duminică, 23 octombrie 2022

Ion Coja - Polonia 1939 și Polonia 2022, la indigo

 



Polonia 1939 și Polonia 2022, la indigo

Prof. univ. dr. Ion Coja

23 Octombrie 2022

 

Polonia este vedeta zilelor noastre! Este activă în mai multe planuri, cu idei neașteptate, care stârnesc deja controverse însuflețite. Cum ar fi recenta cerere / pretenție a parlamentarilor poloni de a pretinde de la Germania despăgubiri de război în sumă de peste 1.300 (o mie trei sute), de miliarde de euro. S-a constituit cu ceva timp în urmă o comisie parlamentară care a făcut un inventar al pagubelor materiale suferite de Polonia de pe urma ocupației germane din perioada septembrie 1939-1945. Și au ajuns la această valoare, deloc mică, care nu ia în calcul suferințele morale pricinuite de ocupantul teuton! Ci numai pagubele materiale inventariate cu mare grijă.

 

Pretențiile de azi ale Poloniei trebuie corelate cu comportamentul deseori anti-bruxellez al Varșoviei în cadrul Uniunii Europene! Unii taxează aceste pretenții ca manifestări ale unei doctrine suveraniste, tot mai prezentă printre statele din Uniunea Europeană!

 

Remarcabilă este și poziția vehement anti rusească a Poloniei în conflictul din Ucraina, foștii noștri vecini mergând până la solicitarea înarmării nucleare, cu care să participe / să combată mai eficient într-un viitor și proxim conflict N.A.T.O.-Rusiadorit sincer pe malurile Vistulei! Sau cel puțin așa se pare! E de așteptat ca într-o conjunctură favorabilă, Polonia să ceară despăgubiri de război și de la Rusia, de la ce va mai rămâne din Rusia, dacă strategia Occidentului va merge până la capăt!… Sunt deja curios cum se vor calcula exact pagubele suferite de polonezi prin masacrul de la Katyn.

 

Semnalăm și suspiciunea că polonezii ar fi avut o contribuție la sabotarea conductelor de gaz rusesc recent atacate de pirați submarini extrem de bine echipați!

 

Nu este greu de observat că în felul acesta Polonia face jocul democraților aflați la guvernarea Statelor Unite. Biden s-a angajat tot mai evident într-un meci cu Germania, a cărei performanță economică devine tot mai supărătoare peste ocean. În felul acesta urmând ca Europa însăși să-și piardă din putere de îndată ce Germania nu va mai fi atât de competitivă! Slăbită prin datoria către Polonia și prin pierderea gazului rusesc, Germania va înceta să mai fie locomotiva Europei și nu se va găsi nicio țară europeană care să-i ia locul, iar Europa va fi obligată să devină astfel și mai obedientă față de regulile stabilite la Casa Albă! E greu de găsit rațiunea acestui comportament al Casei Albe. O Europă slăbită este în primul rând o lovitură, încă o lovitură dată rasei albe și creștinătății.

 

Avem voie să folosim acești termeni? Exagerăm cumva?

 

Când spunem azi „democrații de la guvernarea Americii” se înțelege, după unii comentatori, în frunte cu Donald Trump, o entitate tot mai străină de interesele autentice ale poporului american, cel pe care se sprijină America profundă, făuritoarea legendei visului american. Ce se va mai alege din acest vis dacă democrații își vor impune definitiv doctrina/strategia globalistă?! Mulți comentatori văd însă în spatele democraților americani o entitate mult mai puternică decât însuși guvernul american, oricare ar fi acel guvern. Și anume ar fi vorba de oculta marii finanțe mondiale. În strategia secretă a acestei oculte adversitatea față de Germania, față de Europa, dar și față de Rusia, este pe cât de logică, pe atât de puțin cunoscută, conștientizată de clasa politică! Clasă politică occidentală amăgită de ideea că se luptă pentru implementarea pe planetă a regulilor democrației!

 

Așadar, Polonia de azi se angajează într-o adversitate tot mai fățișă față de Germania! O face de capul ei sau este stârnită de entități anti-germane mult mai puternice? Este conștientă de faptul că mai există un interes în spatele comportamentului ei suveranist, un comportament atât de onorabil la prima vedere?!

 

Vând nevrând ne aducem aminte de jocul făcut de Polonia în 1939. Luăm în serios părerea celor care consideră că Polonia a avut un rol cheie/important în declanșarea războiului declarat de aliați Germaniei. În declanșarea tragicului Al Doilea Război Mondial! Adică ținem seama de cei care consideră că Polonia prin numeroasele acte de agresiune anti-germană săvârșite pe parcursul anului 1939 i-a obligat pe nemții lui Hitler să invadeze vecinul recalcitrant și iresponsabil de la Răsărit! Nu prea sunt cunoscute de opinia publică aceste acte de agresiune iresponsabilă prin care polonezii au pus la grea încercare răbdarea Berlinului! Pretențiile la despăgubiri de război, formulate la Varșovia, s-ar putea să trezească la Berlin (și nu numai) amintirea comportamentului iresponsabil al Poloniei înainte de septembrie 1939… Polonia are locul ei aparte în ecuația celui de Al Doilea Măcel Mondial! Pretențiile Varșoviei la despăgubiri de război trebuie puse în contextul întregului film al războiului, al întregii partituri interpretate de Polonia!

 

Se pune întrebarea obligatorie: ce i-a făcut pe polonezi să adopte în 1939 un comportament iresponsabil, sinucigaș la o aproximare fugitivă?

 

Ce se știe sigur este că Polonia a fost încurajată la aceste acțiuni provocatoare de asigurările Angliei. Perfidul Albion i-a zăpăcit de cap pe liderii polonezi că sprijinul anglo-francez va interveni pedepsitor de îndată ce se va produce o agresiune nazistă. Ba polonezii au primit asigurări că armata germană este slab pregătită și va fi o formalitate pentru neînfricata oaste leșească să-i spulbere pe teutoni! Prostia guvernanților de la Varșovia a fost atât de mare încât s-au lăsat convinși de serviciile secrete britanice că tancurile nemțești nu există de fapt, că sunt de carton, tancuri de mucava, făcute să deruteze fotografii militari inamici! Astfel că polonezii au atacat cu cavaleria apariția tancurilor nemțești pe pământul sfânt al patriei! Caz rarisim de prostie la acest nivel politic maxim! Dar nu și unic în istoria Poloniei!

 

A avut Marea Britanie un interes major în declanșarea războiului? Se fac englezii vinovați de stârnirea fiarei apocaliptice? Știm bine că primii care au cerut război împotriva Germaniei naziste nu au fost membrii vreunui guvern, ci cercurile marii finanțe internaționale de orientare cazară, iudaică. Eu aș adăuga că promotorii/inițiatorii războiului anti-nazist au fost animați și de o adversitate maladivă față de rasa albă, față de lumea creștină! Din rândurile „albilor” s-au ales cele mai multe victime umane ale monstruosului Al Doilea Război Mondial! Conform regulei criminalistice cui prodest? Ale cui speranțe s-au văzut împlinite la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial? Ca de altfel și la sfârșitul Primului?!… Cine a avut de tras foloasele cele mai mari? În niciun caz Anglia sau Polonia!

 

Ne întoarcem la Polonia! Fără să aibă habar, a făcut jocul iudeo-sionismului în 1939! Și se pare că face din nou acest joc, în 2022, împotriva Rusiei și a Germaniei! Repet: fără să-și dea seama! Căci există, după unii, un interes ultim sionist în desfășurarea evenimentelor din Ucraina. Implicarea în Ucraina a unor planuri sioniste este un lucru foarte probabil, dacă nu cumva o certitudine! Politica Poloniei față de ce se întâmplă azi în Ucraina merge în aceeași direcție cu speranțele și activitățile unor lideri sioniști, ale clanului Rothschild însuși! Și ne punem întrebarea despre vecinii și prietenii noștri polonezi dacă sunt conștienți de această recidivă în care se postează cu convingerea împlinirii unui destin eroic excepțional! Postură penibilă, ridiculă, cu valențe tragice!

 

E lucru sigur că în momentul de față unii speră că conflictul din Ucraina va consemna începutul sfârșitului pentru marele imperiu rus, pentru Marea Rusie! Și nu e de mirare să existe mai multe scenarii care visează la o secesiune a Rusiei. Nu de azi, de ieri, ci de zeci de ani! Doar e țara cu întinderea cea mai mare și cu o diversitate etnică amețitoare. Se fac scenarii cu autori diferiți și cu interese divergente. Există ruși siberieni care văd cu ochi buni o separare de Rusia metropolitană, moscovită. Dar există și scenarii puse la punct de entități internaționale, mai mult sau mai puțin moștenitoare /continuatoare ale idealurilor bolșevice cominterniste. Idealuri categoric anti-rusești! Vladimir Putin cunoaște foarte bine acest subiect și nu avem cum să nu-i dăm dreptate în pornirea „acțiunii speciale” prin care, de-i va reuși planul, nu va înlătura pericolul secesiunii, ci doar îi va amâna sorocul. Ceea ce nu-i puțin!

 

Să reținem că „acțiunea specială” a Moscovei contravine unei strategii kazare, că a fi împotriva lui Vladimir Putin înseamnă să sprijini proiectele sioniste, kazare, cu privite nu numai la viitorul teritoriului ucrainean, ci și la viitorul Rusiei! Repet, secesiunea Rusiei este un proiect sionist de cea mai mare importanță. Un proiect deopotrivă globalist!

 

Rusia de azi și de mâine nu cred că mai are tendințe sau tentații expansioniste, moștenire a mentalității țariste sau staliniste. Perspectiva secesiunii va fi principala preocupare a strategilor de la Kremlin de aici înainte!

 

Perspectiva secesiunii este valabilă pentru foarte multe state, îndeosebi pentru statele cu o întindere geografică mare și o structură multi-etnică pronunțată! Însăși America, adică Statele Unite, este confruntată cu această perspectivă, existând voci care se fac auzite pe această temă. Secesiunea Rusiei a fost deseori invocată, dorită de mulți analiști politici. Secesiunea Chinei este și ea pe agenda respectivă!

 

Un mic exercițiu de imaginație: cum va arăta – sau ar putea arăta secesiunea Rusiei? Luăm în calcul două variante: varianta cea mai firească și varianta cea mai nefericită. O secesiune firească, naturală a Rusiei, ar putea să însemne o autonomie cât mai mare a unor teritorii, cu anumite particularități istorice, geografice și demografice, teritorii care ar putea într-un final fericit să-și dobândească suveranitatea politică, menținând cu celelalte entități secesioniste relații de bună vecinătate, de colaborare etc. O colaborare chiar „frățească”! Sic! Amintirea marelui imperiu rus poate avea și componente pozitive, amintiri frumoase, pe baza cărora „statele posterioare” secesiunii să rămână într-o comuniune de state ad-hoc, liber consimțită.

 

Varianta cea mai nefericită a secesiunii Rusiei are în vedere precedentul victoriei bolșevice din 1917, care a îngenuncheat poporul rus vreme de câteva decenii. Nici azi nu se poate spune că Rusia a ieșit complet de sub ocupația/guvernarea bolșevică instalată în toamna anului 1917. Secesiunea Rusiei se pare că a fost ținta bolșevicilor troțkiști! Varianta aceasta ar însemna transformarea Rusiei, a statelor posterioare secesiunii Rusiei, în colonii ale Occidentului democratic, adică ale iudeo-bolșevicilor. Nu trebuie uitată nicio clipă hecatomba în care au pierit milioane de ruși, de slavi, după „Octombrie Roșu”. Este probabil crima cea mai mare din istoria omenirii. Holocaustul nazist a fost un veritabil „parfum” prin comparație cu deceniile de teroare bolșevică din Rusia! Nu trebuie uitat că acel adevărat holocaust s-a petrecut cu sprijinul marii finanțe anglo-americane. Acea finanță există mai departe și prosperă neîncetat. Este sigur că are planurile ei privind mult dorita secesiune a Rusiei. Aceste planuri nu sunt nicicum favorabile unor principii generoase de organizare socio-politică a planetei, de „resetare” mondială! Deci ne privesc pe toți aceste scenarii apocaliptice și în primul rând trebuie să ne preocupe pe noi, rasa albă și popoarele creștine, care suntem ultima și prima redută în calea marșului triumfal iudaic.

 

O afirmă răspicat voci autorizate din partea neamului ales – Jacques Attali și rabini importanți. Se simt foarte aproape de victoria finală: îngenuncherea planetei. Le mai stă în cale doar Rusia și China!

 

Consider că aceasta este perspectiva responsabilă din care trebuie să-și gândească pașii fiecare stat european, creștin, al rasei albe! Inclusiv Polonia!

 

Noi, creștinii, suntem vizați direct și fățiș de demența planului Kalergi și de strategia milenară a iudaismului. Nu avem voie să ne lăsăm păcăliți de propaganda „democrației” occidentale, aservită iudaismului cotropitor! Confruntarea s-a desfășurat până acum fără să fim conștienți de lupta în care eram angajați! De acum înainte avem toate datele ca să știm în ce lume ne aflăm, care ne sunt adversarii ireductibili.

 

Am avut mult de pierdut lăsându-ne amăgiți de propaganda „drepturilor omului”, fără să conștientizăm importanța datoriilor, a obligațiilor cu care te încarcă condiția de om, de creștin. Încă mai putem reacționa eficient împotriva planurilor care există de sute de ani de subjugare a planetei, de extincție a lumii creștine, a rasei albe. Aceștia sunt termenii corecți ai problemei! Polonezii să nu se amăgească cu alte interpretări ale viitorului care ni se pregătește în spatele ușilor închise ale marilor cancelarii ale Occidentului.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu