miercuri, 30 martie 2022

cvintet te-ra - Meridianul nr. 13 de joi 31 martie 2022

 




























COMENTARII:

Mult Stimate Domnule Director general, Prof. Dr. Dumitru V. Marin,

Sunt adepta teoriei reale a binecuvântării grădinii românești care a dat și dă fii geniali.

Asupra acestor convingeri formate  prin .lecturi și probe s-a suprapus și perioada mea de discipol al regretatului Corneliu Leu, din păcate o perioadă scurtă , 2012-2015, fiind captată de dezvăluirile legate de Sfinxul din  Carpați și polii magnetici, între care pe primul loc fiind cel din Muntele Ceahlău.

Pe tot acest fond terestru binecuvântat s-au născut  numerosi oameni de mare valoare, care au dat României dreptul de a contribui la  descoperiri și contribuții recunoscute mondial.

Cu zgărcenie opinia mondială, până mai anii trecuți recunoștea doar contribuția a douăzeci de români în acest sens, dar noi românii le-am putea prezenta azi mult mai mulți savanți și oameni de cultură romàni făûritori de percepte  și inovații demne de a fi considerate mondiale. 

Am urmărit într-o zi la ordinator desfășurarea ,,OPERA MAGNA 7” a Domniei voastre, parcurgând cele aproape 700 de pagini într-o privire de citire rapidă de pasaje, cum am învățat a citi în gen bibliotecar, urmând a mă apleca în curând asupra acestei cărți monumentale mai amănunțit.

 Mi-am umplut sufletul de evenimente, fapte și imagini,  pe care le-am  văzut în fotogafii dar și în text  și în imaginația mea parcă petrecându-se  aievea, sub ochii mei.

M-am întâlnit cu eroi, edificii, cărți scrise, personalități care ridică prestigiul acestui popor român prin zelul și constiinciozitatea muncii lor.

Între toți am găsit un Leader care  i-a îndemnat prin exemplul forte al zelului și a muncii sale și a unei generozități  și bunăvoințe ieșite din comun, Omul polivalent, Profesorul Dr, Dumitru V. Marin.

Este acel Vaslui binecuvântat de Dumnezeu cu oameni aleși și harnici care îmi sunt dragi și pe care îi cunosc îndeajuns spre a spune aceasta.

Acei trei Oameni  din Vaslui, deosebiți, sunt fiecare la scara sa socială primii, frizând recunoaștere mondială Mărturisesc cu mândrie numele Domniilor lor: Dl. Direrctor general, Profesor Dr. Dumitru V. Marin, Dl. Director Radio TVRo-Sidney-Australia, Ben Todică și Doamna poeiă, Profesoara  Vasilica Grigoraș. 

Trecând în revistă numere din ,,Meridianul Cultural  Românesc”, am văzut multe aspecte și colaboratori care mi-au plăcut și m-au impresionat cu gândirea lor.  Într-un cuvânt sunt entuziasmată întotdeauna când citesc, aud, sau comunic  prin scris sau emotiv, cu tot ce aparține de Vaslui.

Nu pot afirma că atenția mea  se concentrează doar asupra acestui minunat Vaslui, eu fiind un ambasador al Limbii Române din  Țară și Diaspora, deci dând fiecărei așezări ocupată de românii noștri, cinstirea sa și totodfată cinstirea de frații români vorbitori în Limba Noastră cea Română. Iar dacă  aș parafraza aș afirma și  aprecierea  mea și pentru toți prietenii străini care ne respectă și ne prețuiesc

 În încheierea acestui mesaj poate prea euforic, Vă mulțumim, noi românii, Domniei  voastre, Mult Stimate Domnule Director general, Profesor Dr. V. Marin pentru aportul continuu la  ridicarea culturii noastre, la trasmiterea prin toate mijloacele de care  dispuneți la răspândirea bunelor idei și exmplu pentru respectul față de munca depusă și dragostea de învățătură, progres, adevăr și dreptate,

 Cu deosebită stimă,

ing. Melania Rusu Caragioiu,

  Vicepresedintă ASRAN-





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu