miercuri, 30 martie 2022

Grid Modorcea - Războiul bate ficțiunea

 



Războiul bate ficțiunea

Grid Modorcea, Dr. în arte

30 Martie 2022

 

Ne invadează seară de seară, pe toate posturile TV, filme de război, filme de acțiune și spionaj, cu cei mai mari inventatori de lupte și urmăriri și de soluții de viață cu happy-end.

 

Le văd și mă întreb, unde sunt acești eroi și soluțiile lor miraculoase în fața realității, în fața războiului din Ucraina, imaginea unui real coșmar la adresa vieții?

Pe de o parte, realitatea crudă, pe de altă parte ficțiunea neputincioasă, care devine incredibilă, neconvingătoare, o păcăleală permanentă, susținută de limbajul de lemn al alianței S.U.A.-N.A.T.O., care se preconizează a deveni un alt fel de U.E., o super-uniune, un stat global, planetar, cu un președinte și parlament propriu. Se scoate iar în față teoria guvernului din umbră, care conduce planeta.

 

De altfel, acesta este și motivul pe care îl invocă Putin pentru a explica de ce a atacat Ucraina, ca să oprească această plasă globală care gâtuie, sufocă umanitatea. E firesc să se opună intrării Ucrainei în U.E., N.A.T.O. etc., fiindcă el este un naționalist, crescut în mitologia lui Maica Rusia (iar vecinătatea N.A.T.O. e departe de promisiunile Occidentului de la Malta, în '89 - n.r.). Și, fiindcă nu a fost crezut, fiindcă N.A.T.O. s-a extins în tot estul Europei, el a folosit arma extremă: războiul. Apare tot mai clar disputa între globaliști și naționaliști. Globaliștii înghit națiunile, exemplul cel mai limpede fiind România, care și-a deschis toate porțile invadării globale. Dintr-o națiune independentă am devenit o bucățică din marea uniune globalistă.

 

Se fac astfel de calcule, se adună țările puternice în câte un summit la Bruxelles, se aruncă fraze de lemn, suntem îngropați în promisiuni deșarte, precum „drepturile omului”, în timp ce sub nasul nostru dar și al lor ele sunt încălcate flagrant. Actorul Zelenski îi imploră pe lideri. Pe de o parte războiul, pe de altă parte, vorbăria. Nu mai vorbesc de moara de măcinat vorbe de la noi, unde toți s-au trezit, peste noapte, specialiști în războaie, în politică externă, în analize strategice, în previziuni. Sunt scoși din sarcofage vraci, vrăjitoare, numerologi, babe prezicătoare…, în timp ce oamenii mor.

 

Totul se reduce la vorbe și la mișcări de trupe de colo-colo, în țările sclavagiste ale marilor plantații, o debandadă bine organizată. Occidentul & Co privesc ca la teatru, ca în scenele descrise de Tolstoi în „Război și Pace”, în timp ce ecranele ne sunt bombardate cu minciuni globaliste.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu