super-vizionată de un robot înalt ce o urmărea din poziția mutului de drepți-cocoșat în așteptarea comenzii. „Scriitoarea” și-a înșirat mărgelele cu stiloul, și-a arătat dantura și… dusă a fost. Mi-am închipuit pentru o clipă, că în locul lui K.W. Iohanis ar fi fost N. Ceaușescu şi m-a bufnit râsul. Pentru așa ispravă, „cismarul” ar fi trimis-o urgent la cules sparanghel, în Germania, chiar dacă încă nu a început sezonul.

 

Profitând de un time out în „războiul ciudat” din Ucraina, „doamna” Margaret Hariss de la 'Ndragheta Mondială a Sănătății (a se citi O.M.S.) a papagalizat la ordin scamatoria gogoșii plandemice: „Departe de a se fi încheiat. Ne aflăm cu siguranță în mijlocul pandemiei!”. Dacă în timpul vizitei mrs. Kamala a fost liniște și pace pe malurile Dâmboviței, imediat după plecarea sa și după declarațiile 'Ndraghetei Mondiale cazurile de Covid au început să se umfle precum aluatul lăsat la dospit, doar din pix, iar rapoartele zilnice rulează cifrele ca la „păcănele”. Ciudată coincidență… S-o fi speriat Covidul de „doamna” cu copy-paste? Unde ești, Gheorghiță?

 

- Nancy Pelosi - Președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii - al treilea om în stat - l-a confundat pe actualul lider de la Casa Albă cu Bush, iar Maxine Waters, o altă „democrată” a susținut că „Putin avansează în Coreea”, în loc de Crimea)…

 

Cu un președinte dus cu pluta precum legendarul vas fantomă „De Vliegende Hollander” (Olandezul zburător) și niște paparude cu gură mare și minte-ioc, nu mă mai mir că fosta cea mai mare putere a lumii, a ajuns de râsul curcilor. Ei sunt cei care conduc (oficial, nu de facto) S.U.A…, așa că de ce ne-am mai mira că România nu mai are suveranitate, nu mai are economie proprie. Importăm de la morcovi, urzici și ace cu gămălie, până la sicrie zburătoare la mâna a treia, fregate casate, rachete expirate moral și centrale nucleare experimentale, pe pielea românului. României i-a fost furată demnitatea, nu mai are diplomați de talia lui Titulescu sau Ștefan Andrei. Actualii componenți ai „Guvernelor mele” sunt un fel de comisari-politruci, funcțiile lor publice oficiale neavând nicio conexiune cu experiența profesională în domeniu. Unii au fost numiți direct de „partenerul strategic”, alții, de Imperiul celor 12 stele, de „Vaterland”, de „Le coq gaulois”…, dar toți sunt executanți de ordine străine. Ei nu slujesc poporul român, ci intereselor „Înaltelor Porți” contemporane aflate în marș forțat spre „Marea Resetare”.

 

După toate împrumuturile postdecembriste, mai nou, după cele cu dobândă record ale lu' Cîțu - pentru „volatilizarea” cărora, nimeni, nici Parlamentul, nici Președintele, nici Guvernul nu au dat raportul națiunii române, colonialiștii olandezi deja au început să bată șaua, amintind românilor ce se întâmplă cu statele falimentare.

 

Situația este gravă. Chiriașul de la Cotroceni secondat de un fost pușcăriaș drogat au făcut „un pact neghiob”, nu cu „Molotov și Ribbentrop” (vorba lui Adrian Păunescu), ci un acord militar cu același stat artificial vecin cu care Emil Constantinescu a „negociat”-semnat-parafat-promulgat actul de trădare națională din 1997, nereclamat și nemodificat nici până azi.

 

Acordului militar România-Ucraina - în cazul României, încheiat în afara calității de membru N.A.T.O. - și promulgat de actualul șef al statului în anul 2021, fără ca acesta să fi întrebat poporul român - pentru a i se respecta voința -, a pus România în pericolul de a putea fi considerat stat-agresor[1]. Nu trebuie uitat că punctul 5 al Tratatului N.A.T.O. este valabil doar în caz de apărare a unui stat membru atacat de către alt stat ne-N.A.T.O. Și atunci, doar după consultarea și acordul fiecărui membru al alianței.

 

Articolul 5 din Tratatul N.A.T.O.: „Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord. Orice astfel de atac armat şi toate măsurile adoptate ca urmare a acestuia vor fi imediat aduse la cunoştinţă Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după adoptarea de către Consiliul de Securitate a măsurilor necesare pentru restabilirea şi menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”.

 

Există, deci, posibilitatea ca în cazul României, punctul 5 al Tratatului N.A.T.O. să nu fie activat, așa că verdictul ar putea fi: „Români, voi ați comis-o, descurcați-vă fără N.A.T.O.!”.

 

Breaking News Pamflet

 

Dispăruta „Vocea Americii” preluată de resuscitata „Europa liberă” a anunțat că drept recunoștință pentru obediența fără marigini față de „partenerul strategic”, de Mutti Merkel-Abgelauferin, Klaus Schwab-Resetatorul, Ursula-Cruella de Vil, Macaron de Élysée și gașca, pentru atitudinea anti-românească de distrugere „Pas cu pas” a supraviețuitorilor „României re-educate”, trogloditului greu-vorbitor de la Hermannstadt - via Valea Oltului i se va construi un bust la dimensiuni adecvate în vederea montării acestuia pe Muntele Rushmore, în Dakota de Sud, alături (dar ceva mai jos) de foștii președinți ai statelor americane: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln. Votul s-a efectuat pe fondul sonor al cunoscutei piese muzicale patriotice „Rushmore, Über alles”, însă proiectul bustului a fost respins. Abraham Lincoln a folosit dreptul său de „veto”, obiectând că marele schior alunecă prea des pe trasee periculoase, fapt care ar putea dăuna grav șubredei stări cognitive a lui Joe Biden, ar afecta strălucirea celor două „doamne” ale Americii - Kamala Haris și Nancy Pelosi - și ar putea aduce mari prejudicii războiului din Ucraina și stării climatice generale.

 

P.S. Români, imaginați-vă că s-ar face acum alegeri prezidențiale și parlamentare fără campanie electorală în România. Doamneee, nici Carlo Goldoni, nici Caragiale, nici specialiștii în efecte speciale de la Holywoodul n-ar putea egala spectacolul de  „Oscar”! Parol!

 

Aranjament grafic - I.M







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu