duminică, 20 septembrie 2020

Vasilica Grigoraș: La Vaslui, toamna, se numără și „bobocii”

 Vasilica Grigoraș: La Vaslui, toamna, se numără și „bobocii” (premiații) concursului de literatură satirico-umoristică

 

La Festivalul Umorului „Constantin Tănase” de la Vaslui, la fiecare ediție, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” a organizat concursul care se desfășoară pe două secțiuni: literatură satirico-umoristică și salonul concurs de carte umoristică. În ediția de anul acesta, în cadrul primei secțiuni, autorii au trimis o epigramă cu o temă națională, „2020 – anticipate amânate”, cu perechi de rime impuse, și cu o altă epigramă pe o temă locală, „50 de ani de festival”. De asemenea, concurenții au participat cu poezie umoristică, fabulă, parodie la o poezie cunoscută (căreia i s-a atașat obligatoriu și lucrarea originală), sonet, rondel epigramatic, madrigal etc., având ca temă „Nu-i umor cum e Covidul / Nici gașcă precum partidul”. O a treia probă constă în proză umoristică cu tema „Pandemie, pandemie – cruntă nebunie”.

Cea de-a doua secțiune se adresează celor care au publicat lucrări de literatură satirico-umoristică în intervalul 2018-2020.

Toate acestea s-au organizat prin mobilizatoarea invitație a autorilor „La muncă, fii ai muzelor! Premiul nu-i mare, dar nici gloria nu-i mică.” adresată de directorul Bibliotecii Județene, prof. Gelu Voicu Bichineț, care ne dezvăluie și scopul acestui demers literar: „Concursul își propune să descopere, să reunească și să promoveze creatorii de literatură satirico-umoristică de pretutindeni. Juriul va fi format din scriitori, personalități ale culturii și artei, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare”.

Îi felicităm din tot sufletul și le mulțumim pentru participare.

Felicitări organizatorilor pentru impecabila organizare a acestei ediție în condițiile crizei sanitare.

Laureaţii concursului de literatură satirico-umoristică organizat în cadrul Festivalulului de Umor „Constantin Tănse”, ediţia a XXVI-a, 18–20 septembrie 2020.

Secţiunea carte

– Premiul I:

-Florin Rotaru

-Petru Ioan Gârda

– Premiul II:

– Gheorghe Bâlici

– Premiul III:

– Ana (Any) Drăgoianu

– Vasile Larco

– Menţiune:

– Grigore Chitul

– Mihai Sălcuţan

– Lică Pavel

– Mihai Haivas

– Eugen Deutsch

– Premiu special:

– Ştefan Cornel Rodean

– Constantin Tudorache

Secţiunea manuscris

– Premiul I:

– David Valentin

– Premiul II:

– Petru Brumă

– Premiul III:

– George Eftimie

– Menţiune:

– Ion Moraru

– Grigore Chitul

– Petru Ioan Gârda

– Petre Ion Florin Vasilescu

– Nicuşor Constantinescu

– Gheorghe Bâlici

– Ana (Any) Drăgoianu

– Cătălina Orşivischi

– Violeta Urdă (Cuţurescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu