miercuri, 19 octombrie 2022

ALIANTA FAMILIILOR - România în spațiul Schengen. Olanda se opune!

 
SEMNATI PENTRU ADERAREA ROMANIEI LA SCHENGEN!

Semnata petitia: https://aliantarenastereanationala.ro/petitii/romania-schengen/

Octombrie 20, 2022

 

România în spațiul Schengen. Olanda se opune!

 

V-ați săturat să așteptați ore în șir la vamă pentru intrarea și ieșirea din România? Știți că România face parte din Uniunea Europeană dar nu este în spațiul Schengen? Știți că patru țări din afara UE (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein) au aderat la spațiul Schengen?

 

Știți că Olanda este singura țară care se opune aderării României chiar dacă România indeplineşte cerinţele tehnice privind apartenenţa sa la spaţiul Schengen?

 

Semnati Petitia: https://aliantarenastereanationala.ro/petitii/romania-schengen/

România are dreptul să facă parte din Spațiul Schengen!

Semnează petiția prin care adresăm următoarele puncte:

 

 

1. România are dreptul să facă parte din spațiul Schengen

 

România îndeplineşte cerinţele tehnice privind apartenenţa sa la Spaţiul Schengen şi acţionează deja ca un membru de facto al acestuia, în deplin spirit de solidaritate europeană. Suntem parte integrantă a reformei Spaţiului Schengen şi ne implicăm activ în eforturile de modernizare a acestuia. Aderarea României va contribui la securitatea şi consolidarea Spaţiului Schengen.

 

2. Olanda nu are autoritatea morală să ne dea lecții de niciun fel

 

Olanda este țara care discriminează împotriva creștinilor, eutanasiază vârstnicii împotriva voinței lor, critică Polonia și Ungaria pentru că sunt țări tradiționale, Premierul olandez Rutte îndrăznește să spună Ungariei că dacă nu vrea să accepte steagul curcubeu poate ieși din UE, și lucruri nepotrivite de acest gen.

 

3. Este o insultă la adresa României

 

Patru țări din afara UE (Elveția, Norvegia, Islanda și Lichtenstein) fac parte din Clubul Schengen cu toate că nu sunt membre în Uniunea Europeană. Ce știm despre aceste țări?

 

Islanda este campion mondial la anihilarea instituției familiei și la eutanasierea copiilor nenăscuți suferinzi de Sindromul Down ori autism. Elveția este destinația preferată pentru străinii care vor să fie eutanasiați. Norvegia e vârf de lance în Europa pentru distrugerea familiei nucleare și răpirea copiilor.

 

4. Suntem blocați din motive subiective

 

Ambasadorul Olandei a invocat aceleași motive plictisitoare și neconvingătoare pentru amânarea aderării pe care le-am menționat la AFR si cu alte ocazii: securizarea frontierelor, lipsa de progres în domeniul justiției și a statului de drept. Aceste motive sunt atât de subiective încât dovedesc că sunt, de fapt, un pretext pentru continua discriminare la adresa noastră.

 

5. Nu mai vrem să fim tratați ca cetățeni de rangul doi în Uniunea Europeană

 

Amânarea arată că est-europenii sunt tratați, în diverse feluri, ca cetățeni de rangul doi în Uniunea Europeană.

 

6. România nu trebuie să se mai lase exploatată

 

În acest moment România se lasă exploatată de statele care domină economia europeană și nu știe cum să-și joace cărțile cum trebuie.

 

7. Portul Constanța poate deveni unul dintre cele mai importante puncte strategice al comerțului la nivel european și mondial

 

Olanda se opune aderării României la Schengen, fiindcă în acest fel ar pierde o parte din transporturile care ar veni dinspre China sau din alte state orientale și care ar putea prefera Constanța în loc de Rotterdam, portul numărul unu al Europei.

 

Contextul economic european și global, la fel ca și situația geopolitică actuală din jurul Mării Negre, sunt oportunități rare pentru România pe care ar putea să le exploateze în avantajul nostru

 

Avantajele aderării la spațiul Schengen:

 

Românii care vor să călătorească cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina personală nu vor mai aştepta pentru controlul documentelor la frontieră. Transportatorii vor scăpa de cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria. Mărfurile vor circula liber, ceea ce înseamnă economie de timp şi de bani pentru operatorii economici. Costurile inerente presupuse de cheltuielile pentru combustibili, diurne, salarii etc. vor fi mult diminuate. Românii pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni cu un pașaport sau un card de identitate valabil.

 

In plus, românii pot lucra și locui într-un alt stat membru cu dreptul de a fi tratați în același mod ca cetățenii țării respective. Antreprenorii beneficiază de libertatea de stabilire în statul pe care îl aleg. Studenții au dreptul de a studia în orice stat membru. Intrarea în spațiul Schengen transformă portul Constanța într-un punct strategic al comerțului la nivel mondial, prin care România are de câștigat foarte mult!

 

Care sunt condițiile de aderare la spațiul Schengen?

 

Tările trebuie să își asume responsabilitatea pentru controlul frontierelor externe ale UE. Trebuie deasemena să aplice un set comun de norme Schengen, cum ar fi controlul frontierelor terestre, maritime și aeriene, precum și emiterea de vize Schengen. Pentru a asigura un nivel ridicat de securitate în spațiul Schengen, statele trebuie să coopereze cu agențiile de aplicare a legii din alte țări Schengen și să opereze Sistemul de Informații Schengen (SIS).

 

România îndeplineşte cerinţele tehnice privind apartenenţa sa la Spaţiul Schengen şi acţionează deja ca un membru de facto al acestuia, în deplin spirit de solidaritate europeană.

 

Suntem parte integrantă a reformei Spaţiului Schengen şi ne implicăm activ în eforturile de modernizare a acestuia.

 

Aderarea României va contribui la securitatea şi consolidarea Spaţiului Schengen.

 

Clasa politică din România este timidă. Este suficient să privești pozele demnitarilor să observi timiditatea primului ministru în preajma lui Rutte. Rutte pricepe lucrul acesta și știe cum să-și joace cărțile pentru ca România să continue să rămână un stat vasal în Uniunea Europeană.

 

Susțineti aderarea României la spațiul Schengen! Semnati Petitia:  https://aliantarenastereanationala.ro/petitii/romania-schengen/

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu